Gyurkity Péter

Az LG dobja piacra elsőként a hibrid meghajtókat

Az LG bejelentette, hogy a jövő héten elsőként mutatja be a kereskedelmi forgalomba szánt optikai lejátszóját, amely mindkét következő generációs formátumot támogatja. A megjelenéstől a bizonytalanság felszámolását várják.

A dél-koreai gyártó hivatalos bejelentésben tudatta, hogy elkészült hibrid megoldásával, amellyel eddig adós volt mindkét tábor. A cég reményei szerint ezzel a viszonylag korai megjelenéssel végképp sikerül felszámolni a vásárlók és gyártók körében eluralkodott bizonytalanságot, és megindulhat a két rivális formátum gyors elterjedése, végképp búcsút intve a kivonulóban lévő hagyományos DVD-szabványoknak.

A bejelentés szerint a fontos technikai és egyéb részleteket a jövő héten kezdődő Consumer Electronics Show elnevezésű kiállításon ismertetik a nagyközönséggel. A Las Vegasban megrendezendő találkozón áttanulmányozhatjuk a paramétereket és megtudhatjuk a megjelenés várható időpontját, valamint a tervezett kereskedelmi árakat. Az LG ígéretet tett arra nézve, hogy minden fontos információt elérhetővé tesznek a rendezvény alatt, vagyis nem kell további heteket, hónapokat várni ezek nyilvánosságra kerülésére.

A hibrid lejátszók ötletét már tavaly több gyártó is felkarolta, ám kész termékkel eddig egyikük sem állt elő. Az LG lassan magára maradt saját terveivel, a folyamatot eközben a NEC igyekezett felgyorsítani speciális chipkészletével, amely állításuk szerint igencsak leegyszerűsíti a két formátumot támogató lejátszók elkészítését. A januári megjelenéssel végre belekóstolhatunk az első gyümölcsbe, igaz, az ár egy darabig még biztosan visszatartja majd az érdeklődők jó részét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • item #15
    Na ez meg a másik. Szóval a fejlődés nem áll meg,hála a hasonló gyártóknak!
  • chuky123 #14
    ha beindül a tömeggyártás le fog esni az ára
    csak kérdés az hogy mikor
  • chuky123 #13
    hajrá LG :)
    a "mindenevő"
  • Sanyix #12
    Nem is kell olyan jó gép se hogy tegye a dolgát. Főleg ha a coreavc-sek elkészülnek a gpu rásegítéses x264 dekóderükkel :)
  • item #11
    És, jó gépre kötve teszi a dolgát.
  • item #10
    Na látom te érted mire gondoltam.
  • item #9
    Nem beszélek hülyeségeket, én nem asztalira gondoltam, talán ez nem derül ki a hozzászólásomból! Az asztaliak tudom hogy drágák, nekem elég lenne egy pc-s kivitelü is és kész. És nem íróról beszélünk hanem olvasóról, nagy különbség!
  • Zro #8
    Az olvasó mindig is töredékébe került, mint az író. Egyébként meg azért ilyen drágák, mert nem sok fogy belőlük, hiszen senki sem tudja, melyik fog befutni. Viszont, ha kijön a hibrid, nyugodtan vehet bárki, felfut a kereslet, leesnek az árak stb Szép új világ
  • xuldar #7
    Közben gondolkodtam, a Sony író kerül 200-nál is többe, de ez nem jelenti azt, hogy az olvasót a töredékéért megkapod.
  • xuldar #6
    item ezt a 30-40-et komolyan gondoltad, amikor a Sony-é 200 fölött van, és az csak a Blu-rax-jel boldogul? Ne komolytalankodjunk már. A cucc feltalálója, a Sony se tud olcsón előállítani Blu-ray olvasó diódát, a konkurenciának meg egyből sikerül? Gondolkodjunk már, mielőtt hülyeséget írunk.
    Nem beszélve arról, hogy az új cuccoknak mindig megkérik az árát, még ha olcsón is lehet előállítani (de ez meg szinte sosem igaz).