Gyurkity Péter

PlayStation 3: kom­pa­tibili­tás felsőfokon

Az IBM szerint a Sony rendkívül szigorú feltételrendszert állított fel a kompatibilitás és a minőség biztosítására. Néhány kivétellel a készülék kompatibilis lesz az elődökre írt játékokkal.

Tom Reeves, az IBM félvezető és technológiai szolgáltatásaiért felelős alelnöke az Electronic News-nak adott múlt heti interjúban elsősorban az ágazat előtt álló lehetőségekről, a chiptechnológiai fejlesztések érdekességeiről beszélt, ám a Cell processzor is szóba került, és ezzel az év végén rajtoló konzol és annak fejlesztése sem maradhatott ki. Megemlítette, hogy a Sony szigorú feltételeinek következtében a mindentudó PS3 esetében nem lesz nagy gond a visszafelé kompatibilitással, mivel a gyártó a hátralévő idő alatt mindenképpen szeretne javítani a jelenlegi helyzeten.

Az alelnök elmondása szerint a Sony igencsak komolyan veszi a kompatibilitási kritériumok kérdését. A jelek szerint nem elégedettek az eddigi eredményekkel, mivel mintegy 40 PlayStation 1-re írt játék nem hajlandó elindulni a következő generációs konzolon, így tovább csiszolgatják a fejlesztést, hogy egyre jobban leszűkítsék az együttműködésre nem hajlandó szoftverek körét. A számot túlságosan magasnak találták, ám azt már nem tudtuk meg, hogy milyen érték lenne elfogadható számukra. Ezzel ellentétben a nagy rivális Xbox 360 csak az elődön megjelent játékok egy részével birkózik meg, júniusban például mindösszesen 227 eredeti szoftvert futtatott gond nélkül.


Érdekes lehetőségként merült fel - bár nem sok esélyt adnak erre -, hogy az olcsóbbik PS3-ban a Cell processzor azon példányai kapnak majd helyet, amelyekben nem működik a Sony által minimálisan elfogadott hét mag. A Nagy Kék természetesen elkülöníti a tökéletes, nyolc működő maggal érkező példányokat a kevésbé jól sikerül chipektől. Előbbieket a gyógyászatban, a hadiiparban és repülésben használják fel, a hétmagos (vagyis 1 "rossz" magot tartalmazó) példányok többnyire a PS3-ba kerülnek, míg az ennél rosszabb változatok (hat, vagy ennél is kevesebb hibátlan processzormaggal) egyéb területeken kerülhetnek bevetésre - már ha nem gondolják meg magukat a cégnél és nem kerülnek egyből a szeméttelepre.

A Sonyhoz kapcsolódó hír, hogy a napokban a PSP reklámok körül Hollandiában kirobbant botrány lépésre késztette a céget. A fehér színben érkező hordozható konzolokat népszerűsítő reklámhadjáratot leállították, elismerve, hogy az itt alkalmazott képek kényelmetlen érzéseket kelthettek egyes emberekben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Berber #140
    Külön ajánlanám a The Living sea, vagy a Coral reef adventure filmeket
  • Berber #139
    Látom megint küszködés van HD ügyben. Ezeket a filmrészleteketnézzétek meg! Utána mehettek ADSL csomagot váltani!
  • dez #138
    Csakhogy ugye egy 2D-s filmnél eleve nincs tér... :)
  • dez #137
    Ja, közben rájöttem: a periférikus látás romlásával együtt a térlátás is romlik, mert ahhoz is felhasználja az agy a perifériáról származó képet.
  • dez #136
    Ez érdekes, mert a periférikus látás és a térlátás két különböző dolog. Szerintem felsorolás akart lenni, csak kicsit ügyetlenül.

    Peripheral vision
    Stereo vision
    Térlátás
  • [Jakuza] #135
    Off:

    http://www.retina.hu/RPszakcikkek.html

    "Az éjszakai látásromlást a periférikus látás ( térlátás ) fokozatos romlása követ."
  • dez #134
    Nem a periférikus látásra gondolsz?
  • [Jakuza] #133
    Egy valami azert fontos amit nem irtal le.
    Megpedig a terlatas.
    A kulso reszeket nem igazan latja a 45 fokos szogon kivul az ember.
    Raadasul meg valami a cselekmeny allandoan a kep kozepen zajlik, nem veletlen, ha levagsz a film oldalaibol fel sem tunik.
  • Sanyix #132
    ÓÓ igen, nézzük a színészek ragyáit, szőrszálait, az a igazi fíling óó jee :DDD
  • dez #131
    Egyébként most, hogy mondod, tényleg teljesen értelmetlen, hogy látjuk-e, ami a képen van, vagy csak egy elmosódott pacát... Kit érdekelnek a részletek, azok csak zavarnak... Nehogy már olyan legyen a kép, mint egy fénykép, azaz túl valóságos. A homály az igazi feeling!