SG.hu

Elektronikus beszállókártya a Lufthansánál

Újabb szolgáltatással bővült a Lufthansa kínálata. Az utasok már nem csak a repülőjáratot választhatják ki és vásárolhatnak jegyet egy otthoni vagy munkahelyi számítógép segítségével, hanem mostantól a poggyász- és jegykezelés is gyorsabbá válhat, amennyiben beszállókártyájukat előre kinyomtatják.

Ennek feltételei: a már megváltott elektronikus jegy, internet-elérés, valamint egy normál, kereskedelemi forgalomban kapható nyomtató. A többi elektronikus szolgáltatáshoz hasonlóan a beszállókártyák elkészítése is gyerekjáték: a www.lufthansa.com oldalon az utasfelvételt követően, egy automatikusan megnyíló új ablakban megjelenik az online beszállókártya, amely aztán egy kattintással kinyomtatható. A kinyomtatott beszállókártyán valamennyi, a repüléshez szükséges információ megtalálható, úgy mint az utas neve, a repülőjárat száma, valamint egy két dimenziós vonalkód, amelynek célja az azonosításon túl, a vámmentes zónába történő belépés jogosultságának ellenőrizhetősége.

Azok az utasok, akik online beszállókártyával rendelkeznek, és csak kézi poggyásszal utaznak, közvetlenül tovább mehetnek a biztonsági ellenőrzéshez, megspórolva a jegykezelésnél lévő sorban állást. A nagyobb poggyásszal utazóknak pedig a legtöbb Lufthansa állomáson külön csomag-feladó pult áll rendelkezésükre. Az elektronikus utasfelvétel és beszállókártya-nyomtatás valamennyi aznap induló, továbbá este hat órától minden másnap felszálló járatra lehetséges.

Az elektronikus beszállókártyák kezdetben a Frankfurt, München, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, Berlin, Köln és Hannover között közlekedő járatokon elérhetőek, ám jövő évtől a szolgáltatás további nemzetközi járatok bevonásával bővül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!