Berta Sándor

29 000 profilt törölt a MySpace

Az ügyészség kérésére elkészített legfrissebb összesítésből kiderül, hogy a korábban megadottnál sokkal több szexuális bűnöző profilját távolította el a népszerű közösségi portál.

A MySpace tulajdonosa, a News Corp az amerikai ügyészek kérésére kénytelen volt elkészíteni a legújabb statisztikát a mostanában törölt profilokról. Az adatokból kiderült, hogy a közösségi portál üzemeltetői összesen 29 000 adatlapot töröltek a rendszerből, ez a szám pedig jóval nagyobb a korábban becsültnél. Richard Blumenthal Connecticut igazságügyi minisztere teljesen megdöbbent azon, hogy miként nőhetett meg ilyen óriási mértékben ilyen rövid idő alatt a MySpace rendszerében a szexuális bűnözők száma.

Hemanshu Nigam, az oldal biztonsági szakértője elmondta, hogy a Sentinel Safe nevű céggel közösen egy új technológiát fejlesztettek ki, amelynek segítségével végleg eltávolíthatják az adatbázisból a szexuális bűncselekményeket elkövető személyek profiljait. "Örülünk, hogy ennyi ember adatlapját sikerült kiszűrnünk. Remélem, hogy más közösségi portálok is követni fogják a példánkat" - hangsúlyozta Hemanshu Nigam.

A legtöbb szakember megdöbbent az adat nagyságán, többen máris olyan törvények megalkotását követelték, amelyek a kiskorúak esetében szülői engedélyhez kötné a közösségi oldalak látogatását és az azokon való regisztrációt. Így elvileg nagyobb biztonságban lehetnének a gyermekek, igaz még kérdéses, mit szólnak a javaslathoz a szülők. Roy Cooper észak-karolinai igazságügyi miniszter kiemelte, ez csak egy lehetőség, a szülőknek kell dönteniük a kérdésben.

Emily Hackett az Internet Alliance nevű, többek között a Time Warnert, az AOL-t és a Yahoot tömörítő szervezet munkatársa szerint viszont nincsen száz százalékos hatékonyságú módszer az internetezők ellenőrzésére. Walter Dalton, az elképzelést támogató demokrata szenátor is kénytelen volt elismerni, hogy egy ilyen szabályozás nem tartaná vissza a szexuális bűnözőket a közösségi oldalak látogatásától.

Mint ismeretes, a MySpace az elmúlt hónapokban renitens cégből az igazságügyi szervek egyik legkészségesebb segítőjévé vált. Ahhoz képest, hogy a közösségi oldal nemrég még megtagadta a 7000 törölt szexuális bűnöző profiljaiban tárolt adatok átadását, nagyot fordult a világ. Hiszen a vállalat először meggondolta magát, majd egy a kiskorúakat fenyegető erőszak elleni rendőri fellépésre szakosodott szakértőt kezdett alkalmazni a közösségének és a jó hírének védelme érdekében. Ráadásául az oldal nemrég már szexuális bűnözők elfogásában is segített.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tproli #6
    Szexuális bűnöző? Jól néz ki és közben bűnöz? :)
  • Neofita666 #5
    kiváncsi lennék, hogy válogatják ki, hogy ki a szexuális bűnöző. Vagy mert talaltak egy perverzet, es akkor az osszes barátjára járt a ban, mert "gyanítjuk" hogy az összes ismerőse, perverz állat? Sajnos lassan eljutnak a paranoia szintjére, ahol mindenkit potenciális perverz vagy pedofil-nak tituálnak.
  • duke #4
    En is ezen gondolokodtam,hogy honan tudjak.De meg ha valaki kipipalja is "on sexualis bunozo ?" checkboxot,mi van ha csak hazudik.Vajon bizonyitekot is kernek ? Ugy lenne korrekt,mert barki hazudhatja hogy o sexualis bunozo.
  • Mike #3
    ezt én nem értem
    volt olyan kipilándó checkbox, hogy Ön szexuális bünöző?
    vagy ha valaki beírta rendesen, hogy ő John Smith, és John Smith már ült vmiért, akkor őt kirúgták?
  • braeburn #2
    "Arról nem beszélnek hogy miképp jöttek rá hogy ez mind szexuális bűnöző. Vagy myspace most így csinál magának reklámot? "
    Így kell reklámozni valamit. :) Marha jó, mert a 29e helyett 290e új reg lesz és az összes perverznek kikiáltott, egyébként a többiektől szinte semmiben sem különböző netbolond odasereglik és még elővigyázatosabban fog bele a virtuális megrontásba. :)
  • sathinel #1
    Arról nem beszélnek hogy miképp jöttek rá hogy ez mind szexuális bűnöző. Vagy myspace most így csinál magának reklámot?

    "Hiszen a vállalat először meggondolta magát, majd egy a kiskorúakat fenyegető erőszak elleni rendőri fellépésre szakosodott szakértőt kezdett alkalmazni a közösségének és a jó hírének védelme érdekében. Ráadásául az oldal nemrég már szexuális bűnözők elfogásában is segített."

    Fogadjunk valami Bush féle jólélek keresztény inkvizítort...... Választások lessz és fogadjunk olyan gyükerek csinálják ezt mint itthon a politikában akik egymást köpködik egyfolytában értelmes kommunikáció helyett.