37
  • Dzson
    #37
    "... a játékosok megelégednek az Xbox 360 hagyományos DVD-meghajtójának kapacitásával"

    Ja. Csak a fejlesztők nem. A játékosnak meg eladták azt vegyen aranyárban HD DVD-t vagy DB playert mellé. Okos.
  • Dzson
    #36
    G80 kuka
  • gforce9
    #35
    "A prototipus mar biztos ott van valamelyik redmondi szekrenyben."
    amikorra eldől, hogy milyen formátumra lesz szükség, megveszik olcsóér... minek nekik prototípus?
  • cateran
    #34
    Ja,csak a 3/4-e még nem jelent meg.....
  • Malbeth
    #33
    Ennyi ökörséget összeírkálni...te jó ég!!
  • endrúdí
    #32
    Amúgy én az xboxot sokkal többet használom (időben), mert meg tudom vele nézni az xvideket simánszki.
  • endrúdí
    #31
    A gamespoton 247 PS3 game van, annyira nem szegényes a kínálat rá :D http://www.gamespot.com/games.html?type=games&platform=1028&tag=subnav;all XBOX-ra 412-t hoz és már 16 hónapja a piacon van a cucc.
  • sathinel
    #30
    Apple Cinema Display 30" HD Display ez is annyiba kerül, de kicsit többet tud:D
  • dez
    #29
    Mint írtam, "CPU-s" FLOPS, azaz rugalmasan használható, ez a GPU-król nem mondható el, még a G80-ról sem, bár az rugalmasabb, mint a korábbiak.
  • dez
    #28
    Ha LCD, akkor ilyen méretben Full HD-s (1920x1080) (400e-ért van már), ennyit biztos nem tud egy 17"-es monitor jól láthatóan, de inkább sehogy.
  • BiroAndras
    #27
    Ezért van a G80
  • sathinel
    #26
    Milyen az a TV? Ami megközelíti egy normális monitor felbontását, az 600.000-700.000 +fa közt van. Ha monitorodon nem látod a részleteket akkor gáz lehet vele. De akkor az írott szöveg is torzul a monitorodon??
  • dez
    #25
    Nem lehet, hogy csak rossz a szemed, azért nem láttad eddig a moziban?
  • dez
    #24
    Az még jó időbe fog tellni, míg egy PC tuni fogja azt a CPU-s FLOPS-t.
  • ray cokes
    #23
    Az a gond, hogy a HD-hez min. 104 cm-es tv kell, apáméknak is ekkora van, de amikor legutóbb náluk járva belenéztem letöltött HD-s anyagokba, hát majdnem leestem a székről, mert ami az én 17 collos monitoromon fel sem tűnik, sőt, meg sem lehet látni, itt pedig minden színész legapróbb bőrhibáit láttam, amikre abszolút nem vagyok kíváncsi.
    Tudom, most jön az, hogy ez a moziban nem zavar? Akármelyik moziba is megyek, egyikben rosszabb a kép, mint a másikban, és emiatt, meg a friss dvd megjelenések miatt, mi már inkább megreszkírozzuk azt, hogy a trailer + ismerősök véleménye alapján dvd-t veszünk mert ez így olcsóbb, és nézzük piciben.
  • sathinel
    #22
    Egyébként a PS3 nem drága. Vegyél egy PC-t játékra. Na ott összerakhatok neked ennél sokkal drágább designes vadállat PC-t. A PS3 egy középkategóriás PC ára. Igaz szerintem 1-1.5 év és már azok is verik a PS3-at. Manapság érdemes megnézni mit művel egy PC a legújabb duálprocikkal, nvidia 8800 hiperszuper kártyájával egy PC a Crytec játékban...
  • zzebi
    #21
    Eloszoris teljesen erdektelen, hogy egy magyar atlagember megengedheti-e maganak a PS3-at. A PS3 eladasokbol itt keletkezett jovedelem valoszinuleg elvesz a kerekitesek soran a Sony kimutatasain. Egyszeruen nem volt dontesi tenyezo az ar meghatarozasakor, hogy Kis Pista Jaszfelsoszentgyorgyon vesz-e majd maganak konzolt.

    Masreszt igencsak sokan vesznek csak azert PS3-at, mert van benne Blu-ray lejatszo. Jelen pillanatban nem is nagyon eri meg masert megvenni, mivel a jatek valasztek oruletesen szegenyes.
    Ezt az is bizonyitja, hogy a PS3 eladasokkal megtobbszorozodtek a Blu-ray film eladasok is. Mostmar 2x annyi filmet adnak el BR-en, mint HD-DVD-n. A PS3 elott ez az arany pont forditott volt.

    A Microsoft most is pont ugyanugy jart, mint minden massal, amibe belfog. Egyszeruen a donteshozok keptelenek nehany evre elore megbecsulni, hogy mi lesz a nagy durranas. Es ezzel egyidoben felnek az innovaciotol. Tipikus kovetok. Ugyanigy jartak pl az Internettel is. Szerintem az XBox360 fejlesztesekor is azert maradtal a DVD-nel, mert rosszul becsultek fel a jovo elvarasait. Majd meglatjatok, hogy 1-2 ev mulva a MS fogja a legjobban reklamozni az XBox360-hoz csatolhato BR lejatszot, mar amennyiben a BR nyer. A prototipus mar biztos ott van valamelyik redmondi szekrenyben.

    Az, hogy a MS mennyire rosszul tervez akar 5 evre elore a Vista-bol is latszik. Ez az egyetlen ceg, aki konzekvensen, rendszeresen ujrairja az operaciosrendszeret, ahelyett, hogy csak az elozot fejlesztene tovabb. Hogy miert? Mert akkora f*s mind, hogy nem is erdemes tovabbfejleszteni. Es ezt meg ok is elismerik. Ennek a benasagnak persze a felhasznalo issza meg a levet. A Vista kifeljesztese durvan 20 milliard dollarba kerulhetett. Kicsit sok ez azert a nehany plusz funkcioert, amit kaptunk (a fejlesztokek meg ujra kell tanulniuk a Windows programozast).
    Ezzel egyidoben a Linux/OS X fejlesztok vigan epithetnek a korabbi verziokra, igy sokkal gyorsabb a fejlesztes es jobb a kompatibilitas.
  • enkido
    #20
    Te most konkretan melyik orszagonkent-ra gondolsz? Kint elek angliaban, de a legtobb kollegamnak mar van otthon legalabb egy hdtv-je, sokuknak ketto is - pedig nem menozo ujgazdagok, sima egyszeru melosok. Hozzatennem, hogy kozuluk sokan az xboxot vettek meg, a ps3-at dragaljak, inkabb kivarnak meg karacsonyig - a hdtv-t meg siman kihasznaljak a sky+ -al.. szoval, nem csak magyarorszag letezik.
  • dez
    #19
    Ja, és ha nem lenne, aki most megveszi a HD-s cuccokat drágán, sose nem is válna olcsóvá, és te pl. (úgy tűnik) sosem jutnál hozzá... Szal talán nem kellene annyira szídni őket.
  • sathinel
    #18
    PS3+ Blue Ray-el csak úgy tud versenyezni, ha ő is azt használja. Ps3-at úgyis sokan fognak venni, és könyebb Blue Ray íróhoz jutni mint HD-DVD. Egy asztali HD-DVD lejátszó kerül annyiba, mint egy Blue-Ray író. Hol itt a verseny??:D
  • dez
    #17
    "És mégis milyen filmeket néz blue rayen?"

    Már többszáz film kijött Blu-rayen, ezen belül néhány kivétellel IMDB top 200 megvan... Itthon 10-20 film lesz hamarosan a boltokban magyar szinkronnal.

    "Mellesleg, én nem ismerek egy embert sem aki ps2-őn nézné a dvd filmjeit, a legtöbbnek van asztali dvd lejátszója..."

    LOL, igen, ma már. Annak idején sokan a ps2-t is (legalább részben) emaitt vették.

    "Nem hiszem, hogy ez másképp lenne a ps3 esetében is hosszabb távon."

    Hosszabb távon, ja. De most most van.

    "Tényleg mennyibe is kerül az euban a ps3? szerintem nem egy magyar átlagfizetés, igencsak gazdagnak vagy játékb.zinak vagy elvakult hivőnek kell lennie, aki pl. ma magyarországon ps3at vesz."

    Hallottál már olyanról, hogy részletfizetés? 6-8k havonta. Még 0% THM-re is van (bár ez neked biztos nem mond semmit).

    "Nyugat európában vagy amcsiban persze más a helyzet, de azt se feledjük, ott egy normál asztali blue ray v hd dvd lejátszó megvétele sem teszi őket tacsra. Csak arról sosincs hir, hogy mennyi asztali br vagy hd lejátszó fogy..."

    Fogyogatnak azok is.

    "all right, ezzel teljesen egyetértek, de ez kb. ugyanaz mint amit én mondtam hogy itt csak újgazdagék vesznek ilyet, a normálisabja meg kivár az olcsó két formátumot tudó asztali lejátszókra."

    Esetleg abbahagyhatnád ezt a minősítgetést.
  • zzebi
    #16
    Nagyon gaz ujraolvasni magyarul a korabban mas site-okon megjelent angol nyelvu hireket.
    A szerzo itt sem vette arra a faradtsagot, hogy a DailyTech cikkenek leforditasan es nemi rovodotesen tul barmit hozzategyen a temahoz.
    Kerdeses, hogy etikus-e egy angol nyelvo hirportal cikkeinek komplett atvetele ugy, hogy meg a forras sincs megjelolve.
  • assdf
    #15
    És mégis milyen filmeket néz blue rayen?
    Mellesleg, én nem ismerek egy embert sem aki ps2-őn nézné a dvd filmjeit, a legtöbbnek van asztali dvd lejátszója...
    Nem hiszem, hogy ez másképp lenne a ps3 esetében is hosszabb távon.

    Tényleg mennyibe is kerül az euban a ps3? szerintem nem egy magyar átlagfizetés, igencsak gazdagnak vagy játékb.zinak vagy elvakult hivőnek kell lennie, aki pl. ma magyarországon ps3at vesz.
    Nyugat európában vagy amcsiban persze más a helyzet, de azt se feledjük, ott egy normál asztali blue ray v hd dvd lejátszó megvétele sem teszi őket tacsra. Csak arról sosincs hir, hogy mennyi asztali br vagy hd lejátszó fogy...

    "De egyébként tök mindegy mit okoskodunk mi itt, amikor hegyekben állnak a boltokban a PS3-ak, nem veszi senki, mert az átlagembernek **rva drága."
    all right, ezzel teljesen egyetértek, de ez kb. ugyanaz mint amit én mondtam hogy itt csak újgazdagék vesznek ilyet, a normálisabja meg kivár az olcsó két formátumot tudó asztali lejátszókra.
  • dez
    #14
    Egyátalán nem kell ahhoz sznobnak lenni, hogy az ember végre HD-ban akarjon filmezni, mivel kb. 1000-szer jobb, mint a DVD. (Nézd meg egyszer a kommenteket a HD-s torrenteknél...)
    Vagy ha arra akarjuk ezt ráfogni, aki nem éri be a 4.3 gigás x.264-gyel: monitoron az jó, de egy 83+cm HDTV-n már látszik a tömörítés.
  • dez
    #13
    Miért lenne azért idióta, mert olcsóbban vesz valamit? Ha nem is tömegek, de elég sokan veszik a standalone playereket is, így meg olcsóbban hozzá lehet jutni.
    Párezek "újgazdag" országonként? Abból nehezen jönne össze a milliós eladás.
    Ez az újgazdag duma is nagyon szakállas már... Aki nem egy minimálbéres eladó abban a bizonyos Tescoban, könnyen megveheti, ha akarja.
  • BobaFett
    #12
    Hát ezt nagyon rosszul látod, én többeket is ismerek akik filmlejátszás miatt vettek, ill. vesznek majd PS3-at. pusztán azért mert annyira nem megy jól nekik, hogy a 3-400 ezres standalone playert vegyék meg, de elég sznobok ahoz, hogy nekik már most HD kell, nem akarnak várni még éveket.

    De egyébként tök mindegy mit okoskodunk mi itt, amikor hegyekben állnak a boltokban a PS3-ak, nem veszi senki, mert az átlagembernek **rva drága. Ez itt még nem nyugateurópa.
  • assdf
    #11
    Szerintem meg ki az az idióta aki azért vesz ps3-at hogy filmet nézzen rajta?
    1-2 év és kijönnek majdd az olcsó asztali dvd lejátszók, amik mind a hd dvd-t mind a blue rayt viszik.
    Arról nem is beszélve, hogy jelenleg még nem igazán vannak elterjedve a hd tévék sem, ezeknek is kell 1-2 év mire tényleg bekerülnek a családokhoz. Addig meg az a pár ezer újgazdag országonként nem sokat oszt szoroz, majd ha milliók rendelkeznek hd tévével, na majd akkor izgi lesz egy "hd" lejátszó, de mondom, akkor meg vszinü mindenki vesz egyet a tescoban ami mindkét formátumot támogatja és szvsz
  • fourgee
    #10
    "Véleménye szerint a vásárlók most még nem érdekeltek a nagyobb kapacitást nyújtó formátumban, és a PS3 sem lesz sokkal népszerűbb a Blu-ray támogatás miatt."

    Ez érdekes Sztm. a Sony nem népszerű akar lenni a Blu-ray-jel, hanem egyszerűen csak el szeretné terjeszteni, hogy ne járjon úgy vele, mint a Beta-val. Nagyon sokan PS2-ről 3-ra térnek át, nekik már lesz eleve egy Blu-ray lejátszójuk, nem fognak 1,25-ször annyi pénzt kiadni HDDVD lejátszóért. (nekem ez az elméletem)

    Ezekben a témákban a legszórakoztatóbb az egyébként, hogy sokan képesek egymásnak esni itt a fórumokon. Mintha pénzelné őket valamelyik nagy cég, de hát erről szó sincs, önszorgalomból csinálják.
    A vicces, vagy inkább siralmas az, hogy egy olyan országban vitatkoznak erről emberek, ahol még normális DVD írót sem lehet kapni. Igaz Offtopic, de keresek egy 760SA Retail Plextor írót, de minden boltban úgy néznek rám, mintha a marsról jöttem volna... Ilyen helyre minek új formátum?
  • dez
    #9
    Tovább hezitál? Min? Nem inkább azt akarod mondani, hogy tovább erősödik abban a meggyőződésében, hogy adják fel a konzol-bizniszt, és szálljanak rá - immár a MS-tal kéz-a-kézben - a BD-alapú HD-bizniszre? Hát... Szerintem kicsi az esélye, hogy egy ilyen álláspont többségi támogatást szerezzen az igazgatótanácsban (gondolom, a Sonynál is van ilyen). A HD-biznisz nem csak a formátumháború miatt indul döcögősen. Mind ez, mind a PS3 önmagában félkarú óriás, egymás esélyeit viszont erősítik. Jól tudta ezt a Sony, azért nem jött ki előbb egy DVD-s PS3-mal. Kénytelen volt a "ha már lúd, legyen kövér" elvet követni.
  • archkoven
    #8
    Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy a Microsoft túl kockázatosnak ítélte meg, hogy kezdetektől fogva hddvd-vel szállítsa a konzolait. Így jóval olcsóbban tudták adni, nem kellett az újgenerációs dvd miatt késéstől tartani (mint a sonynál) és nem kiküszöbölték azt a kockázatot is, hogy esetleg mégis a blueray nyer, ugyanis akkor még többen ps3 tarolását jövendölték. Az egyetlen dolog ami a hddvd mellett szólt volna, hogy ezzel erősíthették volna a pozícióját a br ellenében, de ez érthetően nem érte meg a kockázatot, hogy drágább lesz a konzol és esetleg késni is fog. Szerintem teljesen logikus a dolog. Valamint azt sem hiszem, hogy nagyon sokan veszik a ps3-at pusztán azért mert blueray filmeket akarnak rajta nézni. Jelenleg film alig van, amikor már lesz egy csomó addigra meg úgy is bővel a ps3 alatt lesz a hozzávaló lejátszók ára. Szerintem a vásárlók túlnyomó többsége játékra veszi a konzolt és nem filmnézésre, netezésre, vagy csetelésre.
  • vax
    #7
    Nem akarok veled vitatkozni, de még szerintem igen messze van a "formátumháboru vége". Még az sem kizárt, hogy igazán nem is lesz gyöztes mert fej-fej mellett fognak haladni, vagy akár bekövetkezhet, hogy mind kettő "vesztes" lesz mert nagyon rövid életűek lesznek az új és nagyobb kapacítási formátumok előretörésének köszönhetően. Talán ez lesz az utolsók között ez a lemezes formátum az újak már inkább nem is fognak mozogni, forogni hanem esetleg a fej fokuszálásával vagy pendrive szerűek lesznek.
  • NEXUS6
    #6
    Hát elméletileg nem, de gyakorlatilag nagyon úgy néz ki, hogy eldőlt. A BD mellett több kiadó van, hála a PS3nak nagyságrendileg több lejátszót adnak el, illetve ennek köszönhetően a filmek is jobban fogynak.

    Az M$ politikája meg elég tapló. Sokan bedőltek már ennek a cégnek, de mindíg megszopták akik összeálltak vele.

    Jelenleg olyan szinten konkurál a két cég egymással, hogy ennek az egésznek nem sok alapját látom. Hülyeség ahogy van. Mi lehet mögötte?
    A Sony vezetése jelenleg egyfajta válságban van. A PS3-mal kapcsolatban a Sony táboron belül sem mindenki látja rózsaszinnek a jövőt, volt már ilyen kijelentés 1-2 Sony vezető részéről is. Pénzügyileg is állhatna jobban a cég.
    Szerintem egy ilyen nyilatkozattal csak meg akarja osztani a vezetőket, akik azt mondhatják: hagyjuk a PS3-at, ami konzolként elég döcögős. A BD üzletben viszont jók vagyunk. Dobjuk ki a ballasztot és koncentráljunk a BD-re, a HD piacra, amit úgy tűnik már megnyertünk. Kössünk üzletet az M$-el!

    Ha így nézzük arról szól a dolog, hogy a M$ hogyan üsse ki a PS3-at saját táborán belül. Valószínűleg nem lesz az egészből semmi, de elég ha egy ilyen nyilatkozat hatására néhány Sony vezető tovább hezitál, ami eddig is jelentős károkat okozott, és elég jól hövedelmezett az M$-nek.
  • dez
    #5
    A Sony nem kis kockázatot (ha nem az nyer...) és nem kis áldozatot (késés) vállalt a Blu-ray beépítésével. A MS miért vállalta volna ezeket egy másik cég kedvéért (Toshiba)? Most meg már érdekes lenne beépíteni, sokan megharagudnának rájuk, plusz még mindig nem dőlt el a dolog.
  • quentit
    #4
    Említhette volna, hogy hogy állnak a konzol eladások
  • zsozsa
    #3
    Igen, ezek szerint ez a helyzet, csak azt mondom, hogy ők maguk is alakíthatták volna. Mondjuk nem bánom, hogy "csak" dvd van a gépben.
  • Benedicht
    #2
    Szerintem nem nagyon erdekli oket a "formatum haboru". A gyoztes lora akarnak fogadni, es ezt a legkonnyebb eldonteni akkor amikor mar a celvonalban vannak... ;)
  • zsozsa
    #1
    Persze, ha már az elején beleteszik a hd dvd-t a 360-ba és ugye kint van már 11 milla x, akkor ezzel a formátumháborút is eldönthették volna..
    Persze, akkor nyilván drágább lett volna a cucc és nem biztos, hogy ennyi elment volna.