82
-
Mice #82 nem tom, én pl. futáskor használom szívesen és olyankor viszont fél-3/4-et egyben futok. vinyós így nekem nem jöhet szóba, ráadásul ezt bármikor behajítom a táskába nem kell félnem, hogy bmi baja is lenne:( -
Mice #81 ""nekem csak zenéljen és ne csináljon egyebet:)"
vs
"tudásában mondanom se kell vetexik a kenyérpirítóval.."
Döntsük már el, hogy mit akarunk."
eldöntöttem, zenéljen és ne egyebet, de azért könyörgöm egy pár soros lcd kijelzőt azért oda lehetne nyomni, hogy azért lássa az ember, hogy hol jár a számok között vagy ne adj isten EQ... ez nem egy nagy was ist das..., de a shuffle még ezekkel sem rendelkezik... -
BiroAndras #80 "A te ajánlatod szerint 30.000 + egy lejátszó mondjuk 30.000 forintért = 60.000,-Ft. Ez így jó annak, akinek elég 2 gigányi zene - nálam csak a két kedvenc zenekarom többet foglal, úgyhogy ennél több kell. 2 és 20 giga között szinte nincs lejátszó, úgyhogy részemről a 20 gigás iPod volt a legjobb választás (nem ma volt)."
Viszont ebben a 30K-ban 80 giga van. Ha elég 20 giga, akkor sokkal olcsóbb. A keret maga kb. 5 ezer pénz, a többi a vinyó. -
cue #79 A közérzetemnek igen jót tesz, ha esztétikus tárgyak vesznek körül.
(tudod, mint a nagyinál a randa nippek - neki az kell, nekem ez) -
#78 De miért érdekelne egy lejátszó hogy szép legyen? Nem a dolga, és jobb se lesz tőle semmi. -
cue #77 Ki kell forgatni a szavaidat, hiszen te sem teszel mást.
Szerinted egy asztalnál ülve a "normális" ember hova pakolja a lejátszót?
Neked csak a tudás számít, nekem az, hogy kényelmesen kiszolgáljon és közben illeszkedjen a környezetembe is (érdekes, hogy a desing témában neked csak az jut az eszedbe, hogy más előtt lehet vele villogni - magaddal szemben nincsenek igényeid?) - szerinted én ettől nem vagyok normális... hát, ha ettől jobban alszol, akkor legyen igazad. -
cue #76 Mérlegelés kérdése.
A te ajánlatod szerint 30.000 + egy lejátszó mondjuk 30.000 forintért = 60.000,-Ft. Ez így jó annak, akinek elég 2 gigányi zene - nálam csak a két kedvenc zenekarom többet foglal, úgyhogy ennél több kell. 2 és 20 giga között szinte nincs lejátszó, úgyhogy részemről a 20 gigás iPod volt a legjobb választás (nem ma volt). -
#75 Én a lejátszókra értettem, de ezt le is írtam párszor, szóval nincs értelme kiforgatni a szavaimat :)
Ha állandóan szól miért kell fogdosni, látni? Mintha azt említetted volna, hogy vakon is tudod kezelni. Tehát mégsem? :D Én is sokat hallgatok zenét, de nemkell állandóan fogdosnom a lejátszót, sőt nézni se. Merthogy a kiválasztott albumot lejátsza egészben, és ha vége ugrik a következőre, számokat léptetni meg ránézés nélkül is tudom, csak hangerőállításkor, más album kiválasztásakor, kikapcsoláskor kell nyomkodni.
De te biztos szereted a nyakadban lóbálni az ipodod, mert az menő, és mutatja, hogy húde sok pénzed van, és emiatt az embereknek is biztos nagyon jók az első benyomásaik rólad :DD
Amúgy ha nem tűnt volna fel, az ócsóság nem függ a designtől, vehetsz olyan lejátszót ami sokkal többet tud mint a tiéd, de ronda. Vehetsz szépet ami sz@rt se tud, és vehetsz sok pénzért ami mindkettőben jó. De normális embernek ilyen elektronikai cuccoknál a tudás számít, és leszarja hogy néz ki, mert nem egy ilyesmi eszköz kinézetére gerjed, hanem inkább egy jó nőre :D és ha körülnézel egy buszon, vagy villamoson, egy csomó embernek ott van a fülébe a füles, de a lejátszót nem látni. Látod mennyi hülye van aki nem mutogatja a lejátszóját? És nem is költ többtízezerrel többet rá csak mert dizájnos? :D
Ajánlom figyelmedbe Yv@n mechanikus kávédarálóját, gravírozott almácskával az oldalán, az is tök dizájnos biztos :) -
BiroAndras #74 "Ez szép, de nekem már a zsebemben van egy lejátszó, ami tudja ugyan ezeket a feltételeket."
80GB? 30MBps? És mindez 30K forintért?
Persze, ha már van lejátszód, akkor oké, de most arról van szó, hogy érdemes-e ilyen drágát venni. Azt írtad, hogy többek közt azért azt vetted, mert hogy tudsz rajta adatot cipelni. Erre mondtam, hogy arra van hatékonyabb megoldás is. -
cue #73 A nap harmadában sokat látom/fogdosom, tekintve hogy munka közben szinte állandóan szól.
Én nyilván nem vagyok normális ember, ellentétben veled. Neked nyilván megfelel a lisztes zsákból készült tunika és a kókuszhéjból nyesett papucs is, hiszen ócsó és nem számít a design. -
cue #72 Ez szép, de nekem már a zsebemben van egy lejátszó, ami tudja ugyan ezeket a feltételeket. -
#71 Lehet hogy csak lewarezolja, mert azt is lehet muhahaha :D -
#70 Ezzel rábasztál te észlény :D ezen a fórumon, jópáran megmondhatják, hogy mennyire útálom az ms-t, és soxor fikázom a termékeit. A ps2-t meg mondd már el hol fikáztam? Ha fikáztam akkor is annyira, amennyire a többit. De azért kiváncsi lennék hol van ez az "ahol csak teheted fikázod a PS2-t"?
És még mindíg befoghatod, mert te bármit amin meglátod a sony feliratot meg akarod venni, a többi szted mind szar. -
#69 "Nekem nagyon nem mindegy, hogy milyen a kinézete vagy a tapintása annak az eszköznek, amit napi szinten használok (és szánalmasnak találom azt, akinek erre nincs igénye...) - de hát különbözünk ebben is."
Miért te a ipodot fogdosod egész nap?
Amúgy ipodon mi a design? Egy fehér vagy fekete téglatest, ami bazinagy. Na a téglatest aztán kemény dizájn, és úgylátszik egyeseknek bejön ennek a fogdosása is. Téglagyárban is lehet ilyen szuper dizájnú eszközöket kapni. Amúgy normális embert tényleg nem érdekli egy ilyen cuccnál a design, főleg itt magyarországon, mert ugye itt a normális mp3 lejátszó az elterjedt, ami olyan kicsi, hogy azon aztán full mindegy milyen design van. Na meg általában az emberke nem a lejátszóját fogdossa, és gyönyörködik benne egész nap. Én is olyan helyen hordom a lejátszómat ahol nem látni, pedig "dizájnos", és ezzel a legtöbb ember így van ebben az országban. -
#68 Remélem akkor feltűnt, hogy mellényomtam, és az egyel lejjebb lévőre válaszoltam :) -
BiroAndras #67 "Nekem kicsit kényelmesebb 8-10 gigányi adatot (nem beszélve az olvasási sebességről) az iPodon szállítani, mintsem kiírjam DVDre"
80GB mobil vinyó + mini USB 2.0 RACK. 30K forint.
Akár zsebben elfér, USB-n kapja a tápot is, és eléri a 30MBps átviteli sebességet. -
#66 Köszönöm, hogy olvasod a cikkjeimet, mert ezexerint veszed az 576 konzolt, így biztosítva az én fizetésemet is. :)))))) -
#65 Te beszélsz nyitott szemről amikor ahol csak teheted fikázod a PS2-t, lol. Ha lenne microsoft zenelejátszó rohannál megvenni, csak mert microsoft. :) -
cue #64 "nekem csak zenéljen és ne csináljon egyebet:)"
vs
"tudásában mondanom se kell vetexik a kenyérpirítóval.."
Döntsük már el, hogy mit akarunk.
"szóval nem tom te mivel keresed a kenyered, de ha ez neked olcsó?...háát, jó neked!"
Tudod az olcsóság relatív dolog. Mi kerül egy négykerekű vasdarabban két millióba vagy éppen 15 millióba? Nincs nagy különbség köztük, az egyiken négy karika van, a másikon egy S betűre emlékeztető logó. -
cue #63 "FW meghajtó? Minek? Normális ember normál vinyót használ, meg dvd-t és cd-t a gépéhez."
Nekem kicsit kényelmesebb 8-10 gigányi adatot (nem beszélve az olvasási sebességről) az iPodon szállítani, mintsem kiírjam DVDre - de hát különbözőek vagyunk ugye.
"Mit kell támogatni a gyártónak?"
Mondjuk folyamatosan optimalizálják az akku használatát - észrevehetően működik a dolog. Két éve nem csökkent a kapacitása, pedig a legendák szerint már meg kellett volna halnia...
"Hang minőség, hát van akinek a sokol rádió is tökéletes, amúgy az ilyen lejátszóknál inkább a fülhallgatótól függ a minőség."
Ennél azért több tényezős a dolog - kell hozzá egy jó lejátszó, jó füles, jó minőségű zene, sőt, a hallgatott zenei stílus is nagyban meghatározza azt a bizonyos minőséget.
"Design? Hát egy akkora bazinagy lejátszónál lehet hogy számít (mert sztem túl nagy egy ipod), de egy kisebb lejátszón is megvan a dizájn. Amúgy nemtom, én nemnagyon szeretem mutogatni a lejátszómat, mert szerintem szánalmas aki ilyenekkel menőzik,"
Nekem nagyon nem mindegy, hogy milyen a kinézete vagy a tapintása annak az eszköznek, amit napi szinten használok (és szánalmasnak találom azt, akinek erre nincs igénye...) - de hát különbözünk ebben is. -
Mice #62 nem tom, én 2éve nyáron voltam hiv. forgalmazónál amikor leültem egy g4 mellé, de őszintén: sokkal többet vártam mint amennyi a hype volt körülötte. annyi pénzből amibe került lazán kijött volna pcből még egy alienware-es gép is az összes ergómókus perifériájával együtt. se a vastól, se az ostől nem dobtam hátast. az én szememben az apple mindig is a designos státuszszimbólumos cuccok gyártója marad. designos, csak drága és haszontalan pénzkidobások, de tudom: AZ ÉRZÉS!! najó megyek megszorongatok kint 3 almacsutkát a kukából... -
Mice #61 ennyi gombbal erre nem lennék büszke:)) -
Mice #60 "Meg a telefonszámokat, tennivalókat, feljegyzéseket " :) na igen:) nekem itt jön be vhol a fényképezőgépen play effektus:P
nekem csak zenéljen és ne csináljon egyebet:)
ár: olcsó???
hagyományos flashesből már 19k-ért hozzámvágnak egy vadiúj 1gigásat, ha pedig mégse flashes az mmc-vel bővíthetőek is uezen árkategben vannak +/- 5k
ipodból ha csak az amcsi árakat nézem a bumszli nagy távirányító méretű 3.3colos shuffle van uebben a kategóriában. tudásában mondanom se kell vetexik a kenyérpirítóval..
az ipod nanot már 30k-ért adják, de nem elég, hogy 9x4centis méretben, de még az elemek is...: Unlike the Mini, the nano's screen is usually hard to see unless the backlight is on, which results in a rapid loss of battery life...(wikipedia)
no meg: 30k-ért 2 giga...
a hagyományos ipod pedig 300-400usd
azt meg, hogy egy mp3lejátszó 60-80k pénz enyhén szólva nem nevezném olcsónak :))
lehet mondani azt, hogy vannak 100k fölött is mp3playerek, nade ennyibe már egy highend vidkari kerül...
és akkor még fogam sincs, hogy az usd-s árakhoz képest drágul e bármit is a kis hazánkba való lejutása miatt az eszköz, vagy a hazai viszonteladók miatt...
szóval nem tom te mivel keresed a kenyered, de ha ez neked olcsó?...háát, jó neked! -
Mice #59 könyörgöm ez már k$rvarégi sztori! mit kell minden apple/mac hírnél idenyomni mint ha mindenki ma született ősember lenne? ha eddig nem nézett utána ezek után sem fogja érdekelni -
Mice #58 "Én úgy szoktam szinkronizálni, hogy benyomom az usb-be, és total commanderrel, átmásolgatom rá amit kell (de mással is csinálhatnám, de szeretem a total commandert :D ) igaz, csak 2,5 mega/sec sebességgel megy a feltöltés, de nem vészes."
magyarul: zenefeltöltés, de nem ez volt a kérdés amire kérdeztem..., hanem, hogy mi az, hogy "nagyon jó szinkronizációs képesség"
szerintem ha egy flasht 20k OS felismer és azzal másolsz rá amivel csak akarsz-ergó-> fullkényelem, akkor mi az hogy nagyon jó....
"FW meghajtó? Minek? Normális ember normál vinyót használ, meg dvd-t és cd-t a gépéhez."
nem én hoztam fel a témát, minek tőlem kérded? btw tudtammal egész korrekt az átviteli tempója, de magam amúgy nem használtam. no nem mintha amúgy 2.0-ás usbvel hosszú idő lenne megtölteni 500 megát...
"Mit kell támogatni a gyártónak? Ja hogy állandóan tönkremegy, meg frissítgetni kell? Használj akkor normális lejátszót, azoknál nem kell ilyen." ismétlem magam, miért nehéz megnézni, hogy kinek a postjára válaszolsz? csak közlöm: én nem cue vagyok, engem rohadtul nem érdekelt a support sose. egy 10k-s eszköztől én azt várom el, hogy működjön mint dzsunka a vizen. mellesleg én még igazi customer support élményben egy genya cégtől sem részesültem...vagy csesznek bármit is támogatni, vagy ha garim is van bmire tetülassúsággal cserélnek le mindent...
Senn-be is van bogyós aminek nagyon kellemes a hangja állítólag...bár nekem mind1 milyen bogyósat nyomok a fülemben nulla hangerőn is mindtől fáj a fülem. én vmiért csak a laposat tom elviselni.
design-nekem elég ha ergómókusak a gombok. nem nyomódnak/ragadnak be, könyen veszem elő/rakom zsebre/akasztom övre. ha ezek teljesülnek nem mindegy hogy hogy néz ki?
Ár per érték aránya meg nem jó, egyáltalán nem.
hát ja. lehet, hogy a 3giga limites ADSL forgalomkorláton túli díjszabásához képest szépen hangzik (több giga/forint), de hova ez a gigahajszolás amikor 100megába bőven beleférnek az albumok akkor minőségben amit még a whitefülüek is alig találnak zavarónak... -
Mice #57 lehet, hogy csak azt teszik (amúgy ha az x terén nem is, sok téren azért igencsak alkottak), de még ha maradunk is annál, hogy csak lopnak/másolnak, azért azt el kell ismerni azt igenis profin csinálják/ták:) -
#56 Gamekapocs, 2006.06.17. Japán eladási statisztikák, melyek a tíz legvásároltabb konzol nevét vonultatják fel.
1. Nintendo DS Lite: 132,027
2. PlayStation Portable: 21,656
3. PlayStation 2: 18,981
4. GameBoy Advance SP: 4,116
5. Game Boy Micro: 1,654
6. Nintendo DS Phat: 1,371
7. Xbox 360: 1,100
8. Gamecube: 961
9. GameBoy Advance: 30
10. Xbox: 20
Hááát ... talán a zenecuccuk jobban "betör" :D
iPOD amugy szép és jo, de ha nem a saját szutyok szoftverével nyomod fel rá a zenéket, akkor az id3 tagekkel gond van. Legalábbis kollegám nanojával van baj ... én sosem vennék, mert az ár/érték aránya rossz. -
#55 Ez kb olyan lesz, mint amikor az xbox-szal akartak a playstation 2-nek konkurenciát csinálni. Az eredménnyel szerintem mindenki tisztában van -
#54 gecik -
lyzu #53 hát az iPod-ot soha se fogja behozni senki..
lehet kicsit elfogult vagyok, de számomra az apple termékek első helyen állnak...
a design, a megbízhatóság, a szolgáltatások, szoval minden megvan, ami kell és nem csak az iPodokban, hanem az apple gépekben is
-
deadeb #52 Dzson: izzadság szagú vicces hozzászólásaid, hihetetlen unalmasak, kb. mint a cikkjeid. Azt hittem az integető smile-t azért raktad be, mert végre teljesíted a kötelezetségeid az emberiség felé, és főbe lövöd magad. De sajna nem. -
#51 Nemtudom, nemnagyon ismerek "igzes"-t, de lehetséges hogy ők IS, meg a többi nyitott szemű ember ;). -
#50 Ja, az igzes csűrhe. :) -
#49 Ha lesz is zenelejáccója a mikforosnak, az csak a Vistával fog kommunikálni. Ez olyan dolog, mint a vistaonli DX10 + az erre épülő játékok, amikbe be van állítva a DX10 változó 1-es értékre, amúgy elmennének DX8 alatt is simán. -
#48 Nem csak én ;) -
#47 Persze, ha te mondod. -
kvp #46 Az apple - microsoft kuzelem erdekes lenne, de mar evek ota nem ok ujitanak. Az apple eleg keson hozta ki az elso flash alapu lejatszojat, az ipod shuffle-t. Tudasa csak a lejatszasra korlatozodott. Ezzel szemben jopar _evvel_ korabban jelent meg az msi elso flash alapu mp3 lejatszoja, melynek tudasa: mp3, wav lejatszas, fm radio, diktafon (bepitett mikrofonnal is), section repeat, linein/lineout, mukodes aaa elemrol, usb-rol, toltheto aksirol, lcd kijelzo filekezlovel (+cserelheto bootlogo, playlist feltoltes geprol is), termeszetesen teljes erteku flash drive es ajandek nyakba akaszthato fulhallgatos panttal adtak... (meretre es szinre megegyezett a feher shuffle-el) Az ara pedig toredeke volt az apple evekkel kesobb bejelentett termekenek. Az ar/ertek arany azota csak javult az azsiai gyartok javara. -
cue #45 Köszönöm, de ezt nem találom elég szórakoztatónak - ellenben kezded kapizsgálni, hogy miről van szó! :)
Ismerősnek volt egy tonnányi fém-műanyag cucca, na azt megvettem majd egy millióért, pedig csak opel logó van rajta, az is műanyagból. Így megy ez... -
Yv@n #44 Van neked eladó mechanikus kávébab darálóm 40 rongyért. Tekerheted, szórakoztat is. Magaddal viheted bárhova, elég jó vétel. Ha akarod gravíroztatok bele kis almácskát, hogy trendibb legyen. -
cue #43 Igen, a "birkák" miatt működik a gazdaság - és vele együtt a világ is.
A birka évente cseréli a videókártyáját, ezért új játékokkal tud játszani.
A birka megveszi az olcsónak mondott zöldséget - pedig termelhetné is, szinte ingye.
Ez egy hülye hozzáállás, nem vezet sehova sem...