Berta Sándor

Bezáratják az AllofMP3.comot

Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy hamarosan el fog tűnni a világhálóról az AllofMP3.com orosz zenei portál. Erre utal a most nyilvánosságra hozott orosz-amerikai megállapodás néhány mondata is.

Oroszország az Ázsiai-Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködési Tanács (APEC) által a múlt héten rendezett csúcstalálkozón lett hivatalosan is a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) tagja. A Hanoiban megrendezett eseményen az Egyesült Államok és Oroszország képviselői egy kétoldalú megállapodást is aláírtak. A dokumentumban Susan Schwab amerikai kereskedelmi megbízott külön, név szerint kitért az AllofMP3.com ügyére.

"Az Egyesült Államok és Oroszország egyetértenek abban, hogy minden olyan weboldalt bezárnak, amely elősegíti a zeneszámok és más a szerzői jog által védett tartalmak illegális terjesztését. Ilyen oldal például Oroszországban az AllofMp3.com" - áll a megállapodásban. Az egyezmény értelmében Oroszországnak 2007. június elsejéig kell megalkotnia azt a törvényt, amely tiltja a szerzői jog által védett műveknek a szerzők előzetes engedélye nélküli terjesztését.

Nos, pont ezzel vádolja a nemzetközi zeneipar az orosz portált, amelyik ugyanakkor azzal védekezik, hogy ő minden előadó minden egyes eladott műve után fizet jogdíjat a helyi ROMS szerzői jogvédő szervezetnek. Ez azonban a nyugati kiadók szerint nem elegendő.

Ugyan korábban már külföldön is beperelték az oldalt és Oroszországban is vizsgálatot indítottak helyi ügyészek, a Mastercard és a Visa is felmondta az oldallal kötött megállapodásait. Az AllofMP3.com mindezek ellenére a mai napig él és virul, ezáltal pedig egyre nagyobb szálka a zeneipar szemében. Oroszország egyébként a megállapodásban kötelezettséget vállalt arra is, hogy minden eddiginél keményebben lép majd fel a szerzői jogsértések, az illegális másolatok és azok készítői, terjesztői ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TasManXT #18
    Ja.. :S
  • Molnibalage #17
    Gratulálok...
  • wanek #16
    Gyászol a fene!
    Zene vagy ingyen kell, vagy pénzért, de azt CD-n veszem meg. Ilyen MP3-as fizetős szarok nem érdekelnek. Ami meg wma-s és egyéb védett szutyok, az meg ingyen se.
  • Sidewinder #15
    Rohadjanak meg ezek a kibaszott jenkik
    Mi a fasz bajuk van ezzel a szerencsétlen oldallal?Amikor pedig befizették a jogdíjat,vagyis törvényes az egész.A gecik keze viszont sajnos MINDENHOVA elér
  • AranyKéz #14
    Nagy kiadók nélkül is volt jó zene, van is, és lesz is. Per pillanat a vinyómon a leválogatott zenék között csak Scootertől és Hallucinogentől van olyan számom amit nem lehet teljesen ingyenesen, legálisan letölteni (és azokat amiket le lehet, CD-n is meg fogom venni, ha fogok majd melózni, már csak azért is mert nem vagyok genny). Továbbá még van egy rakat független kiadó akik jobb és/vagy számomra megfelelőbb ( = nem mainstream) zenéket nyomatnak. Szóval számomra teljesen szükségtelenek a hatalmas kiadók, mainstream zenészek és a "szerzői" jogot védő ügyvéd barátaik. Dögöljenek meg mind.
  • Vieri85 #13
    Valaki esetleg tud valami hasonló alternatívát? Most a torrent meg a p2p alternatívák kizárva.
    Nekem marha kényelmes volt. A kedvenc számaimra rá áldoztam pár forintot, de 1 dollár per szám AKCIÓSAN már túlzás.

    Szerintem inkább ilyen irányba kellene elindítani a kereskedést, nem méregdrágán, nem PÉNZBEHAJTÁST rendezni!
  • peba #12
    Szerintem meg tiltsuk be a zenészeket!
    Hallgassuk a csöndet.
  • quentit #11
    Triviális, hogy be kellene tiltani a zeneipari lobbikat :)
  • bermuda3 #10
    ez így van de sajna ezt az üzenetet nemsokára törlik. pedig ez egy őszinte vélemény.
  • MJhunx0 #9
    bezárják?
    háát az nem lesz egy semmi dolog, mert valaki biztos épít másikat.
    Az Internetet meg nem lehet megállítani
    Serintem