SG.hu

Adomány az ENSZ-nek blogbejegyzésért

A tagok ihlették az SAP új közösségi hálózati elismerési programját. Az iparágban elsőként, az online közösségi munka az ENSZ Világélelmezési Programját támogatja.

Az SAP AG bejelentett egy vadonatúj, úttörő elismerési programot az SAP Fejlesztői Hálózat (SAP Developer Network - SDN) és az Üzleti Folyamat Szakértő (Business Process Expert) közösségek tagjai számára. Az SDN tagjai közé az SAP saját fejlesztői, illetve nem a céghez tartozó, de az SAP rendszereivel foglalkozó szakemberek tartoznak.

2008. január 1-től a közösségi tagság révén az ENSZ Világélelmezési Program "Food for Education" kezdeményezése kap adományt. A részvételt jutalmazó új megközelítés a közösség tagjaitól származik: ők jeleztek komoly érdeklődést egy társadalomtudatosabb jutalmazási program elindításáért. A bejelentés az indiai Bangalore-ban, november 28. és 30. között tartott SAP TechEd '07 konferencián történt.

Az SAP már több éve sikeresen ösztönzi az SDN és a Business Process Expert közösségek tagjait tudásuk és tapasztalatuk megosztására más tagokkal egy elismerési program keretében, amely pontokkal jutalmazza az olyan közösségi munkát, mint a blogbejegyzések, cikkek vagy példakódok írása, oktatóanyagok, videók elkészítése, vagy épp a fórumokon való aktív részvétel. A közösség tagjai versengenek, hogy bekerüljenek a legaktívabbak közé, és meghatározott pontértékekért díjak is járnak. Az új program keretében ezek a díjak többé immár nem pólók és hasonló ajándéktárgyak lesznek, hanem adományok a Világélelmezési Program számára.

Az adományok közvetlenül az ENSZ Világélelmezési Program univerzális iskolaétkeztetési akcióját a "Food for Education" -t fogják támogatni. Ennek célja, hogy minden éhes gyerek legalább egyszer ehessen egy nap. A közösség tagjai a Világélelmezési Programtól blogbejegyzések, podcastok és videocastok formájában friss információkat kapnak arról, hogy mennyit tudtak segíteni az éhség elleni harcban (a közösség tagjai meglátogathatják a www.sapfeedingknowledge.com oldalt). Az SAP a Világélelmezési Program számos vállalati polgár (corporate citizenship) projektjét támogatja - a WFP a világ egyik legelismertebb segélyszervezete, amely komoly jelenléttel bír Indiában.

"Köszöntjük az SDN és a Business Process Expert közösségek tagjait abból az alkalomból, hogy aktivitásukat a virtuális közösségben is megjelenítik" - nyilatkozta Francisco Espejo, a Világélelmezési Program iskolaélelmezési szolgálatának vezetője. "A jobb táplálkozás és az oktatás hatékonysága szorosan összefügg. Az SAP eme kezdeményezése jó példája annak, hogy az online közösségek hogyan tudnak segíteni az élelmezésben, és ezzel ösztönözni a gyerekeket az iskolába menésre és ottmaradásra. Örömmel várjuk, hogy tovább folytatódjon a párbeszéd az SAP közösségi hálózatok tagjaival, ahogy a helyszínről származó videodfelvételeinkből és kisfilmjeink egyre közelebb hozzák őket a problémához, és első kézből szerzett információkból láthatják, hogy mennyit is számítanak adományaik."

"Az SAP ökoszisztémájába a legelterjedtebb, legaktívabb és legelkötelezettebb online közösségek tartoznak" - jelentette ki Claus Heinrich, az SAP AG igazgatótanácsának tagja. "Most, hogy az SAP ökoszisztémáját már az egész világon elismerik, mint egyfajta saját gazdaságot, itt az ideje, hogy felhasználjuk ezt az erőt emberibb szinten történő hozzájáruláshoz is. Az SAP közösség tagjai által generált adományoknak az ENSZ Világélelmezési Programja hasznát fogja venni az adott földrajzi területen, és látványosan segíteni tud az oktatás és a gazdaság fejlesztésében a világ legszegényebb emberei számára."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!