Berta Sándor

Új hibrid HD-lejátszó az LG-től

Az LG Electronics az Egyesült Államokban bejelentette a Super Blu Player BH100 típusú kombó meghajtó utódját.

Az LG BH200, hasonlóan az elődjéhez, egyaránt elboldogul a Blu-ray és a HD-DVD lemezekkel. Azonban abban a tekintetben mindenképpen jobb, hogy már teljes értékű HD-DVD lejátszó, hiszen képes a menük és a HD-DVD filmek interaktív tartalmának megjelenítésére. Ugyan a BH100 jelent meg előbb, de a Samsung BD-UP5000 típusú készüléke több szempontból is lekörözte. Egyrészt megjelenítette a HD-DVD filmek menüit, van Ethernet-adaptere, amely elsősorban a firmware-frissítésekhez használható.

A BH100 idén július óta kapható Európában, ára 1100 és 1599 euró között változik. A Samsung terméke viszont csak idén októbertől vagy novembertől lesz elérhető Európában és jóval olcsóbb lesz riválisánál, 999 euróba fog kerülni. A problémát pont az ár jelenti, ugyanis ekkora összegért a vásárlók külön megvásárolhatnak egy Blu-ray és egy HD-DVD lejátszót.



Az LG új BH200-as modellje teljes mértékben támogatja a BD Java, a HDi, a BD-Live és a HDMI 1.3 szabványt. Utóbbinak köszönhetően a készülék másodperceként akár 24, 30 vagy 60 képet is megjeleníthet. Az LG az eszközt egy úgynevezett SimpLink (HDMI-CEC) funkcióval is ellátta, ez lehetővé teszi a BH200 és más HDMI-CEC készülékek akár közös vezérlését. A meghajtó megbirkózik a hagyományos audio-CD-kkel és a DVD-kkel és akár az USB-kulcsokon tárolt tartalmakat is meg tudja jeleníteni.

Allan Jason, az LG amerikai helyettes marketingvezetője közölte, hogy a BH200 várhatóan a CEDIA EXPO 2007 kiállításon lesz először látható és idén október közepétől lesz kapható, 999 dollárért. Az egyelőre kérdéses, hogy a BH100 tulajdonosai egy szoftveres frissítéssel teljes HD-DVD kompatibilitáshoz juthatnak-e?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #9
    "és jóval olcsóbb lesz riválisánál, 999 euróba fog kerülni" >> rohanni fogok érte a boltba, én sosem szerettem a sony termékeit (pl PS) de itt mégis h azt kell h mondjam h lehet jobban kijönnék ha oat vennék, hisz az is lejátsza, +még teljes értékű konzol. Xbox360nal ugyanez a helyzet hd-dvd lejátszóval. Nem igaz?
  • qwas #8
    A dolog szépséghibája csak az hogy a Samsung cuccot még nem lehet kapni. Olyan holmiba ami még nincs mindent bele lehet igérni.
  • ghomby #7
    Ez természetesen csak olvasó. Szerintme ez egyértelmű. Író majd 5000 euróért. Csupa olcsóság. Kell azért még egy kis idő mire ezek elterjednek normális mértékben. Mondjuk mint a DVD.
  • dez #6
    Abból, hogy "ugyanis ekkora összegért a vásárlók külön megvásárolhatnak egy Blu-ray és egy HD-DVD lejátszót" neked nem jön le, hogy nem tud írni (mivel az 1000/2=500 dolcsis cuccok ma csak olvasók).
  • Axon #5
    Akkor most ez az új kütyü írni is tudja ezeket a lemezeket vagy csak olvasni. Mert az én szótáramban a teljes értékű HD-DVD Blu-ray készülék azt jelenti, hogy írja és olvassa mindkét szabványt, de írásról nem találtam egy szót sem a cikkben.
  • dez #4
    Hát ja, egyszerre két lejátszót ad el... :P
  • dez #3
    Mint a cikk is írja, már hónapok óta kapható hibrid lejátszó.
    Csak van egy bibi...

    "A problémát pont az ár jelenti, ugyanis ekkora összegért a vásárlók külön megvásárolhatnak egy Blu-ray és egy HD-DVD lejátszót."
  • 1hengeresVmotor #2
    Lg -nél van az ész ... előre LG
  • AgentKis #1
    Ez látszott ennek az egész cirkusznak az elején is. Marad mindkét szabvány, és lesznek hibrid lejátszók. Okos dolog...