Gyurkity Péter

MS-Symantec vetélkedő a vírusirtóknál

A biztonsági szoftverek terén óriási tapasztalattal bíró cég új fejlesztése szakértők szerint éles küzdelmet folytat majd a Microsoft készülőben lévő Live szolgáltatásaival, amelyek több területre kiterjednek.

Az új versenyző a Genesis kódnév alatt alakulóban lévő integrált alkalmazáscsomag, amely a vállalat ígérete szerint több mindent nyújt majd, mint az eddigi megoldások. Magában foglalja a Symantec meglévő biztonsági, optimalizációs és tuningszoftvereit, ám legfőbb újdonsága - a Windows és Office Live-hoz hasonlóan -, hogy az interneten keresztül elérhető, egyetlen szolgáltatásként jelenik meg a piacon.

"Ez egy teljesen új termék, amely 2006 őszén készül el, szolgáltatás formájában kínálva megoldást a vásárlók bármilyen problémájára. Átvesszük a meglévő alkalmazások főbb funkcióit, és egyetlen integrált interfész alatt egyesítjük ezeket" - jelentette ki Tom Powledge, a Symantec termékmenedzseri részlegének feje. Ennek megfelelően a Genesis magában foglalja a már jól ismert Norton Internet Security antivírus és kémszoftverellenes, a Systemworks rendszermenedzselési eszközeit, amit a WholeSecurity felvásárlásával megszerzett adathalász-ellenes technológia egészít majd ki. Elérhetők lesznek majd különböző adatmentő és biztonsági másolattal kapcsolatos funkciók is.

A vállalat ígérete szerint az új megoldás kényelmesebb, és egyben hatékonyabb lesz, mint az eddigi próbálkozások. Bár Powledge igyekezett leszögezni, hogy nem tervezik a meglévő termékek fejlesztésének leállítását, a jövőt mindenképpen a Genesis testesíti meg, és ebben látják a további terjeszkedés lehetőségét. Nem csoda: a Microsoft is felismerte, hogy még számára is óriási lehetőségek rejlenek a webszolgáltatások piacában, amelyet egyenesen vétek lenne figyelmen kívül hagyni.

Jön tehát egy mindent magában egyesítő, mindenek felett álló Symantec termék, amelynek minden bizonnyal meg is lesz az esélye arra, hogy helyreállítsa a Norton vonal kissé megtépázott tekintélyét. Kérdés, hogy az internetezők hajlandóak lesznek-e mindezért előfizetési díjat fizetni, és előre meghatározott időre lekötni magukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MacrosTheBlack #8
    Szokom látni, mitől kéne benne hasra esni?
  • Garfield #7
    Emberek!

    Látott itt már valaki Symantec Antivirus Corporate Edition-t, vagy mindenki leragadt a Norton-programcsomagoknál?
  • Darth Sith #6
    szeretem a Symantec termékeit, csak annyira RAM-ot zabálnak hogy az borzalom.
  • SymbioC #5
    Hát ha olyan lesz, mint az InternetSecurity, akkor köszönöm, nem kérek belőle. Katasztrófális!
  • strogg #4
    iptables rulz :)
  • Garfield #3
    Norton = Symantec
    Symantec != Norton
  • fawcet #2
    Majd az idő eldönti. Addig is vannak alternatívák.
  • izb #1
    norton kell a fenének.
    Sokáig fog tartani a fényezés..