Specker Balázs

WiFi-s karaoke az IBM-től

Az IBM és a nagoyai Brother Industries leányvállalata olyan karaoke-vezérlőket fejlesztett ki, amelyekkel WiFi-hálózaton keresztül végezhető a számok kiválasztása.

Az Kyoku-NAVII, valamit a Kyoku-NAVI S eszköz novemberben debütál Japánban - áll az IBM sajtóközleményében. A felhasználó ahelyett, hogy egy kinyomtatott katalógusból nézné ki a kiválasztott zeneszám kódját és beütné egy gépbe, az eszköz érintőképernyőjén előadó, számcím, vagy műfaj szerint kereshet vagy böngészhet a több tízezres zenekatalógusból. Ezenkívül promóciós tartalmakat és sportinformációkat is megtekinthetnek az énekelni vágyók.

A beépített vezetéknélküli hálózattal bíró távvezérlők az IBM DB2 Everyplace adatkezelő szolgáltatásán keresztül éri el a dalkatalógust, amely lehetővé teszi a hordozható eszközök online, vagy távoli szerverről történő elérését. Mivel a Xing tartalmi szolgáltatást nem kínál eszközéhez, az elérhető daladatbázis attól függ majd, hogy az adott karaoke-bár, vagy étterem milyen összetételű listát nyújt saját, vagy online szolgáltatója szerveréről.


A Kyoku-NAVII típus segítségével a vendégek ételt és italt is rendelhetnek, emellett kedvenc számaikat is megjelölhetik a felhasználók. A keresőmemória megmutatja az utolsó kiválasztott dalt, illetve bemutatót ad a karaoke-videokból. A daladatbázis japánul, angolul, kínaiul és koreaiul is kereshető lesz. Az eszköz egyébként rázkódás-biztos és vízálló.

A Kyoku-NAVI S és a Kyoku-NAVI II még november elején megvásárolható lesz a felkelő nap országában. A Xing még nem közölt pontos árinformációkat, és azt sem lehet tudni, mikor lesz elérhető a tengerentúlon, illetve Európában a formabontó karaoke-gép - értesült a ZDNet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!