28
  • Dany007
    #28
    Hát persze... Ha olyat akarok nem telefont fogok az biztos :P
    De azért a kategóriában más telefonok messze jobb képet csinálnak...máshol nem látszik ennyire a jpg tömörítés... Mind1, végülis kattintgatni össze-vissza elég...
  • Darth Sith
    #27
    fényképezésre ne telefont használj és megvan oldva. :)
  • Dany007
    #26
    Igen, sajnos tényleg ez a gond =/
    Úgyértem, én nem vok nagy mp3 lejátszós utcán zenehallgatós, de Ipodról hallottam 1000 helyről, iRiverről meg csak innen tudok bármit is =/
    A "trend" gyártók felelőssége.
    Mellesleg ami jobban zavar az Iphoneban, az a jpg tömörítéses szar minőségű képe amit fényképez :)
  • Sanyix
    #25
    Mert trendy :)
  • Darth Sith
    #24
    miért jó valamit rosszabb minőségben hallgatni, ha ráadásul nem többért, ugyanannyi pénzért lehet kapni jobb minőségü lejátszót, ráadásul jobb hardveres/szoftveres ellátottságokkal, "konfigurációval". Tény, talán nincs olyan szép dobozban.
  • Dany007
    #23
    ezis lehet egy ok xD
    De lehet hogy egy 7köznapi ember 7köznapi életében nem játszik annyira fontos szerepet a zene kimagasló (vagy csak simán jó) minőségen való hallgatása.
  • Darth Sith
    #22
    persze h nem, mert az nem trendi
  • Dany007
    #21
    na,ja, mondjuk a zárt füles az más. (mindenki az iRivert isteníti :D egyszer kipróbálom). Hát persze, 128k mp3 meg a loosless mondjuk ogg között azért kilehet hallani persze. Csak, sajnos vagy sem, de az emberek nagyrészét ez nemérdekli.
  • Darth Sith
    #20
    Ha zárt fülest használsz, kb utcán is csend van körülötted, nagyon minimális a beszűrődő zaj. És akkor már rendesen ki lehet hallania különbségeket. Hallgass meg egy iRiver-n egy sima CX300-al egy lossless számot, és ugyanazt egy iPod-n. Hiába hogy ugyanaz a szám, mégis tök máshogy fog szólni. Arról nem is beszélve, hogy a lossless se szól szépen rajta, egy 128/192kbps-s mp3 meg méggyatrább. Bár az mindenhol gyenge.. :) mp3 az kb 320kbps fölött már egész jó, de az alatt..
  • Darth Sith
    #19
    A Bose in-ear füles, az audiofil felsőkategória utcai kivitele, míg a CX300 nem audiofil, csak minőségi füles kb 8000Ft körül, a Bose 24. A kettő nem egy kategória, kb gizikét hasonlítgatod a gőzekével. Sokat dob a hangzáson egy füles, de ami alapból szarminőségü hangot ad ki, azon nem sokat lehet dobni. Tök mind1 milyen fülest használsz, ha egy integrált hangkártyán keresztül szólaltatnak meg 128/192kbps -es mp3akat...
  • Dany007
    #18
    "középkategóriás hi-fi rendszer elé."

    Csak azért nem írtam felsőkategóriát mert arra sajnálom a pénzt :) A csúcsminőségű hang nekem(!) nem ér meg ennyit! Akinek meg igen, az amúgysem Iphone-on fog zenét hallgatni.
  • Dany007
    #17
    Azért azt illik tudni, hogy körülbelül 65-80 ezer Ft-nyi dollárba kerül az Iphone. Az más kérdés hogy európában mennyiért adják. Meg hogy mire eljut ide mennyibe fog kerülni.
    A touchscreen tényleg nem újdonság...sőt... Viszont ilyen formában még egyik mobilban sem alkalmazták. Az tény, hogy a gépelést így is el lehet írni elég gyakran, de összeségében sokkal kényelmesebb és gyorsabb a haszálata mint bármelyik másik mobil billentyűzet vagy stylus.
    Amúgy az is igaz, hogy nem egy csúcsminőség a hang. De ha azt akarok akkor leülök egy komolyabb házimozi elé, vagy egy középkategóriás hi-fi rendszer elé.
    Ahhoz, hogy buszon / vonaton / metrón utazva, vagy akár csak sétálva amíg el nem érek az adott helyre zenét hallgassak, arra sz.tem tökéletessen elég.
  • Amadeoo
    #16
    Elhiszed nekem, hogy a Sennheiser es a Bose fulesek kozott eg es fold a kulonbseg??? Nemhiaba olyan draga, amilyen! Amig egy CX300at megkapsz 4-5000 ftert addig a Bose in-ear 25 ezer! Nekem Triport on-ear fulesem van es brutalis a hangzasa a Video Ipodommal! Es igen...egy jobb fules igenis sokat dob!
    Ami negativ a video ipodban az ugyancsak az akksi! De amugy amit kell, hogy tudjon az Ipod/Iphone azt tudja!
  • Darth Sith
    #15
    egy PDA-n kb mindent megtudok valósítani amire egy laptop kellene, azzal a különbséggel h elfér a zsebemben. Lásd pl ETEN M700, van hozzá kicsúsztatható billentyűzet, így még a kijelzőt sem foglalja, netezére(fórum, chat), dokuemntumok szerkesztésére, jegyzetelésre tökéletes. Kb minden megvalósítható vele amire egy laptopot általában használnak(office, net). A touchscreent meg úgy hozta be az Apple mint ha valami világrengető újdonság lenne (sok embernek tényleg az volt...). Nem állítottam h PDA-k ellen készült az iPhone, csak akkor miért kerül annyiba egy középkategóriás telefon(iPhone) mint a felsőkategóriába belépő PDA-k miközben az értéke megsem közelíti azt? Bár végülis, annyiért lehet eladni amennyiért megveszik, és ha viszik miért ne...
  • Darth Sith
    #14
    kirpóbáltam gyári fülessel és több féle Sennheiser fülessel is pl CX300 és HD595-el. De nem igazán lett jobb, mivel maga a hardver szar amely kiadja a hangot, mivel egy szar integrált kimenet, míg pl iRiverben egy erre a célra külön beépített speckó hangkártya van. Kb olyan ez összehasonlítás szempontjából mint egy alaplapra integrált hangkártya/ipod és creative hangkártya/iRiver. Egy jobb füles dob a minőségén, de nem sokat. Továbbá nincs benne normális eq, csak előre beállított 4 stílus, amely kb használhatatlan. Továbbá volt a kezemben iPhone, egy osztálytársamnak van meg volt nálam 1-2 napig kipróbálásra, így tudom miről beszélek. Egy középkategóriás telefon mind hardver/szoftver terén felsőkategóriás árakat megközelítve, ennyi.

    Továbbá semmi bajom az Apple-el, sőt a számítógépeit és az OSX-t kifejezetten szeretem, bár az ára annak is irreálisan magas ahoz képest amit nyújt, de ettől függetlenül az tényleg jól összevan rakva. Nekem egyedül az Apple iPod és iPhone-jával van problémám.

    Van egy iPod. Azaz, zene lejátszó, amely arra van hogy zenét lehessen rajta hallgatni. Ehez képest, van szép nagy kijelzője videók(ilyen aksival sok értelme van, nagyon hamar lemerül amúgy is, a videónézés meg méggyorsabban lehúzza) nézegetésére, képek nézegetésére, szép dobozban(zsebem mélyén aztán számít) csak a hangminősége gyatra, de tény h szép a kijelzője. Csak zenét nem lehet rajta normális minőségben hallgatni, amire van igazából, de amúgy nem rossz. :)
  • awender
    #13
    A Danny 007 az az életkorod jelzi?
  • Dany007
    #12
    hehehe :) nekemd is iphone-om van már vagy 3-4 hónapja...
    És megvagyok vele elégedve. Azt kaptam amire számítottam. Persze tele van hibával, oldalakon át tudnám írni.
    És nem a tudása miatt vettem :) Hanem azért mert teccett. Igen a touchscreen, kezelhetőség, az U.I. Ennyi.
    De még ha hiper-szuper tudású kütyü is kellene, akkorse vennék PDA-t 100-130 ezerért, akkor már inkább egy laptopot azt kész.
    Az emberek 90%-a nem is használja azt a rengetek funkciót amiket már beletuszkolnak egy telefonba vagy pda-ba. Akinek meg annyira kell a net meg a szélessáv meg az állandóság, az vesz egy laptopot meg mobilnetet azt kész. Aztán az tud mindent ami kellhet. Persze persze a méret... Nem hinném hogy a szerenétlen üzletember aki a wcre is kocsival jár annyira nehezére esne egy laptoptáskát cipelni...
    Mind1. A lényeg, hogy mindennek megvan a maga kategóriája. Ha olyan tudás kell akkor Laptopot veszek, ha valamivel kevesebb és annyira fontos a méret, akkor pda-t. Ha meg telefon kell, akkor telefont. Ja meg még annyit az iphone fikázóknak, hogy soha senki nem mondta hogy az iphone PDA-nak készült! Egyálltalán nem PDA-t akartak csinálni, hanem csak egy telefont! Az hogy van benne video lejátszás, meg mp3, meg net, meg wifi, meg anyámkínja az egy dolog az csak egy plusz. Arról nem is beszléve hogy rengeteg programot lehet rá letölteni, a PDF olvasótol a szövegszerkesztőig rengetegmindent, és ingyen!
    és végre valaki kitalálta hogy túl lehet lépni a nevetséges billentyűzeten, és nem kell hogy elfoglalja a készülék felületének a felét!
  • Hobot
    #11
    Nekem nics iphone, igz nem is mondok rola velemenyt, azt viszont tudom, hogy miert veszi mindenki. Mert ´trendi´. Ilyen kutyuknel a tudas masodlagos. Viszont ipodom van, meghozza fekete-feher 3 eves, es creative HCB-140es fulhalgatokkal rohadt jol szol, semmi bajom vele.
  • Narxis
    #10
    Hát így aztán tudhatod.
  • Sanyix
    #9
    Nekem sincs, de tudom hogy szar :)
  • Midas
    #8
    Sztem jo a hang minosege (mondjuk nem vagyok zenesz), raadasul en mar 3szor elejtettem, 1-szer ugy hogy ropteben bele is rugtam csoriba. Es eleg tolteni 3-4 naponta de csak akkor ha videot nezel vagy zenet halgatsz amugy birja 1 hetig.
    Attol hogy neked nincs meg nem jelenti hogy szar......
  • Narxis
    #7
    Biztos kényszert érez, hogy leírja az iPhone tudását ott is ahol nem ez a téma.
  • Wilddog
    #6
    WiFi-t és SSH szervert kapcsolják ki, ha nem használják. Három óra videozással nem tudtam még lemeríteni eddig egy nap alatt.
  • Wilddog
    #5
    ...hát akkor bizony ne vegyél olyat.
  • Amadeoo
    #4
    Miert fikazza mindenki az Ipod hangminoseget, amikor csak a fejhallgatoja gyatra! Hallotta mar valamelyik fikazo forumozo, hogy szol egy Bose Triport on-ear fejhallgatoval??? Sztem nem sokan! Szal inkabb eloszor kiprobalni egy ilyennel vagy mas hasonlo Bose fulesekkel es utana irni, hogy szar a hangminosege!
    Amugy az Iphone az atlagos felhasznalok igenyeit maximalisan kielegiti...akinek volt mar a kezebe Iphone az tudja mirol beszelek! Mas kezbe venni valamit es mas olvasni rola es kepeket nezegeti rola!
    Aki nem birja az Apple markat az ugyis mindig fog benne hibat talalni, ez mindennel igy van amit nem szeretunk!
    Az egyetlen dolog amiert nem veszek Iphonet az az akksija gyengesege! Sok ismerosomnek van es szinte mindegyik naponta tolti!
  • eto demerzel
    #3
    jo es akkor mi van?
  • Darth Sith
    #2
    jah hova fajul..

    Amúgy az iPhone technikailag a középkategória alja, egy szép dobozban. Az árához képest a tudása kb nulla. Annyit tud százX k HUF-ért mint egy 50-60ezres PDA, megküldve egy GSM funkcióval. GSM funkciós PDA-k ugyanezzel a tudással, már 70-80 körül kaphatóak. Az újabbak, amelyek technikailag bőven felülmúlják, kerülnek kb annyiba mint az iPhone. A hangminősége ugyanúgy gyatra mint a többi iPod-nak, pedig alapvetően zenehallgatásra van GSM funkcióval egybekötve. Nézz meg egy iRiver vs. iPod tesztet.. Arról nem is beszélve, h szoftveresen egy zárt rendszer. Míg a PDA-k nagyszázalékon WM fut, amely egy nyílt rendszer és kb korlátlan a szoftver ellátosság rá. Úgy konfigurálod be/át ahogyan a kedved tartja, azt telepítesz és törölsz le róla amit akarsz, míg ezzel szemben az iPhone-n.. :/ Összegezve, hardveresen semmi extrát nem nyújt, közép kategóriás, szoftveresen egy zárt rendszer, nem bővíthető és konfigurálható, az aksija otthon nem cserélhető és keveset bír, továbbá nem strapabíró, egyszer leejted és vége.. Mind ezt egy szép dobozban, irdatlanul irreális áron. Megéri?..
  • 1hengeresVmotor
    #1
    manapság már az embreeket enm is a sex hanem az Iphone érdekli hova fajul a világ