Specker Balázs

Életre kelt PDF

A Nuance hamarosan megjelenteti ScanSoft PDF Converter Professional alkalmazásának legújabb változatát. A szoftverfejlesztő cég azt ígéri, termékükkel hangfájlba is le lehet majd menteni az írott szövegeket.

Az új verzióban megtalálható lesz egy szöveg-beszéd konvertálási funkció is, amely a Nuance RealSpeak technológiáját használja a PDF dokumentumok WAV állományba való átalakításához. A végeredményben egy férfihang olvassa fel a szöveget, ami így akár podcast-adásra is alkalmas lesz. Chris Strammiello, a - beszédfelismerő technológiája miatt a Yahooval is pereskedő - cég termékigazgatója elmondta, hogy a jövőben többféle hangszínt is kínálnak majd letöltésre.

A Nuance szerint a hangfunkció megfelel az amerikai, fogyatékkal élőknek előírt dokumentum-hozzáférést megkönnyítő ajánlásoknak. A hírek szerint az új verzióban XML-es címkézett PDF állományokat is készíthetnek a felhasználók, amelyek könnyebbé tehetik a látássérült olvasók dolgát és segítségével más képernyőfelbontásra is átformázható lesz a szöveg.

Strammiello úgy nyilatkozott CNet oldalán, hogy a PDF-ek Word, Excel vagy WordPerfect dokumentummá történő konvertálását 46%-kal pontosabban végzi majd az új szoftver. A művelet - amely átmenti a formázásokat, a táblázatokat és a grafikai elemeket is - a programon belülről, valamint - külön eszköztár révén - külső szövegszerkesztőből is elindítható lesz. A fejlesztők állítólag a Microsoft Windows Vista legújabb béta verzióján tesztelték a PDF-szoftvert és 100%-ig kompatibilisnek találták.

A vállalati szférát megcélzó PDF Converter Professional 4 augusztus 22-én debütál a tengerentúlon 100 dollár (körülbelül 22 ezer forint) alatti áron. A magánfelhasználóknak szánt csomagért 49 dollárt kell majd fizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • craesh #2
    hát amig csak betű / betű-kapcsolatok alapján történnek a felolvasások addig nem is lesz nagyon nagy szám a felolvasás. Tudom telhetetlen vagyok, de ha millió egy olyan szótárt feltaláltak amelyek képesek mondatokat is 70-80% pontossággal leforditani (nem szavanként!!!) ilyen például a dativus szótár ami magyar-angol mondatokat is nagyon jol fordit,

    akkor kérdem én mért nem tudják ezekbe is beépiteni legalább vmi alacsony szinten. hogy pl. a "wear" meg a "hear" magánhangzó kiejtései között legalább vmi apro különbséget érezhessünk már, stb... ha nem is mondat alapú de legalább szó alapu kiejtés segités is legyen már bennük.
  • metaljesus #1
    "A végeredményben egy férfihang olvassa fel a szöveget"
    millióegy féle ilyen progi van már, amik angol szöveggel nagyon is jól boldogulnak. amikkel magyar szöveget lehet felolvastatni, na azok már nem annyira nyerták el a tetszésemet