Berta Sándor

Pozitív a Jamba fogadtatása

Minden jel arra mutat, hogy a felhasználók körében sikeres volt az új zenei portál fogadtatása és így hamarosan megkezdheti működését a végleges formát öltő oldal. Az azonban továbbra is kérdéses, hogy a Jamba mekkora piaci részesedésre számíthat.

Az új portál előnyei közé elsősorban a rugalmas vásárlási feltételek tartoznak. Lehetőség van ugyanis arra, hogy bárki 14,95 euróért havi bérletet váltson és ezért korlátlan számban töltsön le zeneszámokat, azonban csak addig hallgathatja meg a dalokat, amíg a bérlete érvényes. Lehetőség van egy 20 zeneszám letöltésére érvényes bérlet kiváltására is, hasonló konstrukcióban, azonban ennek ára 4,99 euró. Amennyiben valaki azt szeretné, hogy a kiválasztott zeneszámot tetszőleges alkalommal meghallgathassa, másolhassa és CD-re égethesse, annak egységesen 1,29 eurót kell fizetnie minden egyes dal esetében.

Szintén előnyös, hogy a Jamba Music kliensszoftvere egyaránt telepíthető Symbian Series 60 operációs rendszert használó mobiltelefonra és Windows XP operációs rendszert futtató PC-re is. Az igazi jó pontot azonban az jelenti, hogy bárki bármelyik eszközzel tölthet le, igaz nem egyidejűleg. De így például van arra lehetőségünk, hogy egy megkezdett album első néhány számát még a PC-nkre töltsük le, majd folytathatjuk az egészet útközben a mobilunkon, végül otthon egyesíthetjük az album zeneszámait.

Ráadásul, mivel a kliensszoftver minden adatátvitel előtt szinkronizációt használ, pontosan láthatjuk, hogy éppen melyik készüléken milyen letöltött dalok találhatók. A kínálat már most igen nagynak mondható, a jazz-számok és a sanzonok éppúgy megtalálhatók, mint a klasszikus művek.

Markus Berger-de-León, a Jamba Music ügyvezetője szerint bebizonyosodott, hogy az emberek hajlandók egy kicsit többet is fizetni azért, hogy egy általuk megvásárolt dalt tetszés szerint felhasználhassák, kedvükre másolgathassák és bármilyen készüléken lejátszhassák. A szakember úgy vélte, árcsökkenésekre a közeljövőben már nem igazán lehet számítani a zenei piacon, sokkal inkább szóba kerülhet majd a letöltések drágulása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerygrey #12
    Ha ki is akarom írni 1.3 eur, azan ~350 huf egy szám, ha egy 15 számból álló albumot letöltök az 5200 ft + az üres cd ára. Ennél még a bolti cd is olcsóbb, pedig a letöltésnél a kiadó megspóeolja a gyártási, szállítási és tárolási költségeket. Ez színtiszta lehúzás! Torrent foreva' :)
  • Gerygrey #11
    Mi az hogy csak addig hallgathatom míg érvényes a bérlet? Szarság, aki ilyenre pénzt ad az megérdemli, teljesen ostoba embereket lehúzni nem bűn :) Csengőhangért pénzt adni, hát igen, nagy az isten állatkertje. Csinálnom kéne nekem is egy ilyen oldalt, ahol a wapról ingyen összeszedett midijeimet árulnám brutális áron :)
  • Hegyikecske #10
    Ha esetleg a cikket is elolvasnád.... :D
    senki nem beszélt itt csengőhangról, se háttérről, itt zeneletöltésről van szó, de annak vmi érdekes megvalósításáról...
  • Hegyikecske #9
    "közeljövőben már nem igazán lehet számítani a zenei piacon, sokkal inkább szóba kerülhet majd a letöltések drágulása." Ezekkel is el fog szállni a ló, de majd rájönnek, talán az átlagembernek arra jó lesz h. megnézze a címeket és belehallgasson h mit kell máshonnan letölteni :D
  • lpmaskmancick #8
    ez szarság.úgyse fogok letölteni inenn a soha a büdös életbe ki az a hülye a ki iylen tömörített jogvédett szarért fizet ennyi faszlámát
  • 12346 #7
    ne má hogy saját csatornája van..:S
    egyébként spec az összes barmot hedsátolnám, akik ilyen tv-s reklám alapján szerványolnak maguknak són pólt, autós órát, meg ultrahangot..xD
  • dez #6
    Hát, a mai fiatalok nem kis részének a mobilteló az élet egyik legmeghatározobb tárgya. Egymagában önbizalom-növelő, szorongásoldó, kapcsolatteremtés-elősegítő, és még mi minden. "Ha a kezemben a legújabb teló, sínen az életem!" Igazi csodaszer! Végülis, még mindig jobb, ha a telefon tölti be ezt a szerepet, mintha a cigi...
  • Mipi #5
    Ja ez már undorító. A Német VIVÁN csak JAMBA-s Reklámok vannak meg más csengőhangosok pl a ZED. Na de a Magyar VIVA is teli van Jamba reklámokkal. Ja és a legjobb hogy a jambának van már tv csatornája is amin éjjel- nappal csengőhangreklámok mennek. JAMBA TV.
  • gameplusz #4
    Ez teljesen más, mint ami nálunk fut (jamba.hu). Bár mindkettő undorító.
  • thhommy #3
    jajj azt hittem szívrohamot kapok tényleg ennyi buta ember van? Egyébként nemrég még nem olyasmi volt hogy rosszul megy nekik?