MTI

Elszakadt egy fontos földközi-tengeri internetkábel

Súlyos problémák a közel-keleti és az indiai internetszolgáltatásban egy kábel károsodása miatt.

Súlyos problémák keletkeztek szerdán számos közel- és közép-keleti országban, valamint Indiában az internetszolgáltatás terén egy tenger alatti távközlési kábel meghibásodása (egyes hírek szerint szakadása) miatt. Az egyiptomi távközlési minisztérium szerint a gondokat a Földközi-tenger mélyén vezető egyik nemzetközi kábel károsodása okozta: emiatt zavarok keletkeztek az egyiptomi internetszolgáltatás 70 százalékában. A minisztérium szerint egyelőre nem lehet tudni, miért szakadt el a kábel, s a szolgáltatás teljes helyreállításához még napokra lesz szükség.

Egy név nélkül nyilatkozó szakértő azt közölte, hogy a Palermo és Alexandria közötti tenger alatti kábelről van szó, s hogy a technikai hiba kijavításán már dolgoznak a mérnökök. Szintén súlyos problémák voltak az internet használatánál Dubaiban - amely pedig a térség nagy idegenforgalmi és üzleti központja -, valamint Kuvaitban. Szaúd-Arábiában, Bahreinben és Katarban egyes felhasználók a rendszer lelassulására panaszkodtak.

A kábel meghibásodása még Indiában is éreztette hatását: a helyi internetszolgáltatók szövetségének elnöke szerint 50-60 százalékos csökkenést tapasztaltak a sávszélességben. Az illető szerint az internet teljes mértékű helyreállításához 10-15 napra lesz szükség. Márpedig ez komoly anyagi károkat okozhat: India a szolgáltatás-kiszervezés (outsourcing) egyik legfőbb célterülete, rengeteg indiai cég dolgozik ezen a területen, s itt az internetkapcsolat valóban a napi munka elengedhetetlen feltételét jelenti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wilddog #4
    Indiában akadozik az internet... Microsoft support nem elérhető. :D
  • shabba #3
    Külföldi hírek szerint két fontos kábel is kiesett a térségben, mert egy hajó horgonya szétszakította mindkettő. Ázsia, közel kelet, észak afrika térség európai csatlakozását érinti elsősorban. Egyiptomnak a hírek szerint három tengeralatti kábel csatlakozása van, abból most kettő halott, a harmadik meg e miatt túlterhelt. Úgy két hét lesz mire helyreállítják a működéképes állapotot.
  • raci #2
    azér bele ne haljanak a francos dubajiak hogy nincs net...
    mit szolnának ha olaj nélkul maradnának :O
  • Frosty01 #1
    szopacs :-[