Specker Balázs

Nem lesz router a PS3-ban

A Sony a Playstation 3-at eredetileg úgy tervezte, hogy az routerként is működhessen majd az otthonokban. Most azonban nagyon úgy tűnik, ezt a szolgáltatást a gyártónak ki kell vennie multifunkciós konzoljából.


Ken Kutaragi a Sony Computer Entertainment elnöke elmondta, hogy a döntést a költségek lefaragása érdekében hozták meg. Kutaragi egy korábbi Nikkei Electronicsnak adott interjújában arról számolt be, hogy három egy gigabites ethernet port lesz majd a következő generációs játékgépen. Habár a cég arra kényszerül, hogy a túl magas előállítási költségek miatt szakítson a beépített router koncepciójával, bízik abban, hogy ez nem lesz majd negatív hatással az eladási mutatókra, mivel véleményük szerint egyre többen rendelkeznek ilyen eszközzel - olvasható az MCPW oldalán. A vetélytárs Microsoft minden bizonnyal nem sajnálja annyira változtatásokat.

Az idei Electronic Entertainment Expon még azt híresztelte a gyártó, hogy a gép szélessávú routerként vagy akár hubként is használható lesz majd. Phil Harrsion, a Sony Computer Entertainment alelnöke akkor így nyilatkozott a GamesIndustry.biznek: "több lesz annál, mint egy egyszerű terminál a hálózatban, hubként is képes lesz viselkedni". Kuataragi korábban vázolta azon elképzelését, mely szerint a PS3 képes lesz majd a digitális videojeleket is feljavítani, mely funkció több mint valószínű, hogy a gigabites porton keresztül történt volna. Azaz, ha a nagy sávszélességű csatlakozás lemarad, akkor más funkciók is kárukat láthatják.

A PS3 igencsak nagy szerepet kap a Sonynál, ám az elemzők állítása, miszerint ez egy igencsak költséges eszköz lesz, egyre inkább beigazolódni látszik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #35
    Ha nem hozza azt, amit a killzone demó ígér, akkor nem lesznek olyan nyereségesek mint tervezték az biztos...

    HDD meg kell, ha külső, akkor külső. Kár, hogy nem fog tudni mindent, mert igy meg kell tartanom a pc-met is :(((
  • Dzson #34
    Egy memcsikártya fele annyiba kerül mint egy eredeti játék... Az extra kontoller is egyszeri kiadás. De mivel neked a legnagyobb gondod az volt, hogy nem lehetett csippeltetni, igy gondolom fel sem merül benned az ilyesmi, inkább hogy egy memcsikártya áráért mennyi Princo lemezt tudnál venni. :))))
  • Dzson #33
    Xboxhoz meg vehettél dvd kit-et ha filmet akartál rajta nézni. Microsoft szokás... Ja és fizess az online dologért is nekik fix összeget - a sony meg ingyen adja a netet a ps2 alá.
  • Dzson #32
    Az xfos esetében is spóroltak, a megjelenés előtt pár héttel derült ki, hogy a proci sebessége csak 7xx mhz lesz, a beharangozott 8xx vagy mennyivel ellentétben, meg nem 128 mega ram lesz benne csak 64 (rég volt nem emléxem pontosan de valami hasonló adatok voltak).

    A microfos nem akar várni, a marketingesei eldöntötték, hogy azért maradtak alul a ps2-vel szemben, mert az előbb jött ki, igy most ők jönnek ki előbb (és buknak is hatalmasat megint).
  • Lenny #31
    Hát igen, illene hoznia azt a grafikai minőséget, amit láthattunk pl. az ominózus killzone videóban. Szerintem nem fogja, legalábbis nem az elején, max majd a generáció "életének" második felében.
  • NEXUS6 #30
    Hát én is szoptam eleget a PS2-vel, memcsikártya, extra kontroller, stb stb
    Ráadásul vagy 2 évig tök nehezen volt csippelni, utána is nagyságrendekkel nehezebb mint a ps1-et.

    Ha csak egy kicsivel lesz jobb a ps3 mint monnyuk az x360 vagy egy PC, és nem hozza azt a szintet amit a prerenderelt demokban bemutatott, akkor én a részemről érzékeny búcsút veszek a sanyitól.
  • Lenny #29
    "vesz hozzá specko sony eszközt amin megin lehetne keresni" - Nahát, ez "nagyon jó" 5let, Sony szokás... Meg a winyót is vedd meg jópénzért.Én nem örülnék ennek, ugyanis szándékomban áll egy PS3-mat is újítani és az amúgy is drága gép mellett nem sok kedvem lesz elkölteni 10ezreket kiegészítőkre , hogy megfelelően használhassam azt amiért már fizettem egyszer egy kazal pénzt.
  • Lenny #28
    Látom nem bírtad ki, hogy megint megvillantsd a "műveltséged" , a la xfos... LOLka vagy...

    A Sony ezekszerint rájött, hogy túl drága gépet csinál, próbálnak csupaszítani. Nagy valószínűség szerint nem ez volt az utolsó... Szerintem.
  • Vers #27
    a sony helyébe csak a minimum portot raknám a gépbe, plusz egy 5-10GB/s-es fénykábel dugaszt, aztán ha a usernek kell több usb több ethernet stb , vesz hozzá specko sony eszközt amin megin lehetne keresni, és olcsobb lenne a ps3 gártása is ,vagy a hülyeségek helyett több ramot tesznek bele
  • NEXUS6 #26
    Szerintem nem bizti, hogy kevesebbet lehetne kaszálni rajta, sokkal inkább az van hogy totálisan mindent át kellene alakítani. Egy ilyen technoligiának a kifejlesztéséhez pedig a sony-nak nincs elég kapacitása.

    Az M$-en marhára látszik a kapkodás, és ők is ott spórolnak ahol csak tudnak. Ha várnának fél évet addigra a szabványok letisztázódnának, meg a meghajtó árak is leesnének annyira hogy lehet hogy a nagyobb kapacitású is beleférne és nem kellene 4-5 évig szopni vele. (Bár úgy tűnik az Xboxnak nincs ilyen hosszú generációs ciklus ideje)