Kruza Richárd

Bajban a Microsoft keresője

Elhagyja a Microsoft-ot Chris Payne, a Windows Live Search alelnöke és Seattle-ben saját vállalkozásba kezd.

A Microsoft nem kommentálta a eseményt, hiszen Payne távozása a Google-val folytatott verseny szempontjából a lehető legrosszabbkor jött. A Microsoft Web Search ugyanis nem tudta a tervezett piaci részesedését megszerezni a Google-val szemben annak ellenére, hogy a vállalat mindent megtesz ennek érdekében - a Microsoft éppen most dolgozta át keresőoldalát és új funkciókkal is bővítette.

A ComScore Networks szerint januárban a forgalom 47.5%-a, 3.3 milliárd keresés esett a Google-ra, miközben a Microsoft Web Search-öt csupán az internezetők 10.6%-a, 733 millió kereséssel vette igénybe. A Microsoft részesedése januárban ugyan javult a decemberi 10.5 %-hoz képest, de a novemberi 11%-os szintet még így sem érte el.

Chris Payne 2001-ben csatlakozott ismét a Microsoft-hoz, miután három évig az Amazon.com-nál dolgozott. Payne az Amazon előtt nyolc évig dolgozott a Microsoft-nál. Visszatérése után kulcsfontosságú szerepet játszott a Microsoft saját keresőgépének kifejlesztésében, mivel a cég szeretett volna a Yahoo-tól teljesen függetlenné válni. Mivel a Microsoft nagyon későn csatlakozott ebbe az ágazatba, nagy hátránnyal indult a Google-val és a Yahoo-val szemben, ugyanis ezek a cégek már régen milliárdnyi hirdetési felületet jelentettek meg amikor a Microsoft éppen csak elkezdte felépíteni saját üzletét.

Egy hét alatt Payne a második felsővezető, aki elhagyja a Microsoft internetes ágazatát. Blake Irwing alelnök, aki az AdCenter rendszert felügyeli most jelentette be, hogy nyugdíjba vonul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #7
    Tegnap úgy döntöttem, hogy próbaképp a Live Search-öt használom pár napig. Eddigi tapasztalataim vegyesek, Google sokkal inkább kézreesik (vagy csak azt szoktam meg...), ha a live.com-ról indítom a keresést, nem tudok képre keresni (de ha a search.msn.com-ról, akkor már van-hogy ennek mi értelme?), a képkeresésnél csak közvetve lehet elérni azt, hogy csak a képet jelenítse meg... Viszont a keresőmotor néha okosabbnak tűnik, mint a Google-é (azzal együtt, hogy jelentősen kevesebb találatot ad, még angolnyelvű keresések esetén is). Például rákerestem öcsémnek a "haláli hullák hajnala"-re, erre első találat az imdb oldala, ahol természetesen nem ilyen címen szerepel... Vagy rákeresek egy képre magyarul, s angol nyelvű oldalon megtalálja.
    Szóval látok benne fantáziát, bár még nem veszi fel a Google-el a versenyt, de talán 1x...:)
  • turul16 #6
    Tampont nem talaltam. :( De OpenSource asvanyviz meg Cola is van a neten :)
  • turul16 #5
  • turul16 #4
  • DjDano #3
    Engem az döbbent meg, hogy még így is többen használnak mást a Google helyett... itthon szerintem 10-ből kilencen Google-t használnak
  • sathinel #2
    MS már mindenhol? Mosóport mikor adnak ki? Vagy tampont?:D
  • wanek #1
    Én a guglit használom, mert azzal általában mindent megtalálok. Ha mégsem, akkor esetleg jahúúút. Eszembe sem jutna a mikorszopsz keresőjét használni.
    Ezek a kereső oldalak tele vannak hirdetésekkel? Én eggyel sem találkoztam :))))