Berta Sándor

GPS karóra a szexuális bűnözők nyomon követésére

A bajor tartomány különleges eszközökkel tartaná szemmel a büntetésüket letöltött szexuális bűnözőket.

A bajor igazságügyi minisztérium azt tervezi, hogy a szabadon engedett pedofilok és más szexuális bűncselekmények elkövetői egy GPS-szes vevőegységgel felszerelt speciális karórát kapnának, amit állandóan viselniük kellene, hogy a rendőrség bármikor megállapíthassa, éppen hol tartózkodnak. "Célunk nem a teljes ellenőrzés és nem akarjuk minden ember minden lépését felügyelni, csupán a pedofilokat és más szexuális bűnözőket akarjuk ellenőrizni és az iskoláktól, óvodáktól távol tartani" - közölte Beate Merk bajor igazságügyi miniszter. Amennyiben a GPS-vevőegység érzékelné, hogy a hordozója túl közel kerül egy iskolához vagy óvodához, azonnal SMS-ben riasztaná a hatóságokat, akik elfognák az illetőt.

Brigitte Zypries szövetségi igazságügyi miniszter felháborodva fogadva Merk javaslatát. Merk viszont azzal vágott vissza, hogy a jövőbeni áldozatok védelmében miért ne használhatnának új technológiákat? Korábban a brit kormány terjesztett elő hasonló elképzelést, amely szerint RFID- és GPS-chipeket ültetnének be az elítélt bűnözőkbe. A szakemberek szerint így csökkenthető lenne a szigetországi börtönök túlzsúfoltsága, növelhető lenne a házi őrizetben lévő rabok száma, valamint megakadályozható lenne, hogy a pedofilok és más szexuális bűnözők felbukkanjanak az iskolák és más intézmények közelében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csaba42 #1
    Dicséretes kezdeményezés, hogy meg akarják ezektől a férgektől óvni a csemetéket, de tuti viselni fogják mindig? Nem lenne egyszerűbb agyonlőni őket? Akkor nem kéne bajlódni velük, és félteni tőlük az elcsángáló kölköket.