Gyurkity Péter

Jövő héten indulhat a PS3 tesztelése

Tajvani vállalati források alapján a Sony a jövő héten kezdi meg a PlayStation 3 konzol komponenseinek tesztelését, ami már a sorozatgyártásra történő felkészülés része.

A DigiTimes a szigetország egyik tesztelésre és összeszerelésre szakosodott vállalata, a King Yuan Electronics Company (KYEC) által megszellőztetett információkra hivatkozva állítja, hogy hamarosan megkezdődik a következő generációs konzol komponenseinek tesztelése. A cég ugyanis kijelentette, hogy a bevétel növekedésére számítanak a beérkező megrendelések kapcsán, ám részleteket nem voltak halandók elárulni.

A KYEC igyekezett leszögezni, hogy a konzolchipek vizsgálatából befolyó összegek nem vethetők össze egyéb üzletágak jövedelmeivel, ám többen máris úgy vélik, hogy a Sony a jövő héten leszállítja az első példányokat. Az értesülés szerint a vállalat feladata széleskörű tesztek lefolytatása, és egyben emlékeztetnek arra, hogy már korábban megkapták a konzol chipkészletének prototípusait. Ugyanez a cég végezte a PSP grafikus processzorának, illetve az Xbox 360 I/O vezérlőjének vizsgálatát, így meglehetősen nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.

Időközben tovább folytatódnak a találgatások a sokak által várt konzol kereskedelmi árát illetően. Amint arról mi is beszámoltunk, az elmúlt hónapokban számos elemző készítette el saját összegzését a témában. A Merrill Lynch nem kevesebb mint 900 dolláros kezdeti árat jósolt, míg mások ennél visszafogottabban nyilatkoztak, és 630 dollár körül állapították meg a valószínű árat.

A legutóbbi árspekulációkban 500-600 euróról (körülbelül 125-150 ezer forint) esett szó, ám hivatalos információnak azóta is híján vagyunk. Ugyanígy kérdéses, hogy a Sony mennyire törekszik az igények azonnali, lehető legteljesebb kielégítésére.

Ez nem feltétlenül áll a cég érdekében, hiszen a konzol piacra dobása mindenképpen veszteséges lesz, így számukra a korlátozott mennyiség lenne a jobb választás. A japán óriás elnökétől származó kijelentések alapján havi 1 millió darabot terveznek gyártani, a 2007-es pénzügyi év végére, vagyis jövő márciusig összesen 6 millióval számolnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #105
    Az egy darab egységre vonatkozik a konfigon belül. Egy olyan konfig, amiben van pár inkompatibilis elem egy másik konfighoz képest, részlegesen kompatibilis a másikkal.

    Te még azt sem tudod, hogy pl. régebben létezett egy olyan kategóia, hogy "98%-ban IBM-PC kompatibilis"???
  • NEXUS6 #104
    Ez a kompatibilitás elég érdekes probléma, ráadásul vannak fokozatai!
    A hardveres és nem számítógépes rencereknél inkább csak azt jelenti, hogy az alrendszerek egymás zavarása nélkül képesek a rendszerben való működésre.

    Az alrendszerek közötti komolyabb kooperációra, az interoperabilitás kifelyezést használják. De most lusta vagyok ezeknek a deffinicióknak a végére járni. Minden esetre a teljes különbözőségtgel és egymás zavarásával (interference) kezdődik, és a teljes csereszabatossággal illetve az azonossággal fejeződik be. Akit érdekel az ajánlom mélyedjen el az ilyen szabványoshülyeségekben.

    A kompatibilitás szó jelenleg általánosan elterjedt értelmezése szerintem összefügg azzal, ahogy a '90-es években az "IBM PC kompatibilis" kifejezést használták, alapvetően olyan külső gyártó által készített részegyséekre, vagy ezekből összeépítet komplett számítógépre, ami nem tette lehetetlenné a programok futását.

    Manapság ugye viszont a PC-nél minimális szabványosítási fórum, pl egy a terméket alapvetően meghatározó gyártó sincs. A konfigok többsége barkács módszerekkel készül, annélkül, hogy mögöttük komoly mérnöki tervező munka, értsd pl tervek, tesztelés, illetve minőség ellenőrzés, minőségbiztosítás stb állna.
    Ilyen körülmények között "kompatibilitásról" vitatkozni elég partalan ámbár roppant szórkoztató elfoglaltságnak tűnik.
    ;)))

    Szerintem.

    Amúgy pár napja röppent föl a hír, hogy a PS3 ára valszeg csak rémhír volt, mert sokkal inkább a jelenlegi X360 árakhoz fog valószínűleg hasonlítani. A média megint izgatta önmagát.

    És a végére a legfontosabb: "Az Amiga is számítógép."
    Ami úgy hangzik helyesen, hogy: Az AMIGA A számítógép.
    ;)

  • [Jakuza] #103
    HIHIHI ekkora marhasagot az eletemben nem hallottam.

    "and without the introduction of errors."

    Szoval ha hiba nelkul mukodik valami, akkor azert lehet felig hibas, hogy felig kompatibilis legyen ? :P
    Huzz magadra nehany szakkonyvet alvas kozben.
    Bar ennyi esszel meg egy vodor messzel, hamarabb leszel komuves.
    Szakmai hozzaertesed nekul es felfogokepesseg hijan, sajnos nem magyarazhato el neked a valos helyzet.
    Hiszen szamodra az SM3.0 shaderek lefutnak egy oket nem tamogato kartyan, azt mar elfelejtetted, hogy veletlenul az adott szoftver valoszinuleg fel van keszitve egy szimpla ellenorzes algoritmussal, hogy a kartya lelellenorzese utan ne azokat az effekteket probalja megjeleniteni, vagy egyszeruen figyelmen kivul hagyja.
    Es ez szamodra felvilagosultsagot hozott.
    Oreg irj egy ilyen rutint es probald lefuttatni egy pl Gef3as kartyan, s befogsz csinalni amikor rajosz, hogy a program elsem indul.
    Ezt nevezik inkompatibilitasnak.
    Csak a ket agytekerveny neked keves, hogy felfogd ezeket a szakmai dolgokat. :P


  • dez #102
    Már hogy ne lehetne valami részlegesen kompatibilis (azaz egyes dolgokban inkompatibilis) valami mással??? 20 éve használatosak ezek...

    Látom, neked a történelem a CoV-okkal kezdődik. Nos, nézz csak meg pár lapot, úgy 92-ből! Jópár helyen szerepel ilyen, hogy "nem teljesen kompatibilis", stb.
  • [Jakuza] #101
    Latom mar letrehoztal egy uj szot is. :P
    Teljesen kompatibilis, meg nem egeszen kompatibilis. :PPPPPPP

  • dez #100
    Kimondom, hogy egy real-time alkalmazással az a konfig kompatibilis teljesen, ami azt rendeltetésszerűen, real-time módon képes futtatni.

    Természetesen egy nem-real-time alkalmazás esetén nem számítanak ezek a tényezők.


    Már több ismerős megerősített ebben, akik mind 15-20 éves programozói tapasztalattal rendelkeznek.
  • UUUU #99
    Fura egy stílusod van, még ha sokmindenben igazad van, amit a másik nem akar belátni, máshogy is ellehetne ezt intézni.
    Bár ahogy igy nézem, a kinek a nagyobb játék zajlik itt, és most már csak arra megy ki a játék, hogy kié lesz az utolsó szó.
    Én a helyedben ráhagynám, úgy sem tudod meggyőzni, meg ha nincs is igaza például ebben az 1 Frame/s vitában sem.
  • dez #98
    Ha valami nem rendeltetésszerűen (játék esetén játszhatóan, rendesen irányíthatóan) működik, akkor szerintem az hibásan működik...
  • [Jakuza] #97
    Te genius, az nem inkompatibilitas, hanem lassu programfutas.
    Ez egy hibamentes futas, csak a gep teljesitmenye nem megfelelo.


    "Dez:
    Inkompatibilitas definicioja jatekoknal
    amikor fut, de csak pl. 1 fps-sel, vagy össze-vissza akadozva, irányíthatatlanul ;PPP"
  • dez #96
    Igen, ez az inkompatibilitás esetének tekinthető. A full kompatibilitás meg az, amikor tökéletesen jól fut.