Gyurkity Péter

A Microsoft is kiállhat a Blu-ray mellett

A szoftvercég európai régióért felelős igazgatója egy interjúban nem mulasztott el belerúgni a Sony PS3 konzoljába, ám végül mégsem zárta be a kaput a Blu-ray esetleges támogatása előtt.

Neil Thompson a GamesIndustry.biz oldalnak adott interjúban főként az Xbox 360 és a PlayStation 3 közötti különbségekről, az eltérő filozófiáról, valamint ennek következményeiről beszélt. Kitért továbbá a nagy felbontású tartalmak jelenlegi helyzetére, a várható vásárlói magatartásra, és - némi meglepetésre - nem zárkózott el attól, hogy Redmond végül mégis támogathatja a Blu-ray szabványt.

"Nem gondolom, hogy a piac teljes erővel átállt a nagy felbontású tartalmakra. Amikor pedig ez megtörténik, ajánlatunk kialakításának köszönhetően képesek leszünk bármely vonalon továbbhaladni, megváltoztatva az előzetes terveket" - magyarázta az igazgató, amivel arra utalt, hogy teljesen azért nem zárják ki a konkurens szabvány mellett való kiállást. A BBC-nek Thompson már úgy nyilatkozott, hogy nagy valószínűséggel támogatni fogják a versenyből győztesen kikerülő formátumot, a nagy kérdés, hogy a pluszköltségek ellenére valódi igény mutatkozik-e majd erre.



Egyelőre azonban még nem tartunk itt, ahogy azt az igazgató is igyekezett érzékeltetni. Véleménye szerint a vásárlók most még nem érdekeltek a nagyobb kapacitást nyújtó formátumban, és a PS3 sem lesz sokkal népszerűbb a Blu-ray támogatás miatt. Emlékezhetünk arra, hogy a Sony nagy reményeket fűz az integrált meghajtóhoz és idővel mindenképpen szeretné átvenni a vezetést - a Microsoft szerint erre egyelőre még nincs valódi igény és a játékosok megelégednek az Xbox 360 hagyományos DVD-meghajtójának kapacitásával. Szerintük a PS3 egy nagy kamion, amelynek túlzottan erős motorra van szüksége, az igényeknek azonban az Xbox 360 teljesítménye is megfelel.

A szoftvercég ezen elgondolás alapján dönthetett úgy, hogy a HD DVD lejátszó kimarad a konzolból, ez még a most megjelenő Elite változatban sem kapott helyet. Ezt azonban sokan a Toshiba arculcsapásaként értékelik, és azt gyanítják, hogy Redmond kétkulacsos taktikát követ - vagyis minden további nélkül átállna a másik táborba, amennyiben a Blu-ray mégis győzne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dzson #37
    "... a játékosok megelégednek az Xbox 360 hagyományos DVD-meghajtójának kapacitásával"

    Ja. Csak a fejlesztők nem. A játékosnak meg eladták azt vegyen aranyárban HD DVD-t vagy DB playert mellé. Okos.
  • Dzson #36
    G80 kuka
  • gforce9 #35
    "A prototipus mar biztos ott van valamelyik redmondi szekrenyben."
    amikorra eldől, hogy milyen formátumra lesz szükség, megveszik olcsóér... minek nekik prototípus?
  • cateran #34
    Ja,csak a 3/4-e még nem jelent meg.....
  • Malbeth #33
    Ennyi ökörséget összeírkálni...te jó ég!!
  • endrúdí #32
    Amúgy én az xboxot sokkal többet használom (időben), mert meg tudom vele nézni az xvideket simánszki.
  • endrúdí #31
    A gamespoton 247 PS3 game van, annyira nem szegényes a kínálat rá :D http://www.gamespot.com/games.html?type=games&platform=1028&tag=subnav;all XBOX-ra 412-t hoz és már 16 hónapja a piacon van a cucc.
  • sathinel #30
    Apple Cinema Display 30" HD Display ez is annyiba kerül, de kicsit többet tud:D
  • dez #29
    Mint írtam, "CPU-s" FLOPS, azaz rugalmasan használható, ez a GPU-król nem mondható el, még a G80-ról sem, bár az rugalmasabb, mint a korábbiak.
  • dez #28
    Ha LCD, akkor ilyen méretben Full HD-s (1920x1080) (400e-ért van már), ennyit biztos nem tud egy 17"-es monitor jól láthatóan, de inkább sehogy.