SG.hu

Továbbfejlődik a PSP

A Sony bejelentette, hogy a jövőben újabb kiegészítőkkel, extrákkal és szolgáltatásokkal bővíti a PSP-t.

Japánban (2004. decemberben), Észak-Amerikában (2005. márciusban) és Európában (2005. szeptemberben) történt piacra lépése óta világszerte több mint 15 millió PSP talált gazdára. A piaci részesedés növelése érdekében 2006. március 22-én, Európában, 2006 március végén pedig Észak-Amerikában a boltok polcaira kerül egy új, fekete színű alap modell, 199 eurós, ill.199 dolláros áron. Továbbá, a Sony tervei szerint Japánban is kiadnak egy PSP alapmodellt (PSP-1000 CW), fehér színben, bruttó 20 790 yen (nettó 19 800 yen) ajánlott fogyasztói áron.

Szoftveresen is fejlődik a marokkonzol, várhatóan mind a Sony, mind pedig egyéb fejlesztő cégek kiadnak egy egész sor új PSP játékot. Japánban olyan tervezett játék címek láttak eddig napvilágot, mint a Dragon Ball Z: Shin, Budokai, a LocoRoco, a Field Commander, a Godfather (EA), valamint a mindenki által ismert Lemmings. A Sony hamarosan elindítja új letöltő szolgáltatását is, ahol régi, népszerű Play Station játékok kollekciójából válogathatnak a felhasználók. A cég célja, hogy a mobil szórakoztatás tárházába bekerüljön a játék mellé a zene és a film is. A fejlesztés következő lépése, hogy a Sony telepíti a Macromedia Flash lejátszót, és kiterjeszti az RSS csatorna funkciót, ami lehetővé teszi, hogy a játékosok lejátszhassanak, illetve elmenthessenek interneten hallgatható rádiós tartalmakat és filmeket.

2006 februárjában, Japánban bemutatták az első Play Station Spot-ot, ami által mostanra már több mint 150 helyen - pályaudvarokon, kávézókban, számítógépes játékboltokban - férhetnek hozzá a PSP felhasználók a színes, sokféle tartalomhoz, többek között ingyenesen próbálhatnak ki játékokat. A Play Station Spot-ok száma a jövőben folyamatosan nőni fog, így egyre több PSP felhasználó számára lesz elérhető. A PSP hardveres adottságainak fejlesztése érdekében ősszel bemutatják az új kamerát (PSP-300) és a GPS-t (PSP-290). Az új perifériák kifejlesztésével új tartalmak és játéklehetőségek megjelenése is várható, mint az Eye Toy-ból már ismerős motion tracking, videó chat, vagy hordozható GPS navigációs rendszer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!