SG.hu

Az LG megnyitotta lengyelországi LCD gyárát

Az LG.Philips LCD, az LG Electronics, az LG Innotek és az LG Chem (együtt LG) megtartotta a lengyelországi Wroclawban épített európai LCD részlegének nyitóünnepségét. A létesítmény a koreai cég harmadik LCD gyára világszerte.

Hozzávetőleg 1000 meghívott vett részt a komplexum nyitógáláján, köztük az LG vezetői, lengyel kormányhivatalnokok, újságírók és helyi polgárok. Az eseményt olyan nagyságok tisztelték meg jelenlétükkel, mint Elżbieta Dorota Wilczyńska, gazdasági miniszterhelyettes; Wojciech Szelągowski, a PAIiIZ alelnöke; Rafal Dutkiewicz, Wroclaw polgármestere és Ryszard Pacholik, a Kobierzyce Commune vezetője.

A tervek szerint az 1,5 millió négyzetméter területű gyárba 807 millió eurót fektetnek, amely összegből 429 millió eurót az LG.Philips LCD, 103 millió eurót az LG Electronics, 58 millió eurót az LG Innotek, 40 millió eurót az LG Chem, 177 millió eurót pedig a cég partnerei bocsátanak majd rendelkezésre. A fenti cégek eddig hozzávetőleg 4200 munkahelyet létesítettek a helyszínen.



Az európai piac a globális LCD TV piac 37 százalékát teszi ki. Az LG egy ún. one-stop gyártórendszert épített, melynek köszönhetően az LCD termékeket és alkatrészeket egyazon helyszínen készítik és állítják össze. A folyamat mindent magába foglal, beleértve az LG Chem TFT-LCD kijelző alapanyagait, az LG Innotek invertor tápegységeit, az LG.Philips LCD moduljait és a már elkészült LCD TV-ket az LG Electronics-tól.

Lengyelországot az LG előnyös földrajzi elhelyezkedéséért, versenyképes munkaerejéért, stabil infrastruktúrájáért és a lengyel kormány magas támogatásáért választotta beruházása helyszínéül. Az Európa közepén található és kiváló infrastruktúrával rendelkező Wroclawból az LG gyorsan eljuttathatja termékeit az európai piac bármely sarkába.

Az LCD TV összeszerelő létesítmény 396,696 négyzetméter, ahol a tervek szerint 2,4 millió készüléket gyártanak majd 2007-ben, és 2010-ig évi 10 millióra növelik az összeállított készülékek számát. A cég 37-, 42-, 47-, 52- és 55 inches méretben gyárt Full HD LCD TV-ket és 32 inches HD TV-ket is. Az új gyár kulcsfontosságú szerepet játszik az európai LCD piac ellátásában, amely 2007 márciusában 26.6 millió készüléket tett ki évente és ezzel a globális piac 37 százalékát tudhatta magáénak a DisplaySearch felmérése szerint.



A lengyelországi LG.Philips LCD modul gyár 661,160 négyzetméterén évente 3 millió LCD modul legyártását tervezik. A kapacitást majdnem négyszeresére, 11 millióra kívánják növelni 2011-re. A gyárban idén márciusban kezdték a tömeggyártást és főleg 32 inches, illetve ennél nagyobb LCD TV-kbe készítenek LCD modulokat. Az LG.Philips LCD sok vásárlója már épített vagy éppen most építi létesítményeit a régióban egy lengyelországi bázison keresztül, amelyhez a cég képes lesz egy erős alapot biztosítani, elősegítve a közös növekedést a gyorsan szélesedő európai LCD TV piacon.

A cég tervbe vette, hogy a helyi gyártórendszeren keresztül a különféle vásárlói igényeknek megfelelő szolgáltatásokat is nyújt majd, melyekkel állandóan és mindig a megfelelő időben állhat majd a vásárlók rendelkezésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!