PlayStation 3: kompatibilitás felsõfokon

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Berber
Külön ajánlanám a The Living sea, vagy a Coral reef adventure filmeket <#buck>

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

Berber
Látom megint küszködés van HD ügyben. Ezeket a filmrészleteketnézzétek meg! Utána mehettek ADSL csomagot váltani!<#zavart1>

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

Csakhogy ugye egy 2D-s filmnél eleve nincs tér... :)

Ja, közben rájöttem: a periférikus látás romlásával együtt a térlátás is romlik, mert ahhoz is felhasználja az agy a perifériáról származó képet.

Ez érdekes, mert a periférikus látás és a térlátás két különbözõ dolog. Szerintem felsorolás akart lenni, csak kicsit ügyetlenül.

Peripheral vision
Stereo vision
Térlátás

[Jakuza]
Off:

http://www.retina.hu/RPszakcikkek.html

"Az éjszakai látásromlást a periférikus látás ( térlátás ) fokozatos romlása követ."

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Nem a periférikus látásra gondolsz?

[Jakuza]
Egy valami azert fontos amit nem irtal le.
Megpedig a terlatas.
A kulso reszeket nem igazan latja a 45 fokos szogon kivul az ember.
Raadasul meg valami a cselekmeny allandoan a kep kozepen zajlik, nem veletlen, ha levagsz a film oldalaibol fel sem tunik.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Sanyix
ÓÓ igen, nézzük a színészek ragyáit, szõrszálait, az a igazi fíling óó jee :DDD

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Egyébként most, hogy mondod, tényleg teljesen értelmetlen, hogy látjuk-e, ami a képen van, vagy csak egy elmosódott pacát... Kit érdekelnek a részletek, azok csak zavarnak... Nehogy már olyan legyen a kép, mint egy fénykép, azaz túl valóságos. A homály az igazi feeling! <#hehe>

Na de te legszívesebben a büfébõl néznéd! :D
1m-es kép 3m-rõl, ez kb. megfelel a mozi (nem mini) hátsó sorának... Pont jó. ;)

Sanyix
Hát csak tudod a periférikus látás nem igazán részletes, úgyhogy azzal nézni egy filmet viszont nem jó :), amúgy nem mindíg hátra ülök, de a legtöbb hülye mozizós mindíg a hátsó helyeket szereti. Vajon miért?
Amúgy egy dolog az, hogy a meglévõ cuccot használom, és másik dolog, hogy azért veszek meg valamit, mert éppen az a menõ, lehet villogni a haveroknál :) én inkább a meglévõt használom, tehát a feketefehér tévés feltevésed nem nyert :)
És amúgy van egy kis külömbség a fekete fehér-szines, és a színes-HD között. A HD semekkora ugrás a színeshez képest :) Amúgy én meg nem nézek látványfilmeket, mert egy film nem tud elkápráztatni, akármekkora felbontású :)
És amúgy sem arról beszéltem, hogy mi túl nagy kép meg túl kicsi távolság, hanem hogy melyik kényelmes ;)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

De azért ne bánkódj nagyon! ;) Tirátok gondolva majdcsak lesz olyan is, amin zsebkendõnyi méretre lehet zsugorítani a képet. ;)

Mellesleg egy 2-3m-rõl nézett 1m körüli képhez még nem is kell periférikus látás. Ha ez túl nagy neked... Akkor lásd, amit a csõlátásról írtam. ;)

Na, hát nem eltaláltuk, hogy te még a moziban is leghátulra ülsz! :P
Meg úgy látom, az a csõlátás is ott van... :D
Tudod, van olyan, hogy periférikus látás.
Nos én is a mélyebb értelmû filmeket kedvelem. De azért néha nézek látványfilmet is.
Te ugye fenntartasz egy 30cm-es fekete-fehét tévét az elõbbieknek...

Az FF pont az a játék ahol legtöbb átvezetõ rendrelt nem? Még jó hogy HD-ben nem tudnak akárhány órát felpakolni.
Én meg azt rüheltem hogy PS2-n meg nem játszhatsz amíg enm veszel egy memóriakártyát. DE teljesen igazad van nem kell hogy egy konzol alapból ellássa azt a feladatot amire tervezték inkább tudjon DVDt lejátszani. Errõl ennyit.
Sanyix
Tényleg? Húha, nem is tûnt volna fel, hogy egyre olcsóbbak a nagyobb képernyõs tévék ha nem mondod! :DDD

Sanyix
Mit kell nézni ezen?

Sanyix
Nem jártál még moziban látom :) ha nem a terem hátuljában ülsz simán nem látni egyszerre az egész képet, de ne zavarjon, neked jó az a kis rész is :) vagy talán van + két szemed? Nemtom milyen élményt hoz az otthonokba, nekem nem volt nagyobb élmény moziban :) a film nagy felbontástól meg nagy képmérettõl nem lesz jobb, ugyanolyan marad :). Vannak látványfilmek amik nem szólnak semmirõl, ajánlom neked azokat, azoknál csak az számít hogy néz ki, és nincs köztük olyan se amit meg kell érteni, gondolkozni rajta :D

Na persze nem arról van szó, hogy tévét is ekkora képen kell nézni, de az tuti, hogy az elkövetkezõ években nem az 55cm-es képméret lesz az általános. :)

Ódivatú tévézésrõl beszélsz. :) A HD a mozi-élményt hozza el az otthonokba.
(Persze eddig is volt projektor, de a felbontás sem mindegy.)
Lehet, hogy pszichés alapon csõlátásod van, azért kell annyira forgolódnod a moziban? :)))

Nos, így néz ki egy Bly-ray lejátszóról (Samsung, de mindegy) egy jófajta HD-s projektorra nyomott kép:

El lehet viselni... :P

[Jakuza]
Mondom "nativ".

Tud, csak lesz 1-1 üres sáv két oldalon. Vagy nem lesz, de akkor alul-felül lóg ki egy kicsi a képbõl.

mohus
"Amúgy meg az idõ fogja eldönteni, hogy helyes lépés volt vagy sem. 500-600 dollár sokkal kevesebb, mint egy sima BD lejátszó, lehet, hogy csomóan pont ezért fognak PS3-at venni...
"

annó én a DVD lejátszás miatt (is) vettem ps2-t

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

[Jakuza]
Pont errol beszelek, hogy a legtobb LCD HDTV 16:9es es nativ 4:3at nem tud.

Sanyix
Jah és gondolom veszteségmentes tömörítésrõl sem hallottál :)

Mike
én azt szeretem egyébként ha a kép lehetõleg nbetölti a látomezõmet, és nincs doboz feeling

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
az igerlékenységben lehet vmi :D

Sanyix
LOL nagyon nem érted. Egy 3 perces 512*384 felbontású video nagyon kis tömörítéssel tudod mennyit foglal? hát kb 700 mbyte-ot! Tömörítés nélkül több giga lenne, és csak 3 perc! Ennyi.

Sanyix
55 centi neked zsebtévé? Jóóvan :) amúgy a legtöbb lakásba, kb ilyen távolságból szoktak nézni ekkora képernyõt. Mert az jó ha az egészet látod, és nem kell forgolódni :) Amúgy nem mondtam, meg hogy honnan mit nézzél, de azt megmondom, hogy menjél orvoshoz, mert kicsit ingerlékeny vagy :D

Super DANTE
A tömörítés minõségromlással jár, az ilyen nagyfelbontású textúrákat meg tömöríteni, ugyanis akkor már nem nevezhetõ nagyfelbontásúnak.

www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu

Mike
húzd le magad a wc-n, halálos bûnt követtél el! :)

Mike
<#eljen>

Mike
aki egy 55cnetis zsebtv-t 3 méterrõl néz, hát...
le is szoktad mérni?
van erre vmi képleted, ami megmondja mit honnan nézzél? 2 métert honnan nézel, 50 méterrõl? sose vegyél projectort

Mike
gondolom moziban is a leghátsó sorba ülsz, hogy meglegyen a TV feeling
menjen agyturkészhoz? szerintem meg közöd hozzá? ki a jó f**** vagy vagy te, hogy megmondod honnan nézzek és mit?

Mike
akkor talán nézd 4:3 arányban

Mike
nem mindenki ugyanolyan mint te. Nekem pl. blu-ray igenis tetszik

Mike
tipikus lamer
köcsögözik, de lövése nincs az egészrõl

Mike
akkor mi a pöcsnek neked ps3?

Sir Quno Jedi
Lecserélem 40"-esre, azt sem fogom messzebrõl nézni, mert így kényelmes monitor-táv.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Na én meg 63 centis LCD-t bámulok fél méteren belülrõl most is! És?!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ha összekevernéd, nem az interlace sorvillogásról beszélek.

Fõleg este, az egész lakást bevillogja, mint egy stroboszkóp. :P

Engem 10m-rõl is zavar... És igazából mindenkit, aki már elszokott tõle.

Sanyix
Hát ez messze nem így van...

50hz meg csak 1-2 méteren belül zavaró. Amúgy nemtom hány hz-rõl van szó, de nem is érdekel.

Ha 50Hz-es, az is taszítja az embert a villogásával. :D

Akkor sokkal kisebb képet látsz, mintha beülnél mondjuk egy moziba. Nem tudom, mi értelme egy bélyeget nézegetni.

Egyébként számold bele, hogy függõlegesen kb. akkora egy 83cm-es 16:9-es, mint egy 4:3-as 66cm-es. Továbbá, nagyfelbontású, éles képet jobb érzés adott távolságból nézni, mint kisfelbontásút.
Nekem kicsinek tûnik a 2-3m-rõl nézett 66cm-es TV-m, és bõven el tudnék viselni élesebb képet.

Oldal 1 / 3Következő →