Gyurkity Péter

Az iPhone volt a legkeresettebb új szó idén

A technológia és a szórakozás vitte a pálmát 2007-ben a keresések körében, legalábbis a Google szerint. Az új kifjezések között az első helyen az iPhone végzett, az első tízben több közösségi oldal található.

Az Apple mobiljának első helyre ugrása még a megjelenés körülményeinek és a fogadtatás ismeretében is némileg meglepő lehet, hiszen viszonylag gyorsan, alig fél év alatt sikerült meghódítani a keresőszolgáltatást - az újonnan felbukkant kifejezések körében - és ezzel természetesen a felhasználókat. 2006-ban ugyanis még szinte senki nem keresett rá erre a kifejezésre, hiszen nem is létezett - legalábbis hivatalos információ nem jelent meg sehol. Most azonban messze maga mögött hagyott minden más fejlesztést és egyéb újdonságot.

Az első tízben főleg a közösségi oldalak erősödése érzékelhető, egészen pontosan négy jutott be a legkeresettebb kifejezések közé - közülük a Webkinz végzett a második helyen. A hírességekre, az azok körül keringő hírekre szakosodott TMZ lett a harmadik, míg a negyedik helyre a Transformers játékok futottak be, nyilván elsősorban a mozifilmnek köszönhetően. "A mezőnyből kiemelkednek a hírességek, a televízió és a mozifilmek, amelyek különösen nagy figyelemre tarthatnak igényt" - magyarázta Marissa Mayer, a Google munkatársa.

Az ötödik helyen végzett mindenki videómegosztó kedvence, a YouTube, amelynek megszerzésével a Google jó vásárt csinált, még a folyamatos szerzői jogi viták ellenére is. A gyerekek közösségét kialakító Club Penguin a hatodik, a MySpace pedig érdekes módon csak a hetedik lett. A nyolcadik helyre a Hősök című sorozat futott be, a kilencedik a Facebook közösségi portál, a tizedik pedig Anna Nicole Smith, aki mellmérete után most az örök vadászmezőkre történő távozásával keltette fel a figyelmet.

Kérdés, hogy jövőre hogyan alakul a lista - az nem valószínű, hogy az iPhone megőrzi első helyét, ám könnyen lehet, hogy az olcsó laptopok, vagy az újabb hordozható kütyük közül kerül majd ki a következő nyertes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dany007 #28
    Hát persze... Ha olyat akarok nem telefont fogok az biztos :P
    De azért a kategóriában más telefonok messze jobb képet csinálnak...máshol nem látszik ennyire a jpg tömörítés... Mind1, végülis kattintgatni össze-vissza elég...
  • Darth Sith #27
    fényképezésre ne telefont használj és megvan oldva. :)
  • Dany007 #26
    Igen, sajnos tényleg ez a gond =/
    Úgyértem, én nem vok nagy mp3 lejátszós utcán zenehallgatós, de Ipodról hallottam 1000 helyről, iRiverről meg csak innen tudok bármit is =/
    A "trend" gyártók felelőssége.
    Mellesleg ami jobban zavar az Iphoneban, az a jpg tömörítéses szar minőségű képe amit fényképez :)
  • Sanyix #25
    Mert trendy :)
  • Darth Sith #24
    miért jó valamit rosszabb minőségben hallgatni, ha ráadásul nem többért, ugyanannyi pénzért lehet kapni jobb minőségü lejátszót, ráadásul jobb hardveres/szoftveres ellátottságokkal, "konfigurációval". Tény, talán nincs olyan szép dobozban.
  • Dany007 #23
    ezis lehet egy ok xD
    De lehet hogy egy 7köznapi ember 7köznapi életében nem játszik annyira fontos szerepet a zene kimagasló (vagy csak simán jó) minőségen való hallgatása.
  • Darth Sith #22
    persze h nem, mert az nem trendi
  • Dany007 #21
    na,ja, mondjuk a zárt füles az más. (mindenki az iRivert isteníti :D egyszer kipróbálom). Hát persze, 128k mp3 meg a loosless mondjuk ogg között azért kilehet hallani persze. Csak, sajnos vagy sem, de az emberek nagyrészét ez nemérdekli.
  • Darth Sith #20
    Ha zárt fülest használsz, kb utcán is csend van körülötted, nagyon minimális a beszűrődő zaj. És akkor már rendesen ki lehet hallania különbségeket. Hallgass meg egy iRiver-n egy sima CX300-al egy lossless számot, és ugyanazt egy iPod-n. Hiába hogy ugyanaz a szám, mégis tök máshogy fog szólni. Arról nem is beszélve, hogy a lossless se szól szépen rajta, egy 128/192kbps-s mp3 meg méggyatrább. Bár az mindenhol gyenge.. :) mp3 az kb 320kbps fölött már egész jó, de az alatt..
  • Darth Sith #19
    A Bose in-ear füles, az audiofil felsőkategória utcai kivitele, míg a CX300 nem audiofil, csak minőségi füles kb 8000Ft körül, a Bose 24. A kettő nem egy kategória, kb gizikét hasonlítgatod a gőzekével. Sokat dob a hangzáson egy füles, de ami alapból szarminőségü hangot ad ki, azon nem sokat lehet dobni. Tök mind1 milyen fülest használsz, ha egy integrált hangkártyán keresztül szólaltatnak meg 128/192kbps -es mp3akat...