Berta Sándor

Kinyomtatható beszállókártyák a Lufthansánál

Egy esztendő nagy népszerűségre tett szert a német légitársaságnál bevezetett beszállókártya-nyomtató szolgáltatás.

A Lufthansa tavaly nyáron végzett próbateszteket beszállókártyák otthoni - vagy munkahelyi - számítógépes kinyomtatásával. Az utasok így rögtön a biztonsági ellenőrzéshez kerülhetnek, anélkül, hogy előtte a földi bejelentkezés sokszor hosszadalmas sorban állással járó folyamatán végig kellene menniük.

A dokumentumon az ülésszám és a repülés ideje mellett vonalkód tartalmazza az összes fontos további adatot, úgy, hogy a kódrész nem gyűrődik és a szennyeződésnek is ellenáll. A megoldás rövid időn belül annyira népszerű lett, hogy a légitársaság a korábbi tervekhez tartva magát úgy döntött, kibővíti a rendszert.

A cég döntése értelmében a kinyomtatható beszállókártyák ezentúl igénybe vehetők lesznek nyolc német város (Frankfurt, München, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, Berlin, Köln és Hannover) közötti légijáratokon. Jövőre pedig további német repülőtereket is bekapcsolnak majd a hálózatba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #1
    Ehh, a helyes link. És egy Minta. Valószínű ez azzal jár, hogy a beszállópultnál majd a hölgyek vonalkódleolvasót fognak lóbálni, mert ezt az A4-es oldalt nem fogja tudni az ember beszuszmákolni az automatába :P. Kb. olyan mint a mozijegy a SonyCenter-ben.

    Egyébként maga az elektronikus jegy 2007 dec 31-től kötelező.