Gyurkity Péter

iPod-riválison dolgozik a Microsoft

Hírügynökségi értesülések szerint a szoftvercég saját zenelejátszón és letöltő szolgáltatáson dolgozik, amit többen stratégiai váltásként értékelnek. Az esélyekről már megoszlanak a vélemények.

A Reuters a napokban arról számolt be, hogy egyes, névtelenségbe burkolózó források a Microsoft ilyen irányú terveiről árultak el fontos információkat. A hír szerint a cég saját hordozható zenelejátszón és fizetős letöltő szolgáltatáson dolgozik, amivel egyértelműen az Apple jelenlegi pozícióját szeretné kikezdeni. A vélemények általában pozitívak, ám a rivális előnye behozhatatlannak bizonyulhat.

Mindössze egy nappal azután, hogy Bill Gates bejelentette tevékenységének és feladatkörének fokozatos szűkítését, egy lehetséges stratégiai váltásról számoltak be a névtelen források. Állításuk szerint a Microsoft már be is mutatta megoldását, amely meglepően jónak bizonyult, ám hivatalos információt egyelőre nem adnak ki. A fejlesztésért az a Robbie Bach a felelős, aki korábban az Xbox részleg élén állt, és a decemberi átszervezés óta a szórakoztatói üzletág első embereként tevékenykedik. Az új szolgáltatás keretében előfizetéses, illetve közvetlen, a számok letöltését számlázó csomagot is kínálnak majd. Az egyik forrás úgy nyilatkozott, hogy a megoldás továbblépésként értékelhető az iPod/iTunes pároshoz képest, ám ennél többet egyelőre nem árultak el.

A szoftvercég már korábban megpendítette a saját lejátszó piacra dobásának gondolatát. Néhány héttel később maga Bill Gates jelentette ki, hogy az iPod egyeduralmának megtörése a cél, amivel valószínűleg korábbi hibáját igyekezett helyrehozni, korábban ugyanis úgy gondolta, hogy a vásárlók nem köteleznék el magukat egyetlen megoldás mellett. Azóta már útjára indították az MTV-vel közösen kidolgozott projektet, amely az Urge nevet kapta, és szintén egy új zenebolt megjelenését jelentette. A cég ekkor még csak partnerként jelent meg, de a jelek szerint most már jóval többet akarnak ennél.

Az egyelőre nem világos, hogy a szolgáltatás és a hozzá kapcsolódó zenelejátszó mikor jelenne meg. Sem a Microsoft, sem az Apple nem volt hajlandó reagálni a hírre, így egyelőre a sötétben tapogatózunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #82
    nem tom, én pl. futáskor használom szívesen és olyankor viszont fél-3/4-et egyben futok. vinyós így nekem nem jöhet szóba, ráadásul ezt bármikor behajítom a táskába nem kell félnem, hogy bmi baja is lenne:(
  • Mice #81
    ""nekem csak zenéljen és ne csináljon egyebet:)"
    vs
    "tudásában mondanom se kell vetexik a kenyérpirítóval.."

    Döntsük már el, hogy mit akarunk."

    eldöntöttem, zenéljen és ne egyebet, de azért könyörgöm egy pár soros lcd kijelzőt azért oda lehetne nyomni, hogy azért lássa az ember, hogy hol jár a számok között vagy ne adj isten EQ... ez nem egy nagy was ist das..., de a shuffle még ezekkel sem rendelkezik...
  • BiroAndras #80
    "A te ajánlatod szerint 30.000 + egy lejátszó mondjuk 30.000 forintért = 60.000,-Ft. Ez így jó annak, akinek elég 2 gigányi zene - nálam csak a két kedvenc zenekarom többet foglal, úgyhogy ennél több kell. 2 és 20 giga között szinte nincs lejátszó, úgyhogy részemről a 20 gigás iPod volt a legjobb választás (nem ma volt)."

    Viszont ebben a 30K-ban 80 giga van. Ha elég 20 giga, akkor sokkal olcsóbb. A keret maga kb. 5 ezer pénz, a többi a vinyó.
  • cue #79
    A közérzetemnek igen jót tesz, ha esztétikus tárgyak vesznek körül.
    (tudod, mint a nagyinál a randa nippek - neki az kell, nekem ez)
  • Sanyix #78
    De miért érdekelne egy lejátszó hogy szép legyen? Nem a dolga, és jobb se lesz tőle semmi.
  • cue #77
    Ki kell forgatni a szavaidat, hiszen te sem teszel mást.

    Szerinted egy asztalnál ülve a "normális" ember hova pakolja a lejátszót?

    Neked csak a tudás számít, nekem az, hogy kényelmesen kiszolgáljon és közben illeszkedjen a környezetembe is (érdekes, hogy a desing témában neked csak az jut az eszedbe, hogy más előtt lehet vele villogni - magaddal szemben nincsenek igényeid?) - szerinted én ettől nem vagyok normális... hát, ha ettől jobban alszol, akkor legyen igazad.
  • cue #76
    Mérlegelés kérdése.
    A te ajánlatod szerint 30.000 + egy lejátszó mondjuk 30.000 forintért = 60.000,-Ft. Ez így jó annak, akinek elég 2 gigányi zene - nálam csak a két kedvenc zenekarom többet foglal, úgyhogy ennél több kell. 2 és 20 giga között szinte nincs lejátszó, úgyhogy részemről a 20 gigás iPod volt a legjobb választás (nem ma volt).
  • Sanyix #75
    Én a lejátszókra értettem, de ezt le is írtam párszor, szóval nincs értelme kiforgatni a szavaimat :)
    Ha állandóan szól miért kell fogdosni, látni? Mintha azt említetted volna, hogy vakon is tudod kezelni. Tehát mégsem? :D Én is sokat hallgatok zenét, de nemkell állandóan fogdosnom a lejátszót, sőt nézni se. Merthogy a kiválasztott albumot lejátsza egészben, és ha vége ugrik a következőre, számokat léptetni meg ránézés nélkül is tudom, csak hangerőállításkor, más album kiválasztásakor, kikapcsoláskor kell nyomkodni.
    De te biztos szereted a nyakadban lóbálni az ipodod, mert az menő, és mutatja, hogy húde sok pénzed van, és emiatt az embereknek is biztos nagyon jók az első benyomásaik rólad :DD
    Amúgy ha nem tűnt volna fel, az ócsóság nem függ a designtől, vehetsz olyan lejátszót ami sokkal többet tud mint a tiéd, de ronda. Vehetsz szépet ami sz@rt se tud, és vehetsz sok pénzért ami mindkettőben jó. De normális embernek ilyen elektronikai cuccoknál a tudás számít, és leszarja hogy néz ki, mert nem egy ilyesmi eszköz kinézetére gerjed, hanem inkább egy jó nőre :D és ha körülnézel egy buszon, vagy villamoson, egy csomó embernek ott van a fülébe a füles, de a lejátszót nem látni. Látod mennyi hülye van aki nem mutogatja a lejátszóját? És nem is költ többtízezerrel többet rá csak mert dizájnos? :D

    Ajánlom figyelmedbe Yv@n mechanikus kávédarálóját, gravírozott almácskával az oldalán, az is tök dizájnos biztos :)
  • BiroAndras #74
    "Ez szép, de nekem már a zsebemben van egy lejátszó, ami tudja ugyan ezeket a feltételeket."

    80GB? 30MBps? És mindez 30K forintért?

    Persze, ha már van lejátszód, akkor oké, de most arról van szó, hogy érdemes-e ilyen drágát venni. Azt írtad, hogy többek közt azért azt vetted, mert hogy tudsz rajta adatot cipelni. Erre mondtam, hogy arra van hatékonyabb megoldás is.
  • cue #73
    A nap harmadában sokat látom/fogdosom, tekintve hogy munka közben szinte állandóan szól.

    Én nyilván nem vagyok normális ember, ellentétben veled. Neked nyilván megfelel a lisztes zsákból készült tunika és a kókuszhéjból nyesett papucs is, hiszen ócsó és nem számít a design.