Gyurkity Péter

Sony: teljes erővel zajlik a PS3 gyártása

A japán gyártó végre megerősítette, hogy valóban megkezdődött a konzol gyártása - mi több, teljes erővel zajlik a sorozatgyártás, a fejlesztők kézhez kapták a végleges hardvert, már csak a szoftveren lesznek kisebb módosítások.

Phil Harrison, a Sony Worldwide Studios elnöke a Guardiannak adott interjúban tért ki a gyártás megindulására, ám emellett a vállalat tágabb értelemben vett terveit és esélyeit is boncolgatták. A pontos számokról ezúttal sem esett szó, de megtudhattuk, hogy teljes gőzzel folyik a gyártás, és szinte minden készen áll a rajtra. Most már csak az a kérdés, hogy megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll majd-e a konzol a novemberi rajtra.


PS3 fejlesztői kit az év elejéről

"Minden nagyon jól alakul. Több mint 10 ezer fejlesztői kitet szállítottunk le, amely már a végleges hardvert jelenti. Lesznek még apróbb módosítások az operációs rendszerben, de ebben semmi szokatlan nincs. Az új vezérlőt a megkapták a fejlesztők, így a kirakó minden darabja készen áll" - jelentette ki Harrison az interjúban. Korábban beszámoltunk a gyártás megkezdéséről szóló értesülésről, ami szerint az első 200 ezer csomagot az Asus már júniusban összeszerelte, júliusban pedig ennél is nagyobb mennyiséget kaptak kézhez. Szó esett arról is, hogy szükség esetén a Foxconn is beszáll a sorozatgyártásba, de kizárólag a hivatalos rajt után.

A tesztpéldányok természetesen Blu-ray meghajtóval érkeznek, ami nem jelent gondot, annál is inkább, mert a fejlesztők jó része már készíti első játékát a következő generációs optikai szabványra. Ezek száma meghaladja a százat, és a szám gyors növekedésnek indulhat az őszi hónapokban.

Az igazi harc a jövő évben kezdődhet el, amikorra a Sony várhatóan leküzdi majd az első nehézségeket és a korlátozott utánpótlásból fakadó hiányt. Márciusig összesen 6 millió példányt szeretnének leszállítani (várhatóan 500 és 600 dolláros áron), meglátjuk, sikerül-e.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)