Gyurkity Péter

A Symantec része lesz a WholeSecurity

A vállalati és otthoni felhasználóknak szánt biztonsági szoftvereiről ismert cég azt a WholeSecurityt vásárolja fel, amely a Microsoftnak segít az Internet Explorer következő verziójának fejlesztésében.

A Symantec közleményben jelentette be a biztonsági cég felvásárlását. Ebben hangsúlyozzák a vállalat adathalászok elleni, illetve a vírusok viselkedésének megfigyelésén alapuló megoldásainak hatékonyságát. A vállalat szerint ez utóbbi egyaránt védelmet nyújt a trójai vírusok, férgek, a billentyűleütéseket naplózó, illetve a kifejezetten adathalász weboldalak ellen, és remekül kiegészíti a Symantec jelenlegi termékskáláját. A tranzakció várhatóan októberben zárul le.

"A WholeSecurity az ágazatban vezető megoldást kínál az adathalász jellegű problémákra, amelyek egyre növekvő veszélyt jelentenek az online tranzakciók, vagyis az átutalások, az e-kereskedelem, illetve az aukciók terén" - jelentette ki Enrique Salem, a Symantec Security Products and Solutions alelnöke. Az Austinban székelő, mintegy 60 főt foglalkoztató cég vásárlói között olyan ismert vállalatok találhatók, mint az eBay, a Deutsche Bank vagy a Visa. A pénzügyi részleteket természetesen ezúttal sem hozták nyilvánosságra.

Amint arról mi is hírt adtunk, a WholeSecurity ügyfeleinek köre nemrég újabb érdeklődővel bővült. Ez az érdeklődő nem más, mint a Microsoft, amely saját böngészőjének hetes verziójának fejlesztésében számít a biztonsági cég segítségére. Feladatuk az Internet Explorer adathalászok elleni védelmének tökéletesítése lesz, amire szükség is van, tekintve, hogy a böngészőt sok kritika érte ezen a területen. Az alternatív böngészők előretörése ellenére ugyanis az IE továbbra is az első számú célpontnak számít a vírusírók, adathalászok körében. A WholeSecurity éppen ezt a veszélyt hivatott csökkenteni, mégpedig a hatékony felismerés, vagyis a megelőző védelem integrálásával.

Arról egyelőre még nincs hír, hogy a tranzakció milyen változásokat hoz a szoftveróriással való együttműködésben. A Symantec éppen a napokban minősítette a böngészőket biztonsági szempontból, és ebben a Mozilla szoftvereit értékelte rosszabbnak, ami azonnal éles visszhangot váltott ki az alapítvány részéről. Nem csoda, hiszen eddig a nyílt forráskódú Firefox és Mozilla éppen a nagyobb biztonság ígéretével igyekezett elhódítani a felhasználókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!