SG.hu

Elindult a "Legalizáljon - OpenOffice.org-gal" kampány

Néhány nappal a "Word Intellectual Property Day" után az OpenOffice.org Marketing projektje egy új kampányt jelentett be.

Egy új webhely készült – why.openoffice.org – amely elmagyarázza, hogyan menekülhetünk meg a Microsoft Office licencköltségei és a licencnek való megfelelés problémái elől. A webmestereket és bloggereket az egész világon arra kérik, hogy honlapjukon jelenítsék meg a kampány logóját, hogy ismertté váljon a kampány.

2006-ban a zárt fejlesztési modellben hívő szoftvercégek és ügynökségeik egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek, hogy szoftvereik illegális másolatait kiiktassák a piacról. Néhány napja a "World Intellectual Property Day" rendezvényen a BSA bejelentette, hogy rekordösszegű jutalmat ad bárkinek, aki illegális szoftvert felhasználó szervezetet jelent fel az Egyesült Királyságban. A Microsoft felvásárolt egy olyan céget, amely a számítógépre telepített programok észlelésére specializálódott. A szoftvercég bejelentette azt a szándékát is, hogy az internet felhasználásával illegális szoftverhasználatot leleplező programokat juttat el az MS-Office-t használó emberek számítógépeire.

Az OpenOffice.org 2 - alkotói szerint - egyszerű kiutat mutat a licenccsapdából. Mivel nyílt forrású licenc alatt jelenik meg, bárki bármilyen célra használhatja a szoftvert (kereskedelmi célra is). A felhasználók szabadon továbbadhatják a szoftver másolatát barátaiknak, családtagjaiknak, hallgatóiknak, alkalmazottaiknak, egyszóval bárkinek. A kutatások szerint az átállás költsége minimális – egy tizede az új Microsoft Office 2007-re való átállás költségének.

A nemzetközi kampány webhelye why.openoffice.org, a magyar változaté hu.openoffice.org/get_legal-hu.html.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GulaSoft #4
    Kémprogramot telepít az MS a gépekre? Ez kamu!
    Ezért amerikában felkötik őket a lámpavasra!
  • tudatlanka #3
    Én a gyerekeimnek már az OpenOffice-t mutattam meg az is van fenn a gépen.Nekem senki ne monja hogy nem használható.Inkább az oktatási módszereken kéne el gondolkodni miért csak egyfélét egyféleképp oktatnak aztán csodálkoznak hogy a gyerek csak és ugy hajlandó csinálni kiveszik a kreativitás belőlük.Ha az iskolában az ms-t akarják oktatni tegyék.....de akkor ne csodálkozzanak a sok warezolon.
  • rigidus #2
    "Néhány napja a "World Intellectual Property Day" rendezvényen a BSA bejelentette, hogy rekordösszegű jutalmat ad bárkinek, aki illegális szoftvert felhasználó szervezetet jelent fel az Egyesült Királyságban. A Microsoft felvásárolt egy olyan céget, amely a számítógépre telepített programok észlelésére specializálódott. A szoftvercég bejelentette azt a szándékát is, hogy az internet felhasználásával illegális szoftverhasználatot leleplező programokat juttat el az MS-Office-t használó emberek számítógépeire."

    En azt nem ertem, hogy egy ekkora ceg mint az M$, miert ilyen piti eszkozoket alkalmaz. Lehetne peldaul guatanamoi koncentracios taborral, vagy eletfogytiglannal is fenyegetozni, ma mar ez sokkal divatosabb naluk odahaza...
  • sly007 #1
    Az iskolákban MS Office-on tanitják a gyerekeket dolgozni. Ezzel a legszegényebb rétegük ki is van zárva, mivel otthon nem tudják gyakorolni (legalábbis legálisan) amit szeretnének. Sokan a szegények közül örülnek, hogy beszereztek egy P II-es gépet 14"-os monitorral.