64
  • loga
    De gazdag vagy hogy van egy közel millás TV-d
    1080p sony Bravia 2000font
    abból veszek közel 4db HD Ready TV-t ami lehet hogy közepkategóriás de nekem senki se jöjjön a húdeszebb képe van a True HD TVnek mert olyannal állsz szemben aki látott eleget... hacsak nem a fejed belelóg a TVbe mert ha már 3-4 méterről nézed a szemed nem képes megkülönböztetni...
    Szal ha ágyból nézi az ember a TV-t mert honnan nézné az minimum 220cm a TV nem az ágy végébe van dugva szal plusz minimum egy meter és voila ott a 3,20-3,60 méter.
  • playmore
    Nem éretem hogy i a probléma a HD_DVD kiegészítővel. Először is aki nem akar HDDVD-t nincs rákényszertíve hogy vegyen játszhat anélkül is HD-ben. Mivel meg a grfaika valószínűleg nagyon brutális mérteket ölt a közeljövőben (lásd Gears of war) nincs szükség renderelt animokra (tudom a japók imádják).
  • Berber
    Hogy miért kaparnak annyira? Nézzétek meg ezeket a filmeket! Aztán usgyi ADSL csomagot váltani!
  • Sanyix
    Miért építenének lejátszót akkor ha nem tudná teljesíteni a feladatát? :) Amúgy USB 2.0 400mbit/sec sebességre képes. Egy HD-s adatfolyam olyan 40 mbit/sec körül lehet max...
  • Sanyix
    HDTV-n se, mert a TV a kész képjelet jelet fogadja, nem a nyers jelet közvetlenül a lemezről. Egy lemezzel amin van mpeg2-ben vagy mpeg4-ben van az anyag mi a rákot csinálna? Mi dekódolja, és alakítja képpé? Szerinted miért olyan nagy dobozok a HDDVD lejátszók is egy rohadtnagy processzorral? És ki beszélt itt SDTV-ről? Erre meg mondhatnám most, hogy szerinted minek kell műholdvevő a műholdas adás vételéhez? :DD
  • muerte2
    Okosság de HDTVzésre inkább a PS3 mert azon van HDMI csati is ami nélkül ugye 1080P nm megy másrészt nem tudom hogy USB-n keresztül milyen bitráta élvezhető még.
  • Super DANTE
    HDTV-n ok, de SDTV-n? Szerinted miért kell a dekodoló pl. a UPC Directhez?
  • Sanyix
    Éss atomtámadás ellen is véd?
  • TrIp
    namármost csak 1 megjegyzés!
    egyre több hülye van az SG-n....
    gondolok itt főleg dantéra
  • Mike65
    hát majd a tv
  • Sanyix
    És szerinted mi dekódolja/dolgozza fel a leolvasott anyagot? :)
  • Super DANTE
    Házilag pakolni bele valami normális HD videókimenetet: DVI/HDMI vagy komponens és ott az olcsó Hd-DVD lejátszó.
  • Mike65
    megpróbálhatja de úgyis megtörik, és ezzel a külső cuccssal még lesznek itt okosságok :)
  • Sanyix
    USB hát ez elég sok ezközben menne, kíváncsi vagyok, hogy az m$ megpróbálja e szoftveresen meggátolni, hogy ez mondjuk pc-vel vagy más usb-s géppel menjen
  • LiveMan
    Külön nem. USB-n keresztül csatlakozik a 360-hoz. Más kimenet nincs rajta.
  • Sanyix
    Ígyvan, de még egy rar is amit nem éppen hangtömörítésre terveztek, az is 3/4 méretre tud tömöríteni egy wav-ot.
  • Caro
    Egy flac-al azért kb felére lehet a PCM-et tömöríteni.
    A teljesen tömörítetlen tényleg hülyeség.
  • Mike65
    a veszteségmentes tömörítés, sokkal kissebb méretcsökkenéssel jár mint a veszteséges
  • Dzson
    A tömörítés régóta skálázható, van rá 15 algoritmus... Pl. zenében .ogg. atrac3plus, vagy a VBR a .mp3-nál. Képanyagnak .jpg, .tif, vagy a mikroszoft új képformátuma nemtommianeve. Persze veszteségmentes = nagyobb, eredeti mérethez jobban közelítő file.
  • Sanyix
    Ugyan dehogy tudod.
    "Tömörítés = minőségromlás, és ezt te is nagyon jól tudod pl. mp3 vs. sacd or audio dvd." ezt te írtad, tehát nem tudod :)
  • Super DANTE
    Tudom, hogy van ilyen én is szoktam használni. 25-50G-n szerintem kényelmesen terjeszkedhetnek, de, hisz azért van a sok hely, minnél jobb minőségben felrakni a kép és hang anyagot.
  • Sanyix
    Nemérted még mindíg hogy van veszteségmentes tömörítés? Ami azt jelenti hogy ha kicsomagolod, MINDEN BIT-je meg fog egyezni az eredeti tömörítetlennel :D ezért hívják VESZTESÉGMENTES-nek. Tehát ha egyáltalán nem lesz tömörítve, akkor az a legnagyobb baromság, durva helypazarlás.
  • Super DANTE
    Arra, hogy ez lesz a legjobb digitális minsőég, nem lesz tömörítve, és remélem a jövőben igen sok kiadó fogja használni, hiszen csak mi járunk vele jól.
  • Sanyix
    Igen, és most hogy jön ez ide? És amúgy ja az SA, arra nem gondoltam :)
  • Super DANTE
    Egyébként az MS ezen a kiegészítőn is bukni fog szép kis pénzeket az amúgy is veszteséges 360 mellett, 199 dollárért kívánják árulni, mivel ők akarják a legolcsóbb HD-DVD lejátszót kínálni. Egyébként ez a géptől függetlenül is használható lesz?
  • Super DANTE
    SA :-D

Azért remélem tudod, hogy HD-DVD/BD lemezenek már pl. tömörítés nélküli Dolby True HD hangsávokat is fognak használni.
  • Sanyix
    Ha tudnál valamit a tömörítésről tudnád, hogy != minőségromlás. Szerinted ha zipbe tömörítesz egy exét akkor romlik a program minősége? LOL bármilyen hihetetlen van veszteségmentes tömörítés, és képtömörítésnél és hangnál is megfelelő veszteséges tömörítéssel, nem veszel észre semmi külömbséget.
    VC-nél a szigetek között max 1 másodperc volt a töltés nekem még a 750-es duronon 384 mega sdrammal :D GTA3-nál se volt sokkal több. És miért is baj az a pár másodperces töltőképernyő? Ekkora területnél ilyen részletességnél mi nem tölt?
  • Super DANTE
    És az elektornikáját hagyja abban a kis dobozban, vagy azt is integrálja a 360-ba...húha hűtési gondok.
  • Super DANTE
    GTA 3-nál és VC-nél volt töltőképernyő a szigetek között, SA-nál már nem. Mafiaban is voltak töltőképernyők a küldetések között.

Egyébként jó dolgok ezek az új szabványok a DVD már úgyis elavult.

GT4 meg már egy duplarétegű DVD-re is épp ráfért.

Tömörítés = minőségromlás, és ezt te is nagyon jól tudod pl. mp3 vs. sacd or audio dvd.
  • Lenny
    Fél karral hogy Haloznál?
  • Caro
    Az x264 elvileg a Blu-Ray-é, és nem mpeg2-t használ, mint korábban említették.
    De aztán lehet hogy azóta változott a helyzet.
  • Macc
    Jo, jo, ilyenem nekem is van, es az 1080i. De azert mas az a technika, amikor belokom a lemezt, bekapcsolom a 120cm-es TV-met, es azon nezem nativan az 1080i/p felveteleimet, filmeimet.
  • Sanyix
    Nekem már most van nextgen videoplatformom :DD dvd-5-nek hívják x264-el :D ez "csak" 720p de az is "nextgen".
  • Sanyix
    Tényleg? Akkor mégse olyan erős az a cell ami nem tudja azt amit akár egy 400 mhz-s p2 tud? :D
    Sorolok pár játékot amiben tömörítve van majdnem minden és közben olvassa, és hát ezzel nemigazán van gond :) Act of War, Operation Flashpoint, Oblivion, Flatout1-2, Összes C&C játék, IL2 sorozat, Mafia, X3, GTA3,VC,SA most kb ennyi jutott eszembe. Szóval proci idő rendelkezésre áll, normális programozó már nem biztos...
  • Sanyix
    Érdekes, anno a ps2 megjelenéskor is ezt mondták, mégse tudják ma sem megtölteni a dvd-ket CSAK a játékkal...
  • Yv@n
    Aham, gondolom nem zavar, hogy méret ügyében a ps3 épp egy fokkal nagyobb, mint a box360. Japóknak totál midnegy a méret. Ha sony megveszik, ha MS akkor kevésbé.
  • LiveMan
    Ejjj, a fél karomat odaadnám azért a Halo-s előlapért!
  • Yv@n
    Nem lett volna olcsóbb ha beépítik, mert akkor csak most kezdhetnék el teríteni a box360at a boltokba, nem hónapokkal ezelőtt. Nem véletlenül hagyta ki MS a HD olvasót a készülékből, muszály volt hogy korán tudjon rajtolni.
  • Zenty
    Egy nextgen esetében dvd nem elég még talán 1-2 év és utána jöhet a sporolás mindebe.
    Föleg a japoknál és ugye az x ott akar viritani meg nyalni a fejlesztőknek?
    Hát igy nemfog..
    Ott szeretnek egy egész filmes átvezetőket csinálni ebben az esetben hd minőségbe..
    A nintendo wii esetében még megfeelelő a két rétegü dvd ,akára wii 2 jöig is simán!
    Mert ott nem a grafik a döntő
  • jin
    Totál bukás az x360 Japánban. Így még annyira sem fogjáj ott venni, mivel a japcsiknak az a jó, ha minél kisebb a gép. Ezzel befürüdtek.