SG.hu

GPS-navigációs vállalatba fektet a Siemens

A Siemens távközlési vállalatok támogatására létrehozott leányvállalata két társberuházóval együtt részesedést szerzett a NordNav nevű svéd vállalatban.

A cég GPS- és Galileo-vevőkészülékek új generációját fejleszti: a műholdas navigáció területén technológiaváltást készít elő, amely a hagyományos hardver chipek rugalmas és olcsó szoftverrel való kiváltására irányul. A vállalat közleménye szerint a befektetők anyagi ereje lehetővé teszi számukra, hogy szabadalmazásra bejelentett technológiáját és GPS-szaktudását teljes termékválasztékban valósítsa meg, beleértve a megfelelő szolgáltatásokat is.


Olcsóbb GPS-eszközök, mindenkinek

Mióta - több mint 20 éve - pályára állították az első GPS-műholdat, a vevőkészülékek méretét folyamatosan csökkentik, úgyhogy ma már beleférnek egy mobiltelefonba. A NorNav paradigmaváltásának három előnye van: a nagyobb rugalmasság (a szoftver táv-módosíthatósága és felhasználói igényekhez való illeszthetősége révén), a rövidebb fejlesztési idő és csekély anyagfelhasználás miatti költségmegtakarítás, végül új technológiák, pl. a Galileo integrálásának lehetősége.

A Nordnav szoftveres vevőkészülékektől azt is várják, hogy élénkülést hozzanak az ún. helyfüggő szolgáltatások piacán. Utóbbiak ugyan már egy ideje rendelkezésre állnak, de a drága GPS-modul miatt csak a mobiltelefonok fölső kategóriájában - most azonban elérhetővé válnak az alsóbb árfekvésű kategóriákban is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!