Gyurkity Péter

Microsoft: cél az első hely

A nagyobb befektetők az átlátható, tiszta terveket hiányolták a szoftvercég részéről - Steve Ballmer ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, és arról beszélt, hogy megkettőzik a fejlesztésre fordított összegeket és a web vezetőjévé válnak.

A kijelentéseiről és egyedülálló produkcióiról ismert vezérigazgató az MSN részleg stratégiáját felvázoló találkozón beszélt a cég terveiről. Ebben többek között megemlítette, hogy a következő pénzügyi évben megkétszerezik a kutatásra és fejlesztésre fordított összegeket és a legfontosabb cél az új lehetőségek felmérése, illetve kiaknázása lesz. Szerinte a vásárlói és piaci igényeket elegendő erőforrás híján mindössze két-három vállalat tudja majd kielégíteni, és ezek között szeretnék megkaparintani az első helyet.

Ballmer a találkozón a nagyobb befektetőket igyekezett meggyőzni arról, hogy előre elgondolt stratégia szerint járnak el, amit pedig az utóbbi időben kezdtek hiányolni a szoftvercégtől. Ezt elsősorban az internetes keresőkkel szembeni rivalizálásban észrevételezték, ahol a Google egyértelmű előnyre tett szert a Microsofttal szemben. Beszédében a vezérigazgató elmondta, hogy a jelenlegi 500 millióval szemben 1,1 milliárd dollárt fordítanak az MSN-nel kapcsolatos fejlesztésekre, a vállalat pedig összesen 6,2 milliárdot fordít a kutatásokra.

Az elsőrendű cél a szoftverek szolgáltatásként való megjelenítése. Ezzel függ össze a már útjára indított Windows Live és Office Live csomag, és nagy valószínűséggel ehhez kapcsolódik a Yahoo egy részének felvásárlása, amelyről a héten számoltunk be. "Jelenleg még az internet korai időszakát éljük. Úgy hiszem, csak két-három vállalat rendelkezik olyan erőforrásokkal, hogy lépést tarthat a vásárlói és hirdetői igényekkel" - jelentette ki Ballmer, hozzátéve, hogy továbbra is a web vezetői pozícióját szeretnék megkaparintani.

A stratégiába a számítógépes játékok is beleférnek: az erre a területre szakosodott Massive felvásárlásáról már a múlt héten felmerültek az első hírek, és a cáfolat után pár nappal be is jelentették az akvizíciót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bordapapa #31
    Mondjuk az open source prg-ben előjön egy hiba, azt lehet, h 1-2 napon, de min egy héten belül javítják...
    míg microfosnál asszem tudjuk, h milyen szinten törődnek vele...
    megvárják, míg összejön 200 megányi okosítás, és kiszórnak egy sp-t
    ehehe...
    amúgy nem vagyok begyöpösödött linuxbuzi, van vinfos is a masinán.
    játékra.
    amire még esetleg használható is...
    :-)
  • Bordapapa #30
    kbupdate és DjDano nem érdemlik meg a linuxot...
    kb. ennyi...
    :-)
  • risp #29
    Én is ezt akartam mondani, csak nem tudtam ilyen röviden és célratörően megfogalmazni :)
  • beyond #28
    Téged ezért fizetnek?
  • DjDano #27
    Nevetséges feltételezés azt hinni, hogy a Linux elterjedésének ez az egyetlen akadálya... Ez csak 1 ok a 100 közül... ha futnának a játékok linuxon, tömeges áttérés akkor se következne be, ezt ki merem jelenteni!!!

    Szerintem igencsak túl van démonizálva a MS... kész divatirányzattá nőtte ki magát a MS utálat. Legjobb példa erre Metamorfózis, aki azt hiszi, hogy a nyílt forráskódú szoftverek 100%-osan biztonságosak és hibamentesek, na persze a Windows-ra meg épp az ellenkezője igaz... (szerinte) Ezen csak nevetni lehet...
  • MetaMórfózis #26
    Kar hogy nem tunt fel, pedig nagyon kampanyol ms, mostnaba lattam tv-be is, "Mi látjuk ahogy a tervből nemtudom mi lesz" broaf. Abszolút eltudok képzelni egy ilyesmi megállapodást hogy havi 20ms hír... Annó a firefoxnál nem volt akkor afelhajtás, és nemvolt átlag 1,5naponta hír róla az sgn.n Szanalmas pcforum is ms-es, fake és flmaedús antifirefox híreket dob fel "Veszélyes lehet a firefox a felhasználók számára?" és ilyen címekkel, aztán kifejti hogy egy tökismeretlen kretén szerint ha ezt meg ezt csináljuk és így meg így fejlesztik, és a hold is abban a szögben áll akkor ezmeg ez történik.
  • rotator #25
    Az 1.1 millió dollár nem olyan nagy "növekedés" az 500 millióhoz képest. ;)
  • ttp145 #24
    A linux csak addig fog "háttérben" maradni amig nem megy el rajta a játékok többsége vagy a jók. És akkor bye-bye winfos
  • jzombi #23
    Érdekes, nekem nem tűnt fel, hogy ezek az oldalak MS irányába elfogultak lennének, max. kicsit több a Microsoft-os hír, főleg az utóbbi időkben. Ugyanígy volt anno a Firefox-os hírekkel - amikor az volt "felkapot" az folyt minden csapból.

    ""-Egyre többen használnak linuxot"

    Az egyre többen ez még mindig elenyésző a Win-hez képest.. 100-ból max 5-en! Tehát 20 MS-os hír után jöhet 1 Linuxos, csak hogy tartsuk az arányt :D"

    Na de azért elvileg ez egy szakmai fórum, és szakmai körökben/tudományos területen egész más az arány.
  • MetaMórfózis #22
    Holott nyilvánvalóan nem ért hozzá, esti családi program a mónika, tamás, blaázs és erikasó, aztán kis sgnszanalmaskodas aztan jocak:D


    #2 en biztos vagyok benne, anno kiis fejtettem valamelyik NAPI MS hirnél, de aztan nem neztem hogy moderaltak-e, de a hwsw is undoritoan msbuzi...