Gyurkity Péter

Elmaradt a PlayStation 3 bemutatója

Bár a Sony következő generációs konzolját övező pletykák miatt nagy érdeklődés előzte meg a tajvani fővárosban induló kiállítást, a debütálás végül elmaradt, és a cég nem hajlandó pontos időpontot meghatározni.

Az elmúlt héten már beszámoltunk a PlayStation 3 megjelenéséről, illetve az első működő példányok bemutatójával kapcsolatos mendemondákról. Akkor ugyanis több internetes forrás is úgy vélte, a konzol prototípusa a Taipei Game Show 2006 nevű rendezvényen mutatkozik be a nagyközönség előtt, és ezúttal valóban működő példánnyal kedveskedik a Sony. A várva várt esemény sajnos elmaradt, és a cég részéről elhangzó nyilatkozatok sem bíztatóak - a Sony vagy hallgat, vagy valóban késlekedik a fejlesztéssel.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A DigiTimes most arról számolt be, hogy Tetsuhiko Yasuda, a Sony Computer Entertainment Asia ügyvezető igazgatója a kiállításon elhangzott nyilatkozatában érintette a megjelenést. Az igazgató a riportereknek adott válaszában kissé lehűtötte a kedélyeket, és mindössze arra tett ígéretet, hogy a PlayStation 3 még az idei évben megjelenik. Ennél pontosabb időpontot azonban nem volt hajlandó megadni, bár kifejezte a vállalat azon meggyőződését, hogy a következő generációs konzol példányszámban maga mögött hagyja majd elődjét. Annak ellenére bíznak ebben, hogy az ár némileg magasabb lesz a PS2-höz képest.

A Sony mindösszesen három mintadarabot mutatott be a még mindig fejlesztés alatt álló termékből, és videofelvételen keresztül ismertette annak néhány korábban beígért funkcióját. Nem csoda, hogy többekben kétségek merültek fel a tavaly ismertetett, majd a közvetlenül az ünnepek előtt megerősített terv iránt, miszerint időben, még tavasszal elkészül a konzol. Igaz, egyes források már januárban megpendítették a csúszás gondolatát, ám a hívek most is reménykednek abban, hogy erre mégsem kerül majd sor.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy a nagy reménység valóban késni fog - a Sony vagy mélyen hallgat, hogy meglepetéssel rukkolhasson ki tavasszal, vagy valóban nehézségekkel küszködik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jimmy127 #247
    erre már nem tud mit mondani amikor igazad van.
  • Mike65 #246
    ezzel a yoj-al amivel nyomom mondom hogy jó, de persze hogy jobb kormánnyal én ilyet sose mondtam hogy szarabb, a pc vs konzolról meg az a véleményem hogy mindkettő lehet jó bizonyos esetekben , és erről fölös vitázni
  • Mike65 #245
    dehát egyszer szimulációrol van szó, aztán mellé állítod a gta-t(amit nem értek, de hagyjuk), amit énis billenty-el toltam ki , méghozzá mindegyiket mert konzolom csak fél éve van mert a gépem elavult és nem volt mellé 120e ft így maradt 40000 egy xbox, amin ha nem láttad a forzát akkor nem értheted miért jó a kontroller 2db nyomásérzékelős ravasszal ás analóg karral(na ez lehetne már terjesztésnek hívni, de nem az mert nem erőltetem senkire csak vélemény, tapasztalat)a lényeg ezzel jól lehet irányítani a verdát persze hogy jobb a kormány , de kormánnyal se igazi szimuláció mert ez csak játék, élethűségre törekednek de nem lehet úgyse az valszeg sohe, a szimuláció az amikor igazi autóba ültetnek és nagy vásznakon köréd van vetítve a kép,( na ez most full normális hangon történő hsz volt kiváncsi vagyok fel e fogja itt valaki)
  • Sanyix #244
    Persze én beszűkült vagyok aki ellennék egy konzollal is megfelelő játékokkal, de pc-vel is ellenék. De te egy nagyon nyitott ember vagy, mert szerinted minden szar csak a konzolod jó. Hát persze.
  • Sanyix #243
    Igen én említettem a gta-t a gt mellett, melyek alapvetően konzolos gémek, és mégis simán játszok velük billentyűzeten.
    De terjesztettél, mivel én leírtam, hogy én nem érzek semmien "szimulációs érzést", és hogy kormányal jobb autószimulátort játszani mint kontrollerrel, vagy billentyűzettel.
    Ti persze ezt leszarva végig a billentyűzetnél ragadtatok, de én nem vettem figyelembe, hogy nem olvassátok végig a hozzászólásokat jimmyvel, ezért úgy gondoltam, hogy szerintetek autós játékra jobb a kontroller mint a kormány, ennyi.
  • jimmy127 #242
    de jó rajtad röhögni kicsit beszükült az agyad de semmi gond...
  • Mike65 #241
    olvass már vissza jóember két pontban is hülyeséget írtél
    1. nem én említettem először a gta-t
    2. én nem terjesztettem itt semmiféle nézetet cimbi
    elöször olvass és utána írj (de csak miután sikerült értelmezni mit olvastál)
  • Sanyix #240
    LOL úgy jön oda gta, hogy te írtad :)
    Nincs pc vallásom, párszor leírtam, hogy simán vennék konzolt, ha lennének rajta a kedvenc játékaim, mert unom a gépre költeni a pénzem. Én csak azt útálom amikor valótlan előnyökkel jöttök, meg hogy ezért jobb azért jobb. A konzol abban jobb, hogy nem kell állandóan hardvert vásárolni, semmi másban. Legalábbis én ennyi előnyét látom. És ha pc vallásom van miért nem terjeszthetném? Te miért terjeszted a konzol vallásodat?
  • Mike65 #239
    de hogy jön ide a gta? megin a gondok, pc vallásodat terjeszted egy konzol topikba , eltévedtél ráadásul nemtudjátok azt se hogy jutottatok el idáig
  • Sanyix #238
    Mi kényelmesebb? :DDDDDD ha konzolba van dugva a kormány és úgy fogod az mitől kényelmesebb mintha pc-be lenne dugva a kormány? Nemmindegy? Most te a konzolt/gépet fogdosod játék közben vagy a kormányt?