MTI

EU fellépés az internetes repülőjegy árusokkal szemben

Több mint 200 internetes repülőjegy értékesítő készülhet arra, hogy be kell zárnia a boltot, ha nem hagy fel a vásárlókat megtévesztő eladási módszerekkel - jelentette ki szerdán az Európai Bizottság fogyasztóvédelmi biztosa egy vizsgálat eredményeire hivatkozva.

A bizottságnak a 15 uniós tagországra és Norvégiára kiterjedő felmérése szerint repülőjegy értékesítő cégek százai tévesztik meg a vásárlókat. Az internetes ajánlatokban feltüntetett kedvező árak sok esetben nem tartalmazzák az összes költséget, és gyakran nem egészen világosak az utazási feltételek, mert nem helyesen fordítják le azokat. Meglena Kuneva utalt arra, hogy a szeptemberi vizsgálatok - az átnézett 446-ból - 226 weboldalon találtak félrevezető ajánlatokat. A biztos határozottan felszólította az internetes jegyértékesítő cégeket - amelyek között nagy légitársaságok is vannak -, hogy tegyenek rendet online ajánlataiknál.

A bizottság nem nevezett meg egyetlen társaságot sem, de Kuneva szándékai szerint négy hónap múlva közzéteszik azoknak a társaságoknak a nevét, amelyek nem fogyasztóbarát módon járnak el a jegyértékesítésben. A legrosszabb adatot Belgiumban mérték, ahol a vizsgált 48 weboldalból 46-on fedeztek fel hibát az ajánlatokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!