SG.hu

8,2%-ra növelte részesedését az SAP

Az SAP piaci részesedése növekszik a leggyorsabban a beágyazott üzleti-intelligencia platform szállítók közül, állítja egy piacvezető elemző cég.

Az SAP ma bejelentette, hogy az SAP NetWeaver Business Intelligence (SAP NetWeaver BI) értékesítése mutatta fel a legnagyobb növekedést a beágyazott üzleti intelligencia (BI) platform- szállítók között a Gartner Dataquest “Market Share: Business Intelligence Platforms, Worldwide 2006" (Piaci részesedés: Üzleti intelligencia platformok világszerte, 2006) című tanulmánya alapján. A Gartner szerint az SAP piaci részesedése 8,2%-ot tesz ki, ami 60%-os emelkedést jelent a tavalyi évhez képest.

A Gartner Dataquest tanulmányának megállapítása szerint a teljes BI platform piac - az összes szoftvert és árbevételt is beleértve - 14,9%-os növekedést mutatott fel 2006-ban, csaknem 4,7 milliárd dollárt elérve ezzel. A Gartner szerint a "beágyazott BI" (embedded BI) piaci szegmens 41,3%-kal bővült 2006-ban, jóval felülmúlva ezzel a "különálló BI" (stand-alone BI) szegmens 9,9%-os növekedését. A Gartner értelmezése alapján a beágyazott BI a nem BI termékekbe beágyazott BI funkcionalitást jelenti, míg a különálló BI alatt a kifejezetten BI megoldásokat érti.

“Napjainkban a BI alkalmazása egyre inkább kötelező jellegűvé válik nem csupán a cégvezetésben, hanem onnan kiindulva egészen az eladótérig, valamint a közbeeső szinteken is. Ennek eredményeképpen egyre többen használnak BI megoldásokat" - állapítja meg a Gartner elemzése. A tanulmány szerint "az információ árucikké válása (consumerization of information) felgyorsítja majd a BI alkalmazását". Emellett "az olyan feltörekvő technológiákkal, mint a BI integrált keresés, a termékek egyre felhasználó-barátabbá válnak, ami elősegítheti a megoldások terjedését az elkövetkezendő években".

"A Gartner tanulmánya jól illusztrálja, hogy az SAP-nak a BI piacon elért növekedési ütemével immár a második egymást követő évben került a "mega-szállítók" és a tisztán BI-t szállítók elé" - mondta el az Nimish Mehta, az SAP AG Enterprise Information Managament részlegének alelnöke. "Ez igazolja, hogy BI növekedési stratégiánkkal helyes úton járunk: piacvezető megoldásokat építünk, igénybe vesszük az ökoszisztémánk által nyújtott, a platformunkat jól kiegészítő lehetőségeket, és egyre mélyebbre ágyazzuk be a BI-t az infomunkások mindennapi üzleti folyamataiba. Ügyfeleinknek olyan rugalmas BI platformra van szükségük, amelynek segítségével gyorsan hozzáférhetnek a különböző alkalmazásokban és adatbázisokban tárolt üzleti-kritikus adatokhoz. Az SAP NetWeaver BI, valamint a vállalati szolgáltatás-orientált architektúra segítségével olyan BI stratégiákat fejleszthetnek, amelyek átfogó üzleti prioritásaik fejlődésével együtt növekednek és változnak".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!