MTI

Szerződést bontott a Nav'N Go a Mióval

Szerződést bontott a Nav'N'Go magyar navigációs szoftvergyártó a világ egyik legnagyobb személyi GPS (globális helyzetmeghatározó-rendszer) készülék forgalmazójának számító Mio Technologyval.

A két cég közötti kapcsolat megszűnése a hannoveri CeBIT szakkiállításon is egyértelművé vált, ugyanis a Mio standján már a jól ismert iGo My way navigációs szoftver logója sem szerepel. "Szemmel láthatóan mindkét fél részéről meg­szü­let­ett az elvi döntés, hogy a Nav'N'Go és a Mio között megszűnik az együttműködés" - mondta Fazakas András operatív igazgató hozzátéve, hogy egy esetleges későbbi együttműködés elől továbbra sem zárkóznak el.

Fazakas András kérdésre válaszolva elmondta: a Mio részéről a szerződésbontás valódi oka a Nav'N'Go számára sem ismeretes, a szoftver­gyár­tó szerint azonban a Mio több ponton is meg­szeg­te a két vállalat között korábban létrejött meg­álla­po­dást. "A szerződéssel kapcso­latban felmerült problémákat békés úton tudtuk volna rendezni, azonban a Mio részéről erre nem mutatkozott igény, gondolom azért, mert egy másik szoftveres megoldást mutattak be" - tette hozzá Fazakas.

"Véleményünk szerint a két cég között az együttműködés jó és sikeres volt, de ehhez a Nav'N'Go önmagában nem elég" - hangsúlyozta az igazgató. A kifogásolt problémákat üzleti titkokra hivatkozva nem árulta el, csak annyit: nem a térképfrissítések elérhetetlensége vezetett a szerződés megszűnéséhez.

William Brook, a Mio termékigazgatója szerint a különválásnak egyszerű okai vannak: a NavMan navigációseszköz- és szoftvergyártóval történt egyesülést követően mindent saját fejlesztésként kívánnak megvalósítani, s ennek jegyében az új termékpalettájukra koncentrálnak. A Nav'N'Góval kötött szerződés megszűntével értelemszerűen a Mio szoftvertámogatási kötelezettsége is megszűnik. William Brook az MTI azon kérdésre nem tudott válaszolni, hogy mi lesz a még boltokban lévő iGo My Way logóval, illetve szoftverrel kínált termékekkel, és milyen megoldással próbálják megoldani a korábban vásárolt készülékek támogatását. Szerinte még az is elképzelhető, hogy a korábbi Nav'N'Go szoftverrel árult termékeikre is elérhető lesz majd egy NavMan frissítés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vorpal #1
    Arról nem irtok mi lett az ármegegyezés botránnyal?