SG.hu

E-közigazgatási rendszert adtak át Egerben

Az országban az elsők között valósult meg e-közigazgatási rendszer Egerben, amelyet Dr. Nagy Imre polgármester és Czibók Zoltán, a HP Magyarország üzletág igazgatója adott át.

Ez év februárjában megtörtént a megújult városi portál és az elektronikus ügyintézést lehetővé tevő e-közigazgatási portál üzembe helyezése, a mai naptól pedig sor került az év elejétől már éles adatokkal üzemelő teljes informatikai rendszer végső átadására.

A projekt kiemelkedő fontosságú, hiszen egy teljes kistérség lakossága számára kézzelfogható eredménye az EU támogatásoknak. Az elektronikus közigazgatás EU-s irányelveinek és szabályozásainak ilyen magas szintű megvalósítása magyarországi és európai viszonylatban is élenjáró eredmény. A kezdeményezők szerint Eger városa úttörő szerepet vállalt a közigazgatási szolgáltatások megújításában, s ezáltal vonzó befektetési térséggé vált.

A fejlesztések eredményeképpen a polgármesteri hivatal működése könnyebbé és egyszerűbbé vált: a belső háttérrendszerek által támogatott hivatali munkában nőtt az ügyek érdemi kezelésére fordítható idő, a belső folyamatok letisztultabbá váltak. A projektben alkalmazott informatikai infrastruktúra olyan léptékű technológiai előrelépést jelent a Hivatal számára, amelynek eredményeként a jelenlegi informatikai háttér az üzleti szféra szintjére fejlődött.

A megújult portál a város mindennapi életével kapcsolatos eseményeken és turisztikai információkon túl lehetőséget teremt arra, hogy az állampolgárok bizonyos ügyeiket elektronikus úton intézhessék. Az induláskor tíz ügyet lehet teljesen elektronikusan intézni, de ezek száma folyamatosan bővülhet, mert a rendszer tartalmazza a fejlesztéshez szükséges fejlesztőeszközt. Ahhoz, hogy valaki elektronikusan ügyet indíthasson, a portálon keresztül kezdeményeznie kell a regisztrációt, amelyhez mindössze egyszer kell az Okmányirodába személyesen befáradnia.

A rendszer a hivatalban telepítendő számítógépeken kívül elérhető lesz nyilvános terminálokról is, amelyek lehetővé teszik az otthon vagy munkahelyen számítógéppel nem rendelkező lakók és vállalkozások számára is a magas szintű szolgáltatások igénybe vételét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!