SG.hu

Műhód fesztivállal reklámozza magát a Garmin

GPS játékkal reklámozza magát a Garmin navigációs cég. Fiesta navigációval és sztársportolókkal.

A navigálás izgalma, a versenyzés és a kirándulás élménye - mindezt egyben nyújtja az "1. GARMIN - GPSGames Műhód fesztivál", amelyre 2008. május 3-án, Gánton kerül sor. A versenyen próbára teszik navigációs képességüket közismert sportolók is - egykori olimpiai és világbajnokok és a pekingi olimpia nagy esélyesei.

A GPSGames szeretne kikapcsolódást biztosítani mindazoknak, akik szívesen barangolnak a természetben, nyitottak az új navigációs technológiák megismerésére, kedvelik az új típusú kalandokat és némi versenyszellemmel is rendelkeznek. A Vértes lábánál elhelyezkedő Gántról indulhatnak "kincskereső túrára" a regisztrált versenyzők 9 és 12 óra között. A kb. 10-12 km-es túra során - amely kellően változatos, de a kevésbé gyakorlott túrázók számára is teljesíthető - kell megtalálni az elrejtett pontokat, s igazolni ezt a chipkártya leolvasásával. A pontok megtalálásához természetesen igénybe vehető GPS-készülék - sőt, kimondottan előnyt jelent a navigációban való jártasság. A cél, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a versenyzők a távot úgy, hogy meghatározott számú pontot érintettek. A délután öt óra után sorra kerülő eredményhirdetésen a nyertesek értékes ajándékokat kapnak.

A verseny külön érdekessége, hogy neves sportolók is rajthoz állnak. A kajak-kenusokat Kovács Katalin olimpiai bajnok és Bártfai Krisztián világbajnok képviseli majd, de ott lesz Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkozó és Kállai Ildikó fitneszvilágbajnok is. "A legtöbb sportolóhoz hasonlóan én is szívesen kipróbálok mindenféle újdonságot, különösen, ha az összeköthető a szabadban való mozgással - vallja Pesuth Rita többszörös kick-boksz világbajnok, a rendezvény fővédnöke. - Navigációs kincskeresésben még sosem vettem részt, kíváncsi vagyok, mennyire könnyen találjuk meg majd csapattársaimmal a kijelölt pontokat. Abban biztos vagyok, hogy remek időtöltés lesz, ezért is vállaltam el örömmel a verseny fővédnökségét."

A szervezők gondoltak a gyermekekre is: a gánti bázison kincskereső játékra invitálják a legfiatalabbakat. Ugyanitt a valamivel idősebbek megismerkedhetnek egy GPS-kalandjátékkal, a Wherigo-val, amely voltaképp egy valódi térbe helyezett virtuális szerepjáték. Azok kedvéért, akik leginkább az autójukban szoktak hozzá a GPS-készülék használatához, egy rövid autós futam is indul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!