Gyurkity Péter

Sony: időben elkészül a PlayStation 3

A japán gyártó ismét megerősítette korábbi tervét, és tavasszal mindenképpen piacra dobná konzolját. Az Xbox 360 eközben már Japánban is megkezdte hódító hadjáratát, igyekezvén elhódítani a vásárlókat.

A Sony szóvivője a Reuters hírügynökségnek adott válaszában erősítette meg a vállalat elképzelését, miszerint a PlayStation 3 legkésőbb tavasszal a boltokban lesz. Mindezt annak ellenére, hogy az ágazatban máris felröppentek a csúszásról, illetve a cég gondjairól szóló első híresztelések, és többen úgy vélik, hogy minden igyekezetük ellenére sem fogják tudni tartani a korábban felállított határidőt.



A szóvivő elmondta, hogy vezető pozíciójuk megtartásához elengedhetetlen a csúszás elkerülése, pláne, hogy a konzol sorsa összefonódik a következő generációs Blu-ray szabvánnyal. Emlékezhetünk arra, hogy a két tábor között nem sikerült tető alá hozni a megegyezést, így most sok múlhat azon, hogy ki tudja gyorsabban elősegíteni formátumának elterjedését. A PS3 megfelelő alapot kínál ehhez, és amennyiben időben megjelenik, várhatóan óriási érdeklődésre tarthat számot. "A Blu-ray megjelenésének idejére már a megfelelő hardver és tartalom is elérhető lesz" - jelentette ki a szabványt felügyelő konzorcium szóvivőnője, utalva arra, hogy több gyártó is a tavaszra ígéri saját lejátszóját.

A tavaszi indulás azonban nagy valószínűséggel egyedül Japánra érvényes, míg az Egyesült Államok csak a harmadik negyedévben kerülhet terítékre. A korábbi generációk bemutatkozását alapul véve mi csak harmadikként következünk a sorban, reménykedve az őszi megjelenésben. Itthon minden bizonnyal szintén nagy érdeklődés övezi majd a konzolt, hiszen jelenleg is a PS2 vezet a játékeladások terén, amit csak jócskán lemaradva követ az Xbox.


Az első vásárlók Japánban

A Microsoft újdonsága, az Xbox 360, eközben már Japánban is megkezdte hadjáratát. "Japán ugródeszka Ázsia egésze felé" - jelentette ki Peter Moore, az Xbox marketingfelelőse Tokióban, hozzátéve, hogy a japán játékosok minden bizonnyal nagy számban csatlakoznak majd az Xbox Live közösséghez. Ezt nem lesz könnyű elérniük, eddig ugyanis a Microsoftnak nem sok babér termett az országban, mivel a legtöbben a hazai konkurenst preferálták. A Sony itt a piac 80 százalékát uralja, amit Redmond még egy kiugró siker esetén sem törhet meg egyhamar.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoltika 007 #68
    Jah valahol az lenne a mi konzolunk.
  • MacrosTheBlack #67
    Jó, lehet hogy nem pont ezek, de hasonló szintű elég sok van ps2-re is, gondolom ps3-ra is portolják a japók miatt. De nekünk ez undorító, az xboxos játékok jobban bejönnek, de azok alá meg inkább ps3 hw-t rakjanak, és legyen jobb a gfx. :)
  • UNREG #66
    Ami címeket eddig bejelentettek, az mind fehér embernek való, a pokemon meg dargonball az Nintendóra jön, kevered.
  • MacrosTheBlack #65
    A PS3 hw-ben elég jó lesz, akármi is lesz benne, inkább a szoftverválasztékra koncentrálhatnának, hogy fehér emberek számára is használható legyen. Pokemon meg dragonball elől mind elmenekül.
  • MacrosTheBlack #64
    Én vmi 48 piperól olvastam, az inkább 7800. Persze nem 1:1-ben, nyilván valamennyire átbuherálva, de nagyjából az a kategória. A Cell az nagyon fajin, de a videokártya lesz ami idővel elavul a gépben, azt meg nem tudja pótolni. Persze ez nem most lesz, van még 2-3 éve.
  • UNREG #63
    Az is lehet, hogy semmi köze a 7800gt-hez, csak vakítás az MS felé. Még mindig dolgoznak az RSX-en, ha "csak" egy 7800-as lenne, már készen lenne. Szerintem lesznek még meglepetések.
  • dez #62
    Az jó lenne, de én korábban azt olvastam, hogy 2db 6800u-nak felel meg. Ami kb. egy 7800gtx. Később nyilatkozták, hogy gyorsabb, mint egy 7800gtx. (Persze bele kell számolni az egészbe, hogy egy Cell van mellette, nem egy csoffadt x86. Plusz a belső sávszélek sem piskóták.)
  • MacrosTheBlack #61
    Nem 1, hanem 2. Kb. egy 7800 SLI-nek felel meg.
  • csomi #60
    Az osszehasonlitas azert kellett mert magyarazat volt egy korabbi hozzaszolasra. De inkab olvass vissza par hozzaszolast! Termeszetesen nem tul elegans dolog osszehasonlitani a ket jatekot, de jol szemleltet.
  • dez #59
    A Cell összesen 9 magos: 1 CPE (normál procimag), és 8 SPE (speciális procimag). Ebből 1 SPE használaton kívül lesz a PS3-ban.
    Remélhetőleg nem egy sima 7800gtx-et spéciztek bele.