Gyurkity Péter

A PlayStation 3 megelőzte a Wii-t Japánban

Legalábbis novemberben, amikor is végre a szigetországban több konzolt tudott eladni a Sony, mint a Nintendo. Szakértők azonban óvatosságra intenek, a Microsoft pedig amerikai előnyével dicsekszik.

A japán adatokat az Enterbrain közölte, amely szerint novemberben összesen 159 ezer Wii kelt el, míg a Sony végre felül tudta szárnyalni riválisa eredményét és 183 ezer példányt adott el jóval drágább konzoljából. Ezzel első alkalommal végzett az első helyen a havi összesítések terén a szigetországban, ami némi önbizalomra és reményre adhat alapot a jövőt illetően. Felcsillant ugyanis annak esélye, hogy a Sony visszahódíthatja első helyét, amelyet a PlayStation család korábbi példányaival őrzött.

A cég szerint ez többek között a fellendülő forgalomnak, emellett pedig az új, 40 GB-os merevlemezzel szállított középkategóriás példánynak köszönhető, amely nagyban növelte az érdeklődést. Szakértők azonban óvatosságra intenek és korántsem biztosak abban, hogy ezzel egycsapásra a Sony minden gondja megoldódott. Nem látják tisztán ugyanis, hogy a cég ugyanilyen jól teljesítene a tengerentúlon, illetve arra sem mernek fogadni, hogy a fölényt több hónapon keresztül tartani tudják majd. Emlékeztetnek arra, hogy a Wii nem egy alkalommal 5, illetve 6-szoros fölényben volt, vagyis akár 6-szor több Wii kelt el, ami nem lebecsülendő teljesítmény.

A Microsoft eközben pedig azzal dicsekszik, hogy a fekete péntek időszakában összesen 310 ezer Xbox 360 kelt el az Egyesült Államokban, amellyel rögtön kétszeres előnyre tettek szert a PS3-mal szemben. Ez azt jelentené, hogy a Sony alig 155 ezer konzolt adott el ugyanezen időszakban, ezt viszont a cég részéről azonnal tagadták, kiemelve, hogy ők soha nem közlik pontos adataikat az NPD Group saját elemzésének megjelenése előtt. Ezzel együtt szerintük a kétszeres fölényről szóló kijelentés hamis, a Microsoftnak nem lehet ekkora előnye, még egy ilyen rövid időszakban sem.

Azt nem vitatják, hogy az Xbox 360 megelőzte saját konzoljukat, ez azonban egyáltalán nem lenne meglepő a tengerentúlon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #44
    Ha választani kéne én tuti xbox360 at vennék mint ps3 at.
    Sokkal több gém van rajta és csipelés után sima dvdre kilehet írni, szóval "gazdaságosabb"
  • dez #43
    Amúgy én nem szoktam idiótázni, meg ilyenek, de kvp szándékosan félrevezeti az embereket, és nem először... Persze amikor véletlenül olyan is olvassa, aki látja ezt, jön a süketelés.
  • dez #42
    Olvass vissza eggyel korábbra... Segítek:
    "90 ezerert kap az ember egy 40GB-os merevlemezt, egy 3.2-es ppc-s procit, egy gf7900-es videokartyat es 256MB ram-ot."
  • NEXUS6 #41
    Szerintem nem a KÖZPONTI dolog volt a probléma, hanem hogy azt írta kvp hogy ez kevés, mert aztán a továbbiakban szépen megfeledkezett a cell lényegét adó SPE magokról.
  • Sanyix #40
    Te szerencsétlen, azt írta "Ez a cell kozponti magja" hol írta hogy nincs más rajta kívül? Valószínűleg nem viccből tette oda a KÖZPONTI jelzőt.
  • Spaceghost #39
    Én nyáron ha dolgozok PS3-mat veszek. Se az X360 nem érdekel se a Wii. A Wii az ugyanaz mint a PS2 csak lehet hadonászni vele az X360 meg valahogy sose jött be. De azért az pofátlanság hogy nálunk a tescoban még mindig 169k-ért árulják mikor máshol már jóval olcsóbb....
  • Dzson #38
    Miért jó neked úgy vitatkozni, hogy wikipediarol meg különféle külföldi fórumokról összegooglézol valamit majd megpróbálod lefordítani...? Csak mert össze vissza beszélsz, látszik, hogy fel sem fogod a nagyrészét.
  • redmedve #37
    Ki van zárva hogy kevés legyen valami a ps3-ban, mert ps3-ra csinálják a játékot, nem pedig fordítva.
  • floatr #36
    "De csak ha jatszani akarsz a konzoloddal."
    Vajon mit akarhat akkor télleg egy átlagosan félparaszt ember egy konzoltól. Mondjuk összeköti a tévével, beledug valami kereket, aztán vagy csak nézi, vagy játszik is vele. Esetleg odafigyel az élményre is, vagy valami társaságit akar vele, de nem túl perverz, és akko elgondolkodik h melyik dobozt venné meg a tévéjéhez.

    Mellesleg van már annyiféle bemenete egy tévének h nem kell annyira azon filózni h 5-in-1 vagy 6-in-1 funkcionalitással rendelkezzen az a doboz. Ha pay-per-view digitális tévézni akar, arra úgyis odapakolnak neki legtöbb esetben ingyé a kábelesek egy újabb kis dobozt. Kávét meg főz a feleség, ha szépen néz rá, sőt...

    Szóval nagyjából letojva az összes technikai specifikációt (merhát okosok tervezik a gépeket), figyelembe véve azt h egy konzol a fakocka egyszerűségével kínálja a játékélményt (installáció nyista, szívás a konfigurálással nix, beállítások ohne; csak összedug), mi a nyálas véres nyúlpöcsért akarna bárki (BÁRKI!) egy számítógépet, ha "csak" a szórakozás a cél. Mert ez volt a kiindulási alapod, nem?
    Az az indok nem játszik h szegények vagyunk stb., mer aki szegény az papíron amőbázik, és rajzol magának sakktáblát. Kevés a konfiguráció valamire? Pedig pont emiatt basztatták a Kutaragi bátyót h elszaladt vele a ló kicsit, mert túl erős hardvert skiccelt. Ezen a konzolon specializált fejlesztésű játékok futnak tökéletes minőségben (jabocs nem csak játékok), szóval mi a baj vele? Nemjó péklapátnak, vagy mi? Mellesleg ugyanez elmondható a Wii-ről, de még az Xdobozról is, legfeljebb más kategória.
  • Vers #35
    szerintem kvp csak játsza itt a hülyét pedig nagyon is tisztában van a dolgokkal :)