Gyurkity Péter

Google - jön a GMail 2.0

A keresőcég által megrendezett elemzői találkozón szó esett a népszerű ingyenes levelező szolgáltatás felújításáról. Elárulták, hogy már gőzerővel készül a GMail 2.0, amely gyorsabb lesz elődjénél.

A Google célja egészen pontosan a következő: a felhasználói elégedettségi rátát 70 százalék fölé kell emelni, amely azt jelentené, hogy az ő szolgáltatásuk az egyik legnépszerűbb az internetezők körében. Ez meglehetősen nagy eredmény lenne, hiszen még egy ingyenes megoldásnál sem mindennapos az elfogadottság, illetve pozitív felhasználói visszajelzések ilyen magas aránya.

Hogy a magyarul beszélők számára is érthetővé tegyük a keresőcég célkitűzését, az újragondolt szolgáltatás két alapvető céllal készül. Az első, hogy elődjénél érezhetően gyorsabb legyen használat közben, a második pedig a gyakran szidott címjegyzék jobb, könnyebb kezelhetősége. A Google emberei tehát a sebességre és a kapcsolatok kezelésének javítására helyezik a hangsúlyt, amit az első szerencsés tesztelők szerint sikerült is. A néhány kiválasztott tesztelő, akik az elsők között próbálhatták ki a GMail második generációját, egyöntetűen arról számoltak be, hogy érezték a gyorsulást.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A lépést többen meglepőnek tartják, hiszen a szolgáltatás mind a mai napig a neve alatt hordozza a kicsi béta jelzést, ám a Google a jelek szerint a szokásostól eltérő felfogásban kezeli a béta és végleges változatokat. Jelenleg a felhasználók minden egyes postafiókhoz 4 GB tárhelyet vehetnek igénybe - azt nem tudni, hogy ez változik-e, az eddig megjelent képeken mindössze az új címjegyzék látható.

A GMail 2.0 megjelenése a jelenlegi tervek szerint jövő év elején várható. A jelek szerint az internetes oldal jobb felső sarkában egy újabb verzióra mutató hivatkozás hívja majd fel a figyelmünket a fejlesztés elérhetőségére, bár nyilván a Google csap majd némi hírverést a dátum közeledtével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoleeca #42
    LOL :D
  • Zsoltika 007 #41
    Haha! Azt hiszed majd pont a google lev szolgáltatásról nyomják a cuccot a spammerek?! Ne légy már naív! Azért törik fel a gépeket hogy zombi pc-t csináljanak. Szegény noob felhasználó meg észre se veszi csak mikor már szólnak a szolgáltatónál hogy nem kéne folyamatosan levelekkel bombázni mindenfelé. Vagy esetleg fel is jelentik. Ilyen feltört gépekből olyan hálózatokat csinálnak hogy csak lesel! Amikről majd szépen nyomják az áldást. Az ilyen levelező szolgáltatások alapből be vannak biztosítva ez ellen.
  • Lobster #40
    Annyira bírom amikor emberek az adataik miatt izgulnak :) A gmail és akik mögötte állnak bizonyára pontosan arra kiváncsiak hogy mire kerestem rá 18 évesen... vagy bármikor... A dologban az a vicc, hogy ha rákeresel adott dolgokra attól még nem vagy bűnöző. Beírtam már hogy al kaida, mégsem reszketek hogy bárki is terroristának kiáltana ki. Az meg hogy a full privi levelezésem el van tárolva valahol egy szerveren 100millió másik között vajmi kevéssé érdekel.
    Nem követtem el olyan törvénytelenséget ami miatt bárkinek megérné az én cuccaimban kotorászni, innentől hidegen hagy hogy elméletileg hozzáférnek az adataimhoz. Ofkórz bankszlaszámot jelszót miegymást nem küldök online soha és ez minden ami kell a nyugodt álmomhoz :D
  • Epikurosz #39
    Ennél jobb már csak egy átláthatóbb cég szolgáltatása lenne.
    a gmail-el szemben nekem egyetlen kifogásom, hogy nem igazán lehet tudni, hogy kik állnak mögötte.
  • Kagemusha #38
    Csatlakozom az elottem szolohoz: messze a legjobb netes e-mail szolgaltatas, a tobbi megoldas a nyomaba sem er!
  • Epikurosz #37
    csak
  • Anotino #36
    miert esne vissza?
  • Epikurosz #35
    "A Google-nál elég sokoldalú, komoly szolgáltatások vannak párezer forintért. Speciel a levelezés ingyenes."

    Engem nem zavarna, ha ki lenne kötve, hogy a havi előfizetésedért küldhetsz havonta max. 1000 mailt.

    Mindjárt visszaesne a spam.
  • NessieGraf #34
    Köszönöm, hogy megfogalmaztad helyettem!

    De egy kis kiegészítés: még ha nem is érnek ezek az adatok semmit, akkor is több ezer helyen tudják őket a Google-n kívül. És lehet hogy az Elektromos Művek is vissza fog élni neveddel, címeddel. Meg az Önkormányzat, az Apeh, a népességnyilvántartó, hogy a munkahelyedről ne is beszéljek.

    Emberek! Olvastátok a szomszédos cikket: AMERIKÁBAN marad adómentes a net! Jövőre a munkahelyi, munkavégzéshez használt e-mail címetekért is fizetnetek kell - részarányosan.

    Na most: A Google-nál elég sokoldalú, komoly szolgáltatások vannak párezer forintért. Speciel a levelezés ingyenes.

    Kérdés: Hány forint a 0,- Ft részarányos adója? És az adataitokra, leveleitekre tényleg szarik mindenki!
  • Gonz0 #33
    Ha az adataid sorsa aggaszt, akkor most rögtön kapcsold ki a géped, húzd ki a konnektorból és soha többé ne dugd vissza.. a paranoiával az a baj, hogy neked nem lesz tőle jobb, a google meg leszarja hogy cca. 3 millió ember levelezése mellett pont a tiedét látja-e..
    Mindig jönnek furcsa emberek mindenféle google féle összeesküvéselméletekkel, világuralom meg hasonló bullshit.. olyan nehéz belegondolni, hogy mennyi adatot is lát egyszerre a google? Nincs a földön az a hatalom, aki azt mind rendszerezni és átnézni tudná.. ha meg épp atomtitkokat akarsz eladni iránnak, akkor úgyse ezeken a csatornákon keresztül fogod tenni..

    Lényeg: fölösleges parázni olyan adatokért, amik 2 fillért nem érnek senkinek rajtad kivül..