SG.hu

Javul Málta internetes kapcsolata

A Málta és Olaszország között húzódó második tenger alatti kábelnek köszönhetően a szigetország internetes kapacitása kilencszeresére nőhet.

Az Interoute, Európa új generációs hálózatának tulajdonosa, illetve a GO, Málta quad-play telekommunikációs szolgáltatója megegyeztek, így hamarosan elindulhat a Málta és Olaszország - valamint a kontinens többi része - közötti második tenger alatti kábel lefektetése. A "GO 1 Mediterrán Kábelrendszer" néven ismert projekt befejezése őszre várható. Ennek következtében Málta növekvő telekommunikációs igényeit egy rugalmasabb, biztonságosabb és nagyobb kapacitású hálózat fogja kiszolgálni.

A 290 km hosszú, négy szálpáron futó kábel az olaszországi Mazara del Vallo-nál ér partot. Az EIT-vel (Emirates International Telecommunications) való együttműködésnek köszönhetően az új kábel révén kilencszeresére nő Málta jelenlegi internetes kapacitása. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a szigetország beteljesítse célját, és egyfajta infokommunikációs központtá váljon a Mediterráneumban.

Sonny Portelli, a GO elnöke elmondta, hogy az új kábelrendszert azért hozzák létre, hogy rugalmasabbá, katasztrófatűrőbbé tegyék jelenlegi kapcsolataikat. "Az új, tenger alatti kábel a GO nemzetközi kapacitását gyarapítja, és a Máltán várhatóan jelentkező szélessáv iránti óriási igényt fogja kielégíteni. Ráadásul a GO-nak lehetősége lesz arra, hogy további szélessávú kapacitást szerezzen be az Interoute-tól" - nyilatkozta Sonny Portelli. Ez a projekt az egyik állomása annak a hálózatépítő stratégiának, amelyet az Interoute 2004-ben indított útjára. Azóta új generációs hálózata Európa üzleti központjaiból már a Mediterráneum, Délnyugat-Ázsia, Közel-Kelet és Észak-Afrika területére is eljutott.

Mivel a szélessávú és a fejlett szolgáltatások iránti kereslet továbbra is növekvő tendenciát mutat (elsősorban az internetes gazdaság, valamint a szélessáv iránti igény okán), az olyan hálózati szolgáltatók, mint az Interoute, amelyek saját száloptikás hálózattal rendelkeznek, kiváló helyzetben vannak a sávszélességre irányuló igények kielégítéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!