Gyurkity Péter

Megismétli szeptember 11-et a CNN.com

Az amerikai csatorna internetes oldalán az ötödik évforduló alkalmából újra megelevenedik a 2001-es év tragikus napja. A látogatók ingyen vehetik igénybe a videószolgáltatásokat, újranézve a terrortámadást.

A portálon szeptember 11-én a CNN teljes aznap készített anyagát végignézhetjük, kezdve a reggeli tudósításoktól a gyors összefoglalókon át a nap végi értékelésekig. A látogatók ingyen vehetik majd igénybe a CNN Pipeline nevű szolgáltatást - amely a weboldal tanúsága szerint itthon jelenleg nem elérhető -, ahol is két lehetőség közül választhatnak: visszapörgetik az időt öt évvel ezelőttre, vagy inkább az élőben közvetített megemlékezéseket tekintik meg.

Azok, akik kizárólag a televízión keresztül követhetik nyomon az évfordulót, nem fognak lemaradni semmiről, hiszen az eseményekről minden bizonnyal minden csatorna külön összeállításban emlékezik majd meg. A CNN ajánlata inkább csak hab a tortán, hiszen a Pipeline révén egyszerre több felvételt tekinthetünk meg, szabadon váltogatva a forrásokat. Az akkor készített felvételeknél külön felirat hívja majd fel a figyelmet a tartalomra, hogy elkerüljék a véletlen kattintásokat.

A hírrel kapcsolatos, hogy a csatorna saját felmérése szerint a felnőtt lakosság többsége (43 százaléka) biztonságosabbnak tartja az Egyesült Államokat a 2001 előtti állapotokhoz képest. Az 1000 fővel lebonyolított telefonos felmérés 32 százalékban állapította meg azok arányát, akik szerint a helyzet biztonsági szempontból nem sokat változott, míg 25 százalékuk úgy véli, ez csak tovább romlott.

A megkérdezettek fele további kérdésekre is válaszolt, amelyből kiderült, hogy nagy részük további támadásoktól tart az elkövetkező hetekben, de csak egyharmaduk véli úgy, hogy saját családtagjai, rokonai is veszélyben forognak.

A válaszadók fele nem tartja felkészültnek a szövetségi kormányt az újabb akciók elhárítására, valamint a megfelelő reagálásra, amennyiben egy ilyen támadás következtében súlyos helyzet állna elő. Ez a Katrina fényében nem túl meglepő, ám mindenképpen érdekes, hogy a fokozott biztonsági előírások és intézkedések dacára sem változott meg a lakosság vélekedése. Kérdés, hogy a nagy vitákat kiváltó biometrikus útlevelek mennyiben tudnak módosítani ezen a képen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiroAndras #213
    Azt hivatalosan is elismerték, hogy kiadták a tűzparancsot, de azt mondják, hogy addigra már lezuhant.
    Szerintem nem lenne gáz bevallani, ha lelőtték volna, hiszen az azt mutatná, hogy a hatóság mégsem volt teljesen tehetetlen.
    Egyébként az utasok telefonbeszélgetései és a pilótafülke hangrögzítője a hivatalos verziót támasztják alá. Bár a fekete doboz adatait nem hozták nyílvánosságra, sokan hallották a felvételt (az áldozatok családtagjai is), és ők elmondták mi van rajta.
    Ezek alapján egyértelmű, hogy az utasok megpróbáltak betörni a pilótafülkébe, és valószínűleg sikerült is, ezért a terroristák a földnek vezették a gépet.
  • tar86 #212
    Na és ahhoz mit szoltok hogy a negyedik utasszálitót , amely a fehér házat célozta meg, az USA légiereje lőte le parancsra?
  • mesti15 #211
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • mesti15 #210
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • mesti15 #209
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • Molnibalage #208
    Az, hogy nem olvasol szépirodalmat az nem nagy baj. Az a baj, ha az ember semmit sem olvas.

    A helyesírás meg olyan dolog, hogy nem életvszély, ha nem tökéletes, de jó látni, ha valaki azért korektül ír és fogalmaz meg valamit. Elárul az emberről valamennyit. A precíz emberek általában jó helyesírók.
  • dez #207
    Tény, hogy van pár tévedés, sőt csúsztatás a filmben - ezeket több helyen alaposan megkritizálták -, de sok furcsaságra továbbra sincs megfelelő indok.
  • dez #206
    Oké, oké. Megjegyzem, ők nagyon szépen meggyugtatják a lelkiismeretüket azzal, hogy "ez az ország érdeke", és más effélék.
  • dez #205
    Hm, jogos. Mondjuk azt nem tudhatjuk, hogy az alap rutinellenőrzésben részt vett-e ilyen kutya, szerintem igen, mert nem máshonnan hozták legalábbis azt az egy kutyát, hanem ott tartották.

    De ezt a kérdést a másik oldalról is lehet nézni: az állítólagos bombafenyegetések miatt többször kivezényelték az embereket, és órákon keresztül "vizsgálódtak". Egyesek meg fúrásnyomokat láttak utána...
  • Balumann #204
    szóval ez miatt is hiszek a filmnek, mert ott ráadásul megvizsgálják az anyagokat. olvadáspontjuk meg minden alapján, több emberrel alátámasztják (perse csak azok erősítik meg akik messze állnak ezektől, például a hajtóműveknél egy távoli b757 -es, vagy valami turbo jet hajtómű szállítója, stb..
    (anyukámmal néztem a filmet!, és ő ért ezekhez!)
    Az lehet hogy én hülyén írtam le, vagy rosszul értettem valamit. De a filmbe nem mondanak hülyeségeket!

    Az viszont biztos látszik az üzeneteimbe, hogy 'magyarból' nem vok valami jó. Olvasni se szoktam sokat, pontosabban ilyen szépirodalmi könyveket. Fogalmazást meg komolyabban csak jövőre fogunk tanulni, úgyhogy a stílusomat meg helyesírásomat nézzétek el pls :(