Berta Sándor

Szexuális bűnözők elfogásában segített a MySpace

A texasi rendőrség a közösségi portál rendszerében tárolt adatoknak köszönhetően az elmúlt két hétben összesen hét, szexuális bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit vett őrizetbe.

A hét személy mindegyike rendszeresen megfordult a MySpace oldalain és a honlap működtetői át is adták a velük kapcsolatos információkat a nyomozóknak. Hat férfit azért tartóztattak le, mert megsértve az előírásokat, a MySpace-t használták kapcsolatteremtésre, holott az internet közelébe sem mehettek volna, a hetedik viszont elfelejtett eleget tenni a regisztrációs kötelezettségének és jelentkezni a helyi hatóságoknál.

Mint ismeretes, az Egyesült Államokban rendkívül komolyan veszik a szexuális bűncselekményeket, ami nem csoda, hiszen az országban a becslések szerint 600 000 szexuális bűnöző van. A már büntetett személyeknek kötelező magukat az aktuális lakóhelyükön regisztráltatniuk. Felmérések szerint azonban minden hatodik személy ennek a kötelezettségének nem tesz eleget, ráadásul állandóan változtatják a lakóhelyüket, ez pedig komoly problémát jelent a hatóságoknak. A rendőrség ezért kénytelen különleges keresőprogramokat alkalmazni. A hatóságok adatai szerint a hét elkövető áldozatai 13 és 21 év közötti lányok voltak, de egyikük a gyanú szerint megerőszakolt egy 4 éves kislányt is.

A MySpace az elmúlt hónapokban renitens cégből az igazságügyi szervek egyik legkészségesebb segítőjévé vált. Ahhoz képest, hogy a közösségi oldal nemrég még megtagadta a 7000 törölt szexuális bűnöző profiljaiban tárolt adatok átadását, nagyot fordult a világ. Hiszen a vállalat először meggondolta magát, majd most már egy a kiskorúakat fenyegető erőszak elleni rendőri fellépésre szakosodott szakértőt alkalmaz a közösségének és a jó hírének védelme érdekében.

Sőt, becslések szerint a MySpace üzemelteti az összes amerikai szövetségi állam szexuális bűnözői adatbázisát tartalmazó rendszert, amely folyamatosan összehasonlítja a tárolt információkat a profilokban megjelenő adatokkal. A portál azt szeretné elérni, hogy a szexuális bűncselekmények elkövetőinek kötelező legyen közzé tenniük az e-mail címeiket is. Így automatikusan megakadályozható lenne, hogy ezek az emberek bekerülhessenek az online társközvetítő és ismerkedést segítő rendszerekbe.

Greg Abbott texasi legfőbb államügyész közölte: "Nem fogjuk hagyni, hogy szexuális bűncselekmények elkövetői üldözzék a gyermekeinket. Ezek az elítélt bűnözők online személyiségeket építettek fel egy népszerű közösségi oldalon, ahol sok a gyermek és a tinédzser."

A Futurezone oszták internetes híroldal emlékeztetett rá, hogy az Egyesült Államokban 1994 óta van hatályban a Megan's Law törvény, amelyet egy Megan Nicole Kanka nevű megerőszakolt lány után neveztek el és amely kimondja, hogy minden szövetségi állam köteles nyilvánosságra hozni az összes szexuális bűnöző adatait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike at home #11
    akkor azt FBI-s pedok adták fel
    ez az igazi furfang
  • Mike at home #10
    a terrorizmus elleni harcban is ez a hívószó: "védjük meg gyermekeinket a terroristáktól", de ha megkérdeznéd Johntól hogy a 15 éves kölke éppen hol van és mit csinál, vagy mondjuk tudja-e a gyereke legjobb barátjának a keresztnevét fogalma sem lenne
  • Mike at home #9
    Európában is sok lenne a pedofil, ha 21 év lenne a korhatár
    arról nem beszélve, hogy USA-ban egy 7 éves gyerek is lehet szexuális bünöző, mert hozzzáért Juliska - fedetlen bőréhez. Volt olyan amikor az óvodás gyerek a óvónő mellei közé furta a fejét, es az feljelentette szexuláis zaklatasert, a gyereket kezelésre ítélték.
    nem hiaba keregették el a sok puritánt europából eleink
  • szombi #8
    Azt nem írta. De nem is érdekel. Talán téged igen?
  • duke #7
    "miben állítólag egy prágai férfi gyerekeket kínál fel ,,különböző célokra"
    Es mennyibe kerultek oradij vagy napidij volt esetleg kilora adta ?
  • szombi #6
    Nem feltétlenül a pénz ami számít. Csak egy kis furfang.

    Nemrég jött nekem egy ímél, amiben állítólag egy prágai férfi gyerekeket kínál fel ,,különböző célokra''.
    Na, megnéztem az IP címet a forráskódban, majd egy ingyenes, IP-cím kereső proginak megadtam.
    Nos, nem Csehországban, hanem egyenesen az USA-ban adták fel, hozzá egy elég hosszú domén tartozott,
    de benne volt az FBI szórészlet is...
  • Frosty01 #5
    azoknak van elég pénzük.....................
  • fourgee #4
    "Már-már sírva fakadok, hogy míg ilyen apróságok miatt elkapják a pitiáner kis perverzek farkát, addig az igazi nagykutyák akik pusztán okosabbak, szabadon portyázhatnak."

    Na igen... Ebben a témában szoktam mindig azt írni, hogy érdekes dolog hogy amikor felszámolnak egy pedofil hálózatot, akkor mindig csak azokat fogják el, akik képeket, videókat töltöttek le innen-onnan. Én már azt szeretném végre látni, hogy azokat fogják el, akik ezeket a felvételeket készítették... Az olyanokat kellene lecsukni, betenni egy olyan cellába, ahol egy nagyfarkú, azonos neműeket kedvelő egyén várná őket szeretettel... :) De ilyen hírt érdekes módon még nem hallottam...
  • duke #3
    Ez az egesz egy undorito Myspace reklam semmi mas.A myspace-nel nagy ivben szarnak a sexualis bunozokre meg az aldozatokra,csak a bevetel szamit.

    "Nem fogjuk hagyni, hogy szexuális bűncselekmények elkövetői üldözzék a gyermekeinket."
    Es akkor azok akik nem kovetnek el ilyen buncselekmenyt azok uldozhetik a gyerekeinket ? peldaul a sima fegyveres bunozok uldozhetik a gyerekeinket ?
  • fv82 #2
    szerintem a south parkból (11.04) vették az ötletet