Gyurkity Péter

Elkészült az Xbox 360-hoz szánt HD DVD

A Microsoft bemutatta az Xbox 360 konzolhoz készülő külső meghajtót, amely majd az ünnepek előtt debütál. A lejátszó megjelenésétől a készülék népszerűségének növekedését várják, számítva a nagy felbontású tartalmak iránti igényekre.

A Cnet tudósítása szerint a szoftvercég az Entertainment Media Expo elnevezésű rendezvényen rántotta le a leplet a külső meghajtóról, amely eredetileg az Xbox második generációjának szerves részeként jelent volna meg. Erre akkor nem került sor, a kései bemutatkozástól mégis a konzol helyzetének javulását várják, elsősorban arra alapozva, hogy a tulajdonosok nagy része már bevásárolt a nagy felbontású filmekből, és ezeket teljes minőségében szeretné élvezni.

A bemutatón elhangzott, hogy a készülék a soron következő ünnepi szezonban jelenik meg a boltok polcain, tehát a vásárlói igények megnövekedésére időzítik a debütálást. A meghajtó szerepe nem kérdéses, hiszen már gőzerővel dolgoznak a nagy rivális, a PlayStation 3 piacra dobásán, amely - mint azt a korábbi beszámolókból jól tudjuk - beépített Blu-ray lejátszóval érkezik majd. Mivel az asztali lejátszók megjelenése jókora késedelmet szenvedett, a Sony zászlóshajója az optikai formátum terén is úttörő szerepet vállal magára, ami tovább növelheti a konzol iránti várakozást.


Nagyrészt ilyen szerepet szánnak a külső HD DVD egységnek is, elsősorban arra alapozva, hogy a felhasználók már jó előre felkészültek ennek fogadására. A Microsoft ugyanis különböző felmérések alapján úgy véli, hogy a legtöbben már jelenleg is birtokolnak nagy felbontású filmeket, és ezeket nemcsak a tengerentúlon nemrég megjelent asztali lejátszókon, hanem akár a konzolon is megtekintenék. Az árról nem esett szó, mint ahogy azt sem árulták el, hogy a megjelenés pontosan mikor várható.

Azt már az elmúlt hetekben leszögezték, hogy beépített meghajtóra nem számíthatunk. Az viszont könnyen elképzelhető, hogy a PS3 és a Wii megjelenésével csökkenni fog a konzol ára, hogy a legidősebb versenyzőként további is eséllyel szálljon harcba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • loga #64
    De gazdag vagy hogy van egy közel millás TV-d
    1080p sony Bravia 2000font
    abból veszek közel 4db HD Ready TV-t ami lehet hogy közepkategóriás de nekem senki se jöjjön a húdeszebb képe van a True HD TVnek mert olyannal állsz szemben aki látott eleget... hacsak nem a fejed belelóg a TVbe mert ha már 3-4 méterről nézed a szemed nem képes megkülönböztetni...
    Szal ha ágyból nézi az ember a TV-t mert honnan nézné az minimum 220cm a TV nem az ágy végébe van dugva szal plusz minimum egy meter és voila ott a 3,20-3,60 méter.
  • playmore #63
    Nem éretem hogy i a probléma a HD_DVD kiegészítővel. Először is aki nem akar HDDVD-t nincs rákényszertíve hogy vegyen játszhat anélkül is HD-ben. Mivel meg a grfaika valószínűleg nagyon brutális mérteket ölt a közeljövőben (lásd Gears of war) nincs szükség renderelt animokra (tudom a japók imádják).
  • Berber #62
    Hogy miért kaparnak annyira? Nézzétek meg ezeket a filmeket! Aztán usgyi ADSL csomagot váltani!
  • Sanyix #61
    Miért építenének lejátszót akkor ha nem tudná teljesíteni a feladatát? :) Amúgy USB 2.0 400mbit/sec sebességre képes. Egy HD-s adatfolyam olyan 40 mbit/sec körül lehet max...
  • Sanyix #60
    HDTV-n se, mert a TV a kész képjelet jelet fogadja, nem a nyers jelet közvetlenül a lemezről. Egy lemezzel amin van mpeg2-ben vagy mpeg4-ben van az anyag mi a rákot csinálna? Mi dekódolja, és alakítja képpé? Szerinted miért olyan nagy dobozok a HDDVD lejátszók is egy rohadtnagy processzorral? És ki beszélt itt SDTV-ről? Erre meg mondhatnám most, hogy szerinted minek kell műholdvevő a műholdas adás vételéhez? :DD
  • muerte2 #59
    Okosság de HDTVzésre inkább a PS3 mert azon van HDMI csati is ami nélkül ugye 1080P nm megy másrészt nem tudom hogy USB-n keresztül milyen bitráta élvezhető még.
  • Super DANTE #58
    HDTV-n ok, de SDTV-n? Szerinted miért kell a dekodoló pl. a UPC Directhez?
  • Sanyix #57
    Éss atomtámadás ellen is véd?
  • TrIp #56
    namármost csak 1 megjegyzés!
    egyre több hülye van az SG-n....
    gondolok itt főleg dantéra
  • Mike65 #55
    hát majd a tv