Specker Balázs

Fontos kérdésekben is nő az internet szerepe

A Pew Internet & American Life Project friss felmérése azt próbálta meg kideríteni mennyire játszik lényeges szerepet az internethasználat a fontos döntések meghozatalában.

Úgy tűnik nem igaz az az előítélet, hogy a technológia terjeszkedése elvágja egymástól az embereket. A Pew felmérése ugyanis arra mutatott rá, hogy a kommunikációs technikák könnyebbé teszik az emberek számára kapcsolataik ápolását, fenntartását, és az internetezők szélesebb körű segítséget kaphatnak legkülönbözőbb problémáikra, mint az ezzel a forrással nem élő honfitársaik.

A jelentés - mely egy 2004 februárjában és márciusában végzett felmérésen alapszik - állítja, az újabb technológiák, mint amilyen az e-mail és a mobiltelefon is, több csatornát nyitnak meg, mint a hagyományos lehetőségek. 60 millió amerikai úgy nyilatkozott, hogy az internet fontos vagy döntő szerepet játszott nagyobb, egész életre kiható döntések meghozatalában. Karrierépítés, egészségügyi kérdések, tanulás, autóvásárlás, pénzügyi lépések, lakás és munkaügyek szerepeltek a főbb területek között.

Az éppen munkát kereső internetfelhasználók 39%-a online ismerősétől igyekezett segítség kérni, míg a nem internetezők 21%-a inkább barátaihoz vagy családjához fordult. Hasonló különbség mutatkozik a két csoport között, ha az otthonnal kapcsolatos ügyekről, egy új számítógépről vagy pénzügy tanácsokról van szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!