213
  • BiroAndras
    #213
    Azt hivatalosan is elismerték, hogy kiadták a tűzparancsot, de azt mondják, hogy addigra már lezuhant.
    Szerintem nem lenne gáz bevallani, ha lelőtték volna, hiszen az azt mutatná, hogy a hatóság mégsem volt teljesen tehetetlen.
    Egyébként az utasok telefonbeszélgetései és a pilótafülke hangrögzítője a hivatalos verziót támasztják alá. Bár a fekete doboz adatait nem hozták nyílvánosságra, sokan hallották a felvételt (az áldozatok családtagjai is), és ők elmondták mi van rajta.
    Ezek alapján egyértelmű, hogy az utasok megpróbáltak betörni a pilótafülkébe, és valószínűleg sikerült is, ezért a terroristák a földnek vezették a gépet.
  • tar86
    #212
    Na és ahhoz mit szoltok hogy a negyedik utasszálitót , amely a fehér házat célozta meg, az USA légiereje lőte le parancsra?
  • mesti15
    #211
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • mesti15
    #210
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • mesti15
    #209
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • Molnibalage
    #208
    Az, hogy nem olvasol szépirodalmat az nem nagy baj. Az a baj, ha az ember semmit sem olvas.

    A helyesírás meg olyan dolog, hogy nem életvszély, ha nem tökéletes, de jó látni, ha valaki azért korektül ír és fogalmaz meg valamit. Elárul az emberről valamennyit. A precíz emberek általában jó helyesírók.
  • dez
    #207
    Tény, hogy van pár tévedés, sőt csúsztatás a filmben - ezeket több helyen alaposan megkritizálták -, de sok furcsaságra továbbra sincs megfelelő indok.
  • dez
    #206
    Oké, oké. Megjegyzem, ők nagyon szépen meggyugtatják a lelkiismeretüket azzal, hogy "ez az ország érdeke", és más effélék.
  • dez
    #205
    Hm, jogos. Mondjuk azt nem tudhatjuk, hogy az alap rutinellenőrzésben részt vett-e ilyen kutya, szerintem igen, mert nem máshonnan hozták legalábbis azt az egy kutyát, hanem ott tartották.

    De ezt a kérdést a másik oldalról is lehet nézni: az állítólagos bombafenyegetések miatt többször kivezényelték az embereket, és órákon keresztül "vizsgálódtak". Egyesek meg fúrásnyomokat láttak utána...
  • Balumann
    #204
    szóval ez miatt is hiszek a filmnek, mert ott ráadásul megvizsgálják az anyagokat. olvadáspontjuk meg minden alapján, több emberrel alátámasztják (perse csak azok erősítik meg akik messze állnak ezektől, például a hajtóműveknél egy távoli b757 -es, vagy valami turbo jet hajtómű szállítója, stb..
    (anyukámmal néztem a filmet!, és ő ért ezekhez!)
    Az lehet hogy én hülyén írtam le, vagy rosszul értettem valamit. De a filmbe nem mondanak hülyeségeket!

    Az viszont biztos látszik az üzeneteimbe, hogy 'magyarból' nem vok valami jó. Olvasni se szoktam sokat, pontosabban ilyen szépirodalmi könyveket. Fogalmazást meg komolyabban csak jövőre fogunk tanulni, úgyhogy a stílusomat meg helyesírásomat nézzétek el pls :(
  • Balumann
    #203
    jah, na meg édesanyám öntőteknikus, meg erős történelmet is tanult, aztán meg ő intézi a cégek leveleit meg adott ötleteket a cégének.
    Nem vizsgálta ki az ügyet minden oldalról, ő már eleve elmondta hogy ez biztos hogy teljességében nem igaz amiket mondanak, illetve ez az állam érdekeit fogja képviselni -> háború az olajért. Meg előtte is már mondott sok mindent, mikor valamelyik játékot mutattam, és kérdeztem hogy mi lehet az az olajkút :)
    És ő rá nem mondhatod hogy fiatal és tapasztalatlan és azért mondott hülyeségeket ^^ (40 év felett van)
  • Balumann
    #202
    lehet hogy nem vok einstein, de az azért túlzás hogy fogalmam sincs azokról. Bár zenei szakközépbe járok, azért van rendes közismeret, de inkább a lényeges dolgokat tanítják meg, hogy ilyen helyzetekbe valami fogalmunk legyen az ilyenekről ;)
    Lehet néha hülyeséget mondtam, de azért annyira nem hiszem hogy ti perfektül tudnátok mindent :P
    Egyébként meg csak azt akartam hogy nézzétek meg ti is a filmet! (igazából én se vittem volna tovább ezt ha nincs aki mellettem áll)
  • Molnibalage
    #201
    Apám megnéztem a korodat. Hát azért írsz ilyen butaságokat mert még semmi komolyat nem tanulahattál az életben arról amiket ide írogattál. Fogalmad sincs se a mechanikáról, se a szilárdságtanról, se anyagszerkezettanról és még sorolhatnám...
  • BiroAndras
    #200
    "Egyébként szerinted számít pár (száz, ezer, mindegy) ember élete azoknak, akik ezreket, tízezreket küldenek a halálba egy háborúban, ami sokszor nem önvédelmi harc, hanem valamilyen célokért folyó? Csak az a kérdés, azok a célok az ország érdekeit képviselik-e (és ezen belül szükségszerűek-e vagy elkerülhetők lennének), vagy pár vezető érdekeit képviselik-e. Úgy tűnik, fogalmad sincs a nagypolitikáról."

    Ezt nekem írod?
    Én nem vitatom, hogy erre képesek a hatalmon levők. Azt sem mondom, hogy nem ők állnak a merényletek mögött (bár valószínűnek se tartom). Csak annyit állítok, hogy a hivatalos jelentés lényegében helyesen írja le az események lefojását.
  • BiroAndras
    #199
    "Ajánlom figyelmedbe ezeket a linkeket a lap alján (mint mondottam volt): Timeline - Pentagon - WTC - Flight 93 - Oddities."

    Ez is ugyanaz, amit már korábban olvastam. Szó szerint ugyanezt vette át egy halom oldal, vagyis egyetlen forrása van a hírnek, ami a dátum alapján valószínűleg a belinkelt úságcikk. Az újságok megbízhatóságára meg én nem építenék.
    De tegyük fel, hogy igaz. Nézzük mint mond a cikk:
    Daria Coard, 37, a guard at Tower One, said the security detail had been working 12-hour shifts for the past two weeks because of numerous phone threats. But on Thursday, bomb-sniffing dogs were abruptly removed.

    Tehát nem a normális biztonsági intézkedéseket szűntették meg, hanem a fokozott készültséget, aminek az oka egy sor telefonos fenyegetés volt.
    Mi értelme lett volna magasabb készültséget kiprovokálni, csak azért, hogy utánna gyanús hirtelenséggel viszsavonják? Ezzel ráadásul még plusz embereket kellett bevonni az összeesküvésbe.
    Egyébként meg egy bomba kereső kutya maradt az épületben, a normál biztonsági szolgálat részeként. Azt miért hagyták ott?
  • BiroAndras
    #198
    "Itt két dolgot összemosol. Tényleg elsősorban azért hitték, hogy katonaigép, mert olyan manővereket csinált, amit katinai géppel szokás, és kereskedelmivel nem biztonságos. De az egy másik dolog, ha még elméletileg sem lett volna képes rá a gép."

    Pont az a lényeg, hogy nem én mosom össze, hanem az összeesküvés-hívők. Az eredeti szövegben egészen pontosan ez van:

    "The speed, the maneuverability, the way that he turned, we all thought in the radar room, all of us experienced air-traffic controllers, that that was a military plane. ... You don't fly a 757 in that manner. It's unsafe."

    Tipikus példája a szövegkörnyezetből kiemelésnek. Ez nem egyedi eset, rengeteg idézettel ezt csinálták.

    "Na de mindegy, akkor "örülj", ha minden állítást meg tudsz cáfolni (vagy inkább megtalálod rá a teljesen meggyőző, minden részletre kiterjedő cáfolatot), nem csak egyes állításokat."

    Nos a "minden" az "egyes állítások" összessége. Plusz konzisztencia, és egy átfogó logikus koncepció. Asszem ez mind megvan (egy-két kevésbbé lényeges dolog kivételével, mint pl. a fehér csík). Az összeesküvők oldalán az utóbbi kettőnél rezeg a léc. Vannak ellentmondások az elméletekben, és a koncepció is messziről bűzlik (miért ilyen bonyolult, amikor ugyanezt sokkal egyszerűbben is el lehetett volna érni?).
  • BiroAndras
    #197
    "Aki a minőségét vizsgálta az épület részeinek, a tartó elemeknek, ő mondta hogy az elemeknek bőven kikell bírnia az 1096 fokon vagy mennyin égő épületet"

    Olyan hőmérsékleten már folyik az acél. A normál épület tüzekre, és a kerozinra jellemző hőmérsékleteken is már elveszti szilárdságának minimum felét.

    "meg viharokat is."

    Egy vihar az mechanikai terhelés, nem? A becsapódásokat is bírták a tornyok könnyedén. A tűz volt a fő oka az összeomlásnak. Bár persze ha a gépek nem nyírják le a váz felét, akkor a tüzet is sokkal tovább bírták volna.

    "AZ épület építője elöször ugyan ezt állította, majd egyértelműen azt állította hogy biztos a tűztől dőlt össze."

    Nagyon sok szakértő állítja még ugyanezt. Az ellnekezőjét gyakorlatilag egy szakértő sem.

    "Pentagonról meg kár vitatkozni. Egyértelmű hogy nem ilyen nyomot hagyna egy b757 -es becsapódás"

    Még jó, hogy te profi vagy az ilyen esetek kivizsgálásában. Azok, akiknek ez a szakmájuk, és élőben, közelről vizsgálták a romokat, valahogy nem látják ezt a nyílvánvaló igazságot.

    "És kizárt hogy egyből azonosítsák az összes holttestet pár másodpercel utána, akik a repülőn utaztak, mikor még a repülőből is csak pár alkatrész maradt meg."

    Megvolt az utaslista, menet közben meg nem nagyon szállnak le és fel, szóval nem nagy dolog. Egyébként biztos, hogy azonnal sikerült azonosítani őket? Pláne pár másodperc alatt? Azt mégis hogy? Még oda se értek a tűzoltók addigra.

    Tegnap egyébként volt egy újabb film erről. Mondtak pár újabb infót, és volt pár új kép is. Pl. azt mondták, hogy a gép az utolsó pillanatban enyhén balra dőlt, így a bal szárny a földbe fúródott. Ezért nincs ott sérülés a falon. A jobb szárny nyoma meg jól látszik.

    Még egy kérdés: Ha a WTC esetén gépeket használtak, akkor a Pentagonnál mért kelelt még bonyolultabban trükközni? Pláne, hogy a gép pár méterrel egy forgalmas autópálya felett repült el. Nem aggódtak a szemtanúk miatt (sok száz volt). Ha nem, akkor a WTC-nél miért aggódtak? A WTC becaspódásokról sincs sok film, azokat is simán elkobozhatták volna, mint állítólag a Pentagonnál készülteket.
  • BiroAndras
    #196
    "A szakértők nyilvánosan a medianak valami folytán mindig azt mondták amit a media és vezetők akartak hallani. Aki nem azt mondta, azt kirugták."

    Érdekes, hogy közben állítólag sokan kritizálják a hivatalos álláspontot teljesen nyíltan. Őket miért nem rúgták ki?

    "Nem volt tervbe hogy Bin Laden beismeri a tettét."

    Hanem?

    "Nem is ismerte be, amikor kihallgatták"

    Kihalgatták??? Ahoz nem kellett volna elfogni előbb? Vagy én maradtam le valamiről?

    "és nem is tehette volna meg -> vallása nem engedi."

    Akkor a többi merényletért sem ő a felelős? És ha nem ő volt, akkor az arabok miért nem tiltakoznak?

    "Azok közül, akik a repülő eltérítői voltak, érdekes módon nagy részük még most is él vígan, és állítják hogy nem utaztak repülőn."

    A megoldás rendkívül egyszerű : lopott személyazonosság. Egyébként sem nagy részük.
    De ha összeesküvésről van szó, akkor mi a magyarázat? Elfelejtették kivégezni őket? Elég hanyag összeesküvők lehettek.

    "A másik, hogy 3 utas (?) felhívta a szüleit. A hangjuk teljesen nyugodt volt, sikoltás hangok nem voltak, sem repülő hang."

    Miért kellett volna sikoltozniuk? Nem tudták, hogy mi vár rájuk. Repülőgép hang meg ha jól rémlik azért nem volt, mert a WC-ből telefonáltak. Meg egyébként se sok hallatszik a motorok hangjából az utastérben.

    "az egyik azt mondta hogy alig van levegő és nem kapnak hangok, és félnek."

    Ezt nem igazán értem.

    "Nyom van természetesen mindenről, írásos mégpedig. Minden levan jegyezve, mutatják is a filmbe az iratokat."

    Erre kíváncsi vagyok. Megnézem én azt a filmet a hétvégén.

    Egy érdekesség:
    http://loosetrains911.blogspot.com/

    De ismét(sokadszorra) megkérdem: Nem lett volna milliószor egyszerűbb az összeesküvőknek pontosan a hivatalos verzió szerint végrehajtani a támadásokat? Még akár magát Ossamát is felbértelhették volna erre a célra, így a hivatalos jelentés minden egyes szava igaz lehetett volna.
  • Balumann
    #195
    hát azért elég sok kellhetett oda. Robbanószer nélkül egy emelet nem dőlt volna le :|
    legalább 5-10 emeletenként kikellett robbantani a tartó részeket. -> a 70. emelettől fogva és már előtte mielőtt még rázuhant volna a felette lévő emelet, különben nem ért volna le teljesen szabadesés sebességével (kiszámítva kb. 10 másodperc alatt).
  • dez
    #194
    Az a mi szerencsénk...

    Akkora épületekbe, mint a WTC tornyok, simán elfér. De nem is kellett volna annyi, mert csak egy kicsit rásegíteni kellett. És ma már nagyon erős robbanószerek vannak, főleg ha katonai. A Pentagont szerintem sem belülről robbantották, csak az kérdés, milyen gép szállt bele, és azt ki vezette. (Ugye profi pilóták szerint nem túlzottan valószínű, hogy egy olyan személy, akit kirúgtak a pilótatanfolyamról, olyan ügyetlen volt.)
  • Cleawer
    #193
    A repülőgép pukkant nagyot.A robbanó anyagnak gondolom az a szerepe hogy a főbb tartógerendákat megrepessze\törje.Egy bemetszés
  • Molnibalage
    #192
    "Pár éve komoly cécó volt belőle, hogy kiderült, ukránoknál és talán oroszoknál is eltűnt több "aktatáskás" mini-atombomba, és több nukleáris robbanófej. (Azóta sem kerültek elő.) Nem hallotál róla?"

    Éppen erről beszééek. 100% hogy már rég működésképtelenek. Mellesel azok a táskákpotom 40 kilósak voltak és enye sugárzást is bocsájtotak ki magukból. Sehova nem tudnád becsempészni.

    Mellesleg megkérdezném, hogy szerintetek hány TONNA robbanóanyagot kell bevinni a WTC-be vagy a Pentagonba, hogy ekkorát szóljon. Hova az istenbe dugtak volna az épültben több tonnát???
  • dez
    #191
    Ja, a CIA parancsnokok sem teljesen hülyék, tudják azt ők, melyik emberüket mire lehet rávenni. És amúgy sem ilyen egyszerű ez.
  • dez
    #190
    Bizonyítsd, minden kétséget kizáróan, hogy nem úgy volt... Nem tudod, mert túl sok a gyanús elem.
    Mellesleg én azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy tudtak a támadásról, de visszatartották az információt.
    Erről szól ez az oldal is: link
    Nézd csak meg (az al-linkeket is), és utána beszélj...
    Vagy nézd meg ezeket a kérdéseket: link
  • dez
    #189
    Pár éve komoly cécó volt belőle, hogy kiderült, ukránoknál és talán oroszoknál is eltűnt több "aktatáskás" mini-atombomba, és több nukleáris robbanófej. (Azóta sem kerültek elő.) Nem hallotál róla?

    Most még mondhatja azt Irán, hogy békés célokra kell a dúsított urán (atomerőmű), de ha kiderülne (titkos szolgálatok mindenhol ott vannak), hogy atombomba kell nekik, azonnal menne a csapás. (Mert ugye nem lehet tudni, sikerült-e már beszerezni 1-2-t.)
  • Balumann
    #188
    nem 1 hajtómű szállító/készítő embert kérdeztek meg, többet is
  • Balumann
    #187
    "Gyanú, gyanú öcsém.. BIZONYÍSD!"
    A bizonyítékok nagy részét eltüntetik, vagy megsemmisítik. Illetve ami nem nyilvános arról még nem is tudatják az emeberekkel.
    Bizonyíték hiába is van talán, mert úgyis csak az hiszi el amit személyesen is lát. Az meg nem számít hogy pár ember elkezd gondolkodni és gyanakodni, mert úgyse hiszi el a legtöbb ember :)

    Ez a WTC-s eset is egy példa. Az egyértmű bizonyítékokat megsemmisítik, arra viszont nem számolt senki, hogy valaki elkezd gondolkodni és mindent kivizsgál ;) Főleg hogy még ki is egészítették pár dologgal, hogy még jobban elhigyjék az emberek hogy terror támadás történt és az arabok a hibásak.

    Most megnéztem a filmbe. Azt hogy azok a hajtóművek nem a b757 -esé, ezt attól kérdezték meg, aki szállítja a repülő készítőinek a hajtóműveket ^^
    Írásba le van írva, szintén mutatják!

    "Ha kapható miért nem használták eddig?"
    ha az atombombára gondoltál
    -> drága, veszélyes, és sajátaikat nem akarják gyilkolni ezzel :)
    ha más fegyverekre
    -> nem minden kerül ám a tv-be

    "Szerinted a CIA-nál mindenki képes lenne a saját honfitársait is megölni. Mert, ha valakinek parancsba adják azt senki nem tudhatja, hogy akkor kedves ügynökünk fejében mi jár."
    Aki nem képes rá, hogy teljesítse a parancsot, még ha ez gyilkossággal is jár, nem veszik be. Másrészt az amerikaiak kicsivel másképp is gondolkodnak, és ezt nem egy dolog támasztja alá :P
  • Molnibalage
    #186
    Igen? Akkor Irán olcsóbban megúszná ha inkább megvenné nem??? És hol kapható?? Vennék.

    Ha kapható miért nem használták eddig? Bombát nem max. robbanófejet vehetnél, de lehet, hogy még azt sem, max. dúsitott uránt vagy plutóniumot. Azzal még kell szenvedni, hogy abból bomba legyen.

    Aztán a robbanófejek is igényelnek karbantartást. Ha pár éven belül nem adják el a radioaktív bomlás hője tönkreteszi az atomfegyver precíziós részeit. Az meg sufniban nem javítod ki.
  • Jonah
    #185
    Ja persze. Csak emlékezz vissza a Watergate-botrányra, amikor a szenátus tudta nélkül adtak el fegyvereket Izraelnek magasrangú politikusok. De mondok jobbat: manapság olyan világot élünk ahol a feketepiacon akár atombomba is megvásárolható... na erre mondj valamit... Ehhez képest egy Tomahawk rakéta kb. annyit tesz, mint Ferrarival hajtani 250-el, aztán otthon tolni gyermekünk matchbox-át...
  • Molnibalage
    #184
    Gyanú, gyanú öcsém.. BIZONYÍSD!

    Szerinted a CIA-nál mindenki képes lenne a saját honfitársait is megölni. Mert, ha valakinek parancsba adják azt senki nem tudhatja, hogy akkor kedves ügynökünk fejében mi jár.

    Mellesleg honnan szerezték volna az állítólagos "rakétát". A fegyverkereskedelem igen szigorú ellenrőzés alatt van. Biztos csak úgy nyom nélkül eltüntettek egy Tomahawk-ot egy katonai raktárból. Ott meg mit keresne egy civil?? Vagy bemutatkoztak, hogy üdv a CIA-tól vagyunk és kéne egy darab Tomahawk. Igen. Valószínű. A gyártó cég meg nem ad ki a keze közül csak úgy fegyvereket csakis a megrendelőnek. Ez jelen esetben lehet az USAF vagy US NAVY.

    "Egyébként szerinted számít pár (száz, ezer, mindegy) ember élete azoknak, akik ezreket, tízezreket küldenek a halálba egy háborúban, ami sokszor nem önvédelmi harc, hanem valamilyen célokért folyó? Csak az a kérdés, azok a célok az ország érdekeit képviselik-e (és ezen belül szükségszerűek-e vagy elkerülhetők lennének), vagy pár vezető érdekeit képviselik-e. Úgy tűnik, fogalmad sincs a nagypolitikáról."

    Nem számít elhiszem, de technikailag kivitelezhetetlen egy ilyen "összesküvés".
  • dez
    #183
    Egyébként szerinted számít pár (száz, ezer, mindegy) ember élete azoknak, akik ezreket, tízezreket küldenek a halálba egy háborúban, ami sokszor nem önvédelmi harc, hanem valamilyen célokért folyó? Csak az a kérdés, azok a célok az ország érdekeit képviselik-e (és ezen belül szükségszerűek-e vagy elkerülhetők lennének), vagy pár vezető érdekeit képviselik-e. Úgy tűnik, fogalmad sincs a nagypolitikáról.
  • dez
    #182
    akiket
  • dez
    #181
    "Ez is épp az összeesküvése ellen szól. A sikeres kivitelezéshez az összes hárombetűsnek együt kellett volna működni, ráadásul teljes titokban (nem mind olyan zárkózott, mint az NSA). Ez iszonyú sok embert jelent."

    Nem feltétlenül. Sőt, ha túl sokan tudnak róla, az csak növeli a rizikót. Az FBI-t eleve ki lehet hagyni. És a CIA-nál sem kell mindenkinek tudni róla. Ezek a katonasághoz hasonlóan hierarhikus szervezetek, a feljebbvalók parancsolnak a többieknek, azok nem önhatalmúlag cselekednek (pl. nekiállnak nyomozni, mit csinál egy másik ügynök, stb.). Tehát itt csak a legfelsőbb vezetők tudhattak volna róla, és pár ember, akit ők megbíznak valamivel.

    Nem hallottál pl. az erős gyanúról, hogy a Kennedieket is a CIA ölette meg? (Vagy rajtuk keresztül valakik.) Vagy a CIA illegális, de persze titkos drog és fegyver üzleteiről? És más effélékről?

    Lehet, hogy az a. eset történt, és lehet, hogy a b., nem lehet pontosan tudni. Vagy akár a kettő valamilyen keveréke...
  • dez
    #180
    Vagy ha félreértelek, és ezt még megtaláltad, akkor vedd észre, hogy a lapokon lévő szövegek jó része is klikkelhető. Jelen esetben itt van a forrás-cikk.
  • dez
    #179
    Hát úgy tűnik. :) Ajánlom figyelmedbe ezeket a linkeket a lap alján (mint mondottam volt): Timeline - Pentagon - WTC - Flight 93 - Oddities.
  • dez
    #178
    "Egész pontosan azt mondta, hogy egy utasszállítóval nem szokás így repülni, mert nem biztonságos. Nyílván egy öngyilkos terrorista kevéssé érdekelt a biztonságos repülésben."

    Itt két dolgot összemosol. Tényleg elsősorban azért hitték, hogy katonaigép, mert olyan manővereket csinált, amit katinai géppel szokás, és kereskedelmivel nem biztonságos. De az egy másik dolog, ha még elméletileg sem lett volna képes rá a gép.

    Na de mindegy, akkor "örülj", ha minden állítást meg tudsz cáfolni (vagy inkább megtalálod rá a teljesen meggyőző, minden részletre kiterjedő cáfolatot), nem csak egyes állításokat.
  • Molnibalage
    #177
    "1096 fokon égő épületet."

    Akkor az az ember vagy buta vagy hazudik. Az acélok nagyrésze 1200 fokon már teljesen megolvad, vagy ha nem a szilárdsága legalább 90%-a már eltűnik. A vas-szén állapotábra mond neked valamit? Akkor légyszíves vizsgálgasd.
  • Balumann
    #176
    Minden féle magyarázatot megvizsgálnak. Például hogy a tűz miatt esett rá a felső emelet az alatta lévőre, és mindegyik összeroppant a felette lévő súlytól. Aki a minőségét vizsgálta az épület részeinek, a tartó elemeknek, ő mondta hogy az elemeknek bőven kikell bírnia az 1096 fokon vagy mennyin égő épületet, meg viharokat is. (tesztelte, ki is bírja az anyag a sokkal nagyobbat). Egyértelműen azt állítja hogy ki kellett volna bírnia. AZ épület építője elöször ugyan ezt állította, majd egyértelműen azt állította hogy biztos a tűztől dőlt össze. A minőség ellenőrző bácsit meg egyértelműen kirugták :D

    Pentagonról meg kár vitatkozni. Egyértelmű hogy nem ilyen nyomot hagyna egy b757 -es becsapódás, minden irányból megvizsgálták. És kizárt hogy egyből azonosítsák az összes holttestet pár másodpercel utána, akik a repülőn utaztak, mikor még a repülőből is csak pár alkatrész maradt meg.
    Ennyit erről.
  • Balumann
    #175
    Nem érdekli a vezetőket hogy hány ember hal meg. Vígan golfoznak a háború bejelentése után, meg akkor is amikor háború van.
    A lényeg, látányosan felrobbantották a 2 tornyot, megöltek sok amerikait, csak rengeteg pénzért, olajért még megölhessenek még több iraki-t.
    Senkit nem érdekel ott az emberi élet, már valaki írta hogy milyen a biztonság amerikába, minden nap legalább 2 emberölés történik. Ennyire számít ott.
    Az emeberek most támogatják, hogy minél előbb boszulják meg azt a támadást hogy nehogy még 1 ilyen előforduljon, mert félnek - támogatják a bosszútámadást.

    A szakértők nyilvánosan a medianak valami folytán mindig azt mondták amit a media és vezetők akartak hallani. Aki nem azt mondta, azt kirugták. Ezekről furcsa módon nem beszélnek a hivatalos oldalakon.
    Milyen forrás kell, ők kérdezték meg, irat kel lhogy kirugták bizonyítéknak? :D

    Nem volt tervbe hogy Bin Laden beismeri a tettét.
    Nem is ismerte be, amikor kihallgatták, mondta hogy nem ő van a videoba biztos, és nem is tehette volna meg -> vallása nem engedi. És nem mondott ilyet ami a videoba van, semmi köze hozzá.
    A rossz minőségű videoba, amibe Bin Laden arca felismerhetetlen, hirtelen jobb kezes lesz (azzal csinál valamit a videoba), és aranygyűrűt visel (amit tilt az iszlám vallás így).
    Azok közül, akik a repülő eltérítői voltak, érdekes módon nagy részük még most is él vígan, és állítják hogy nem utaztak repülőn.

    A másik, hogy 3 utas (?) felhívta a szüleit. A hangjuk teljesen nyugodt volt, sikoltás hangok nem voltak, sem repülő hang. az egyik azt mondta hogy alig van levegő és nem kapnak hangok, és félnek. De mind ezt tök nyugodtan, semmi furcsa háttérhangokon, majd egy angolul beszélő férfi megszakította a kapcsolatot ^^ hihető :D

    A filmbe egyértelmű nyomok vannak a robbantásra, meg az előtte megrendezett érthetetlen gyakorlatok amikor simán elhelyezhették a robbanószert, kutyák eltávolítása, meg a gyors összeomlás.
    Nyom van természetesen mindenről, írásos mégpedig. Minden levan jegyezve, mutatják is a filmbe az iratokat. (ez az amikkel szenvedtem, mert rárakja a feliratot és alig lehet elolvasni). Nagyon sokat írásba mutat, tehát megvannak a források.
    Pentagonnál robotrepülőt mondtak, ha nem vagy hajlandó megnézni a filmet akkor megnézem azt a részt és kiírom pntosan hogy milyen tipusut mondtak vagy mit.
    A másfél órás filmben majdnem végig ezt vizsgálják, szakértőket kérdeznek meg, meg minedn ilyesmi. Nagy részük a pentagonról meg a WTC-ről szól érdekes módon, mert ezeket tudják biztosra állítani hogy nem úgy volt ahogy mások tudják. de azért van szó másról is.
    Rengeteg dolgot mondanak meg mutatnak még amik szintén alátámasztják a megrendezett terror cselekményt, és bizonyítják is.
  • BiroAndras
    #174
    "külön utakon járnak -> meg a kormány is, és van még pár egyéb szervezet is."

    Ez is épp az összeesküvése ellen szól. A sikeres kivitelezéshez az összes hárombetűsnek együt kellett volna működni, ráadásul teljes titokban (nem mind olyan zárkózott, mint az NSA). Ez iszonyú sok embert jelent.

    Ha összeszámoljuk, hogy hány ember vett részt az összeesküvésban, vagy legalább tudott róla, az jön ki, hogy ennyi erővel elfoglalhatták volna Irakot is titokban.
    Az se világos még, hogy a Pentagont mi értelme volt felrobantani (a szervezők gyakorlatilag saját embereiket gyilkolták le).

    Szóval a legfontosabb kérdés:
    Tegyük fel, hogy te, mint az USA elnöke egy szép napos reggelen arra ébredsz, hogy fel akarod robbantani a WTC-t, és a Pentagont. Összehívod a tanácsadóidat, és ötelteket kérsz. Hosszas vita után két terv születik:
    a) Veszünk négy nagy utasszállító gépet. 2 megy a WTC-be (a mérnökeink biztosak benne, hogy össze fog dőlni), egy a Pentagonba, egyet meg a "hős ameriak" megállítanak, mert az jó. És az egészet simán rákenjük az arabokra (Bin Landen aszonta magára vállalja, ha kap pár puskát).
    b) Szerzünk rengeteg tonna plasztikot, az egészet titokban becuccoljuk a WTC-be és a pentagonba. Hetekig tart ugyan, de majd jól álcázzuk. A WTC-nél muszáj álcázásből repülőgépeket használni, de a Pentagonnál egs cirkálórakéta is jó. Az valamivel olcsóbb. Igaz, így rengeteg szemtanút kell elhalgattatni, meg be kell vonni a fél világot, de nam baj, jó gyakorlás lesz. Meg persze egy gépet el kell lopni, kivégezni az utasokat, meg minden. Meg valahogy el kell intézni, hogy a tábornokok ne ugráljanak a lerombolt irodáik, és megölt haverjaik miatt. Ez nehéz ügy, asszem jobb lenne az ufókat is bevonni. Sóval a WTC-be megy a két gép. Majd miután az aranyat kimentettük, jöhet a robbantás. Persze itt is egy nagy csomó embert el kell fizetni, például az összes építész mérnököt a világon, meg a tűzoltókat (ha jókor robbantunk, elég sok meghal). Ja igen, a WTC7-nek ugyan nem jut gép, de fel akarom robbantani, mert nem tetszik. És jobb lenne létrehozni egy új titkos szervezetet, hogy az egészet koordinálja.
    Ez persze csak vázlat, még rengeteg részletet ki kell dolgozni.

    Mindenki gondolkozzon el, hogy a két terv közül melyiket választaná.