MTI

Sony-Qimonda vegyesvállalat chipgyártásra

A Sony és az Infineon leányvállalata, a Qimonda mobiltelefonok, digitális kamerák és más elektronikai cikkek számára chipgyártó (DRAM) vegyesvállalatot létesít.

A Qreatic Desing nevű vegyesvállalat Tokióban működik majd az év végétől- jelentette be a japán és a német cég pénzügyi részleteket nem említve. Az 50-50 százalékos vegyesvállalatban e két cég 30-30 szakembere fog dolgozni.

A chipgyártók világszerte az árlemorzsolódás és ezzel együtt a csökkenő jövedelmezőség gondjával szembesülnek, és a kiutat ebből a helyzetből más cégekkel való összefonódásban látják. 2004-ben a Qimonda versenytársa, a dél-koreai Hynix Semiconductor létesített vegyesvállalatot az ST Microelectronics céggel. A Sony, amely a chipgyártást érintő stratégiáját felülvizsgálja, a tekintélyes fejlesztési költségek megosztása érdekében a Toshibaval is tárgyal egy üzem létesítéséről Playstation 3 játékkonzola memóriájának gyártására.

A nem számítógép hasznosítású DRAM-ok legnagyobb gyártója 2006-ban a Samsung volt, őt az Elpida, a Qimonda, a Micron és a Hynix követte a Gartner Dataquest adatai szerint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!