Gyurkity Péter

Indul a MySpace felnőtteknek szóló változata

A rendkívül népszerű internetes közösségi oldal sikerét igyekszik megismételni az Utherverse.com, amely azonban szigorúan a felnőtteknek szól: az ötletgazdák erotikus tartalmakat és fantáziadús profilokat várnak.

Első pillantásra az Utherverse átlagos pornóoldalnak tűnik, azzal a különbséggel, hogy megnyitásakor nem ömlenek ránk pucér férfiakról és nőkről, akár akció közben készült képek. A viszonylagos visszafogottság nem véletlen, hiszen a portál elsősorban a MySpace által bejárt utat kívánja folytatni, csak éppen a 18 éven felülieknek szóló témával.

Az üzemeltetők - a hasonló profilú RedLightCenter.com kitalálói - sikeres fogadtatásra számítanak, és várakozásuk szerint az év végéig mintegy egymillió regisztrált felhasználóra tehetnek szert. Joggal kérdezhetjük, hogy honnan ez a magabiztosság? Nos, az Utherverse a bankkártyaszám igazolásával próbálja elkerülni a fiatalkorúak csatlakozását, és egyik legfontosabb feladatának a pedofilok távol tartását tekinti, amelyek sokak szerint a MySpace egyetlen negatív jellemzője. A cél tehát egy valóban felnőtteknek szóló portál népszerűsítése, amely nem a töméntelen pornóval hívná fel magára a figyelmet. A MySpace kétségkívül követendő példának számít, már ami az újonnan indolú internetes portálokat illeti. Az oldal két év alatt igazi találkozóhellyé vált, a regisztrált felhasználók száma meghaladja az 70 milliót.

Ezzel az oldal két és félszer nagyobb forgalmat generál mint a Google. Pedig a reklámbevételekből vígan eléldegélő oldal ötlete önmagában nem sokat mond: mindenki számára elérhető egy lap, amit kedvére megtölthet tartalommal. Ezt némileg kiterjesztve jöhet az ismerkedés, a párkeresés, vagy egyszerűen a hasonló érdeklődésű internetezők találkozása.

A portál különösen a tinik körében népszerű és ebből ered egyben a legnagyobb hátrány is, a pedofilok, illetve az adathalászok áradata. Ez utóbbi annyira elharapódzott, hogy a MySpace külön figyelmeztetést tett közzé a gyermekek védelmére, elsősorban a szülői óvatosságra alapozva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Mice #9
  http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8947257 :)

  "A portál különösen a tinik körében népszerű és ebből ered egyben a legnagyobb hátrány is, a pedofilok, illetve az adathalászok áradata. Ez utóbbi annyira elharapódzott, hogy a MySpace külön figyelmeztetést tett közzé a gyermekek védelmére, elsősorban a szülői óvatosságra alapozva."

  szülői védelem mert elharapództak az adathalászok?

 • lextat #8
  Zajlik ám az élet itt :D
  Morden23 : remélem békében vagyunk !
  Leszokok az ilyen fórumozásról :)
 • Morden23 #7
  Isten mentsen :D:D:D:D:D:D
 • Bith #6
  A Jennát szivesen felvenném az ismerőseim közé :DDD.
 • SötétBarom #5
  Kivel dugtam kivel nem, LoL ezt integrálhatná a wiw is ;DDDD
  "XY dugott veled és várja visszaigazolásod" ;DDD
  Hasznos lehet ha azt se tudod mi történt tegnap.
 • asdasd22 #4
  Ez sima szexrandi.hu. Csak egy hangzatos név, meg egy plussz reklám, hogy myspace-szerű... és épitenek bele, "kivel dugtam, kivel találkoztam, kit utálok" kapcsolati hálót..
 • Morden23 #3
  Mivel az oldal konkrétan feltünteti, hogy csak felnőttkort betöltött komák/komanők jelentkezhetnek fel, pernek helye nincsen.

  Ha megveszed a pornódvd-t otthonra, és a 8 éves fiad megnézi, és ezáltal "lelkisérült" lesz, bizony baszhatod, mert max magadat okolhatod, sőt, perelni sem tudsz senkit.

  Itt ugyanez a fáma. Aki felnőttnek "hazudja" magát, az magára vessen.
 • lextat #2
  Aztán majdan ide is benéz valahogy 1 amcsi kiscsaj és "megsérül a lelke" + "szexuálissan akarják behálózni" és ezáltal a lelkiismeretes anyuka ezt az oldalt is beperli merten ez a probléma forrása !
 • blackgamer #1
  aham, és ide mindenki videókat és képeket fog feltölteni (mármint nem saját magáról:)?

  "jöhet az ismerkedés, a párkeresés"
  vagy alkalmi sexpartner közvetítő? mert akkor felejtős

  "bankkártyaszám igazolásával próbálja elkerülni a fiatalkorúak csatlakozását"
  akkor aztán várhatják a magas regisztráció számot, bár gondolom majd kitalálnak valami kiskaput

  esetleg valaki írhatna erről részletesebben, mert nem sok dolgot tudtunk meg