Gyurkity Péter

Xbox 360 - PS3 esélyek 2011-ig

Egy amerikai tanulmány szerint a Sony az évtized végére még az USA-ban is beelőzi a Microsoftot, míg a Nintendo jóval mögöttük kullog majd. A mostani generációból kevesebb darab kelhet el, mint az elődökből.

A Yankee Group a PlayStation 3 és a Nintendo Wii megjelenésére készülve tette közzé tanulmánya eredményeit, amelyből egyértelműen a Sony fölényére következtetnek. Szerintük ugyanis az Xbox 360 korai rajtjából fakadó hátrányt a japán óriási fokozatosan ledolgozza majd, és 2011-re még a tengerentúlon is átveheti a vezetést a konzolok piacán. A Microsoft most még erősít pozícióján, legalábbis erről szólnak a redmondi híradások.

A kutatócég szerint öt év múlva az USA-ban a következőképpen fest majd a piac: a PlayStation 3 ragadja magához a vezető helyet 30 millió példánnyal és 44 százalékos részesedéssel az új generáció képviselői között, míg a második Xbox kénytelen lesz beérni 27 millióval és 40 százalékkal. A Nintendo jóval a két nagy mögött helyezkedik el, 11 millió darabbal és a maradék 16 százalékkal, de ez nem lebecsülendő eredmény egy olyan fejlesztéstől, amelyek nem is szándékozik felvenni a versenyt a grafikára gyúró riválisokkal. Ami a teljes példányszámot illeti, a Yankee szerint kevesebb fogy majd el, mint az előző generációból, amely elsősorban a magasabb áraknak lesz köszönhető.

A szoftvercég egyelőre nagyon is jól áll. A Team Xbox oldal által közölt adatok alapján folyamatosan növekszik a darabszám, és az eladások száma karácsonyra elérheti a 10 milliót. 2007 júniusára ez 13-15 millióra ugorhat fel, hasonlóképpen növelve a kiegészítők és játékok számát. A Microsoft szerint ez a konzol mögötti bázis erejét mutatja, ám a Yankee tanulmánya mindenképpen figyelmeztető jel számukra. Ha a jóslat beteljesül, az Xbox 360 hazai pályán is alulmarad, nem beszélve az ázsiai és európai régióról.

Redmondban meglepetéssel is készülnek novemberre, ám azt eddig nem árulták el, hogy mire számíthatunk. Az biztosnak tűnik, hogy árcsökkentéseket hajtanak majd végre, illetve növelik a választékot, hogy ellensúlyozzák a rivális debütálását. Nagyjából ezzel egy időben érkezik majd a külső HD DVD is, amely a Blu-ray lejátszót hivatott semlegesíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • playstationchip #130
    Üdv! Akit érdekel xbox360as átalakítása Szegeden (viszi majd a backup lemezeket, live védelemmel) Email címem: [email protected]
  • adam first #129
    blablabla...
  • BiroAndras #128
    Hát, PC-n sokkal nagyobb felbontásban fut, és a textúrák is nagyobbak.
    Én mondjuk nem láttam PS2-n, de akik igen, azt mondják, hogy a látótávolság is sokkal kisebb.
    Ezek kívül nagyon látszik rajta, hogy a PS2 memóriájába egyszerűen nem fér el egy ilyen játék. Pl. ezért van, hogy hirtelen megjelennek és eltűnek járművek a szemed előtt. PC-n kb. 100 megát eszik, vagyis bőségesen lenne még memória.
    Az irányítása meg sajnos tipikusan szar minden konzolról portolt játéknak.
  • adam first #127
    "sztem pl. a GTA egy tipikus PC-s játék nemtudom elképzelni konzolon" Már megbocsás de a Gta Ps2-ön a legjobb mivel arra fejlesztik előrszőr és mivel arra exkluzív, kitalálhatod hogy melyik gépen a legjobb az irányítása stb.Szal a pécés vezrió nyomába sem ér hiába tudsz több dolgot beletenni,tunningolni.A ps2-es verzó van a legjobban eltalálva.
  • playmore #126
    Sokan félreértik itt a honi konzolháborúsdi okait. A honi PS majmok meg vannak sértődve hogy kijött még egy konzol (XBOX) ami fel tud mutani hasonló sőt több esetben jobb szolgáltatásokat mint az általuk imádott gépezet. Az XB-os pöcsök meg undorodnak attól h mindenhol azt kell hallgatniuk mennyire szar a box. Nem azt hogy mennyire jó ez és ez a konkurens játék hanem h mennyire szar az X-es hasonló műfajú változata. Ezt kéne észrevenni!
    Így is kisebbségbe vagyunk mi X-esek és nem akarunk senkit megtéríteni a PS felé de undorítónak tartom hogy szórakozásból vagy külsős érdekekből azt kell látnom, olvasnom az interneten is és nyomtatott formában is többk közt DZSONtól hogy mennyire szar a gép.
  • muerte2 #125
    Mondjuk nem lenne hülyeség egy olyan konzol,amin simán böngészhetsz is, ne adj isten képeket szerkeszthetsz és akár rádobott nyomtatóval ki is nyomtathatod azokat. Ha még ezen felül valamilyen office (Nem pont MS) alkalmazás is létezne rájuk, akkor sztem sokan kitennék a PC-t a sufniba. :) Én biztos. A hardver a konzolokban már most is elég arra, hogy ezeket a dolgokat is elvigye gond nélkül, de megkockáztatnám, hogy tömörítésekkel, kódolásokkal sem lenne bajban. Ha jól tudom a SONY CELL-es cuccára nagyon hajaznak a coderek. Talán a mem lenne kevés bennük 1-2 dologra de az meg nem olyan baromi drága alkatrész hogy a gyártók ne tudnának kicsit többet a gépbe beledugni. :D
  • cateran #124
    Egyszeruen nem ertem,hogy miert nem ertik meg egyesek (koztuk a Sony is:P),hogy a konzol jatekra,a szamitogep meg egyeb masra hasznalatos! (A rossebnek akarjak keresztezni a kettot,internetre akkor is a pc lesz jobb ha a konzolipar a feje tetejere all,jatekra meg akkor is a konzol,ha a szamitogephasznalok belezoldulnek)
    Mindketto van(volt), szoval tudom mirol beszelek:)
  • Aramir #123
    Amiga nagy "A"!
  • Petys #122
    Huhhh bazz de sok kommentre kell válaszolnom... :D
    Először is én nem vitát akartam indítani, csak a véleményem fejtettem ki, ami sztem szabad, szólásszabadság van...
    Másodszor, igen én másra is használom a gépet például tanulásra
    Harmadszor eddig én annyit tudtam a konzolokról, amennyit leírtam. De mostmár kezdem megismerni őket, azért is van ez a topik számomra...
    Negedszer százszor annyi játék van PC-re mint konzolra, és nem mindig a legújabb a legjobb, pl.: én a régi DOOM-okat is imádom, a San Andreas-t is eddig 4x játszottam ki, sztem pl. a GTA egy tipikus PC-s játék nemtudom elképzelni konzolon (tudom, van konzolos változata )
    Ötödször mivel elég későn jutok/tottam hozzá a géphez és mivel nemvok egy gyorsíró, ezért előfordulhatnak helyesírási hibák a kommentjeimben, jó hogyha figyelmeztetsz, de ettől még nem kell helyesírási tanfolyamra küldeni
    Üzenem azoknak akik szinte lediszleksziásoztak, hogy inkább tanuljanak meg olvasni és tanulják meg ízlésesen közölni mások hibáit...
    Annak van igazán igaza aki szerint ez a téma már tényleg elkanyarodott a cikktől.
    Nem is akarom fecsérelni a Biteket, az én véleményem szerint a PC jobb mert univerzálisabb de ez az én magánvéleményem, nem fikázom már a konzolokkat, akit/kiket megbántottam vagy félreértettem attól most kérek bocsánatot, hisz emberek vunk, tévedünk...
    Mindenki játsszon azzal amivel tud és a pénztárcája engedi, ha nincs más akkor a pöcsével a porban
    HAVE FUN!!!
  • muerte2 #121
    Bahh! BŐDLETESEN SZÁNALMAS embereknek tartom azokat akik ilyen szarságokon vtáznak.
    a következő fokozat az lesz, hogy autó Vs vonat vagy repülő Vs hajó. Emberek a topik lényege nem az lenne hogy mindenki sajátmagát igazolja és anyázza, meg hülyézi a másikat! Ha mindenki elmondaná a saját kis szubjektív véleményét mások sértegetése nélkül, mégjobb saját tapasztalatairól beszélne, amennyiben van összehasonlítási alapja, talán még hasznos is lenne a dolog. Többek között ez az én vagyok az okos mert nekem a seggemben is fejem van hozzáállás az ami miatt a magyarok soha nem jutnak előrébb. (tisztelet a kivételnek)
    (Hú bakker most meglepődtem milyen komolyat szóltam. :) ) Nem akartam bölcselkedni mert nálam sokkal bölcsebbokosabb emberkék is megfordulnak az SG-n (még szép)csak úgy láttam erősen el kanyarodott a hírtől a topik.